Ptam se jen ze zvedavosti...
Fokus
Pravidla fóra
Fokus
Jaké to jsou nástroje? (pamatuju se, ze kamarad mel V-cko a jedinou vadou byla nevyvazenost...)
jinak mám políčeno na FENDER - Standard Jazz Bass® 
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
A chuť do hry...
Tak já jsem vlastníkem dvou baskytarek fokus. Jedna z nich je JB 4str sunburst, kterýmu jsem vytrhal pražce. Druhá je Fokus V950. Co se týká zpracování tak za ty tři roky nenám jedinej problém. Měnil jsem na obou snímače za RM Pickups. A bylo to hodně poznat. Ty stock snímače stojí za prd.... Ta V950 byla aktivka. Tu elektroniku jsem taky vytáhl. A byl to krok kupředu. Prostě na elektronice a snímčích bylo poznat, že je to čína jako prase. Po těhdle úpravách naprostá spokojenost.... A zatím nemám nejmenší důvod měnit....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
-
BUDAJ-31
teď napíšu něco s čím tady nebude snad celý fórum souhlasit ale fokus mě hrozně zkalmal... poslední dobou tak rok dva stojí fukus uplně za vyliž p***l... ke kytaře si ještě kup šroubovák protože ho budeš potřebovat... ty katary se tak zhoršili že kdybych se měl rozhodovat mezi staggem a fokusem tak beru všema deseti stagg...
Tak to je zajímavá zkušenost. já osobně to, že není kytara seřízená až tak moc neřeším. Protože jakmile něco donesu domů tak to celý rozeberu, složím a seřídím. Ať už to byl Fender nebo Fokus..... Ovšem věřím tomu, že to kolísání kvality u Fokusu může být dost veliký. Stejně jako u většiny čínskejch značek.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Fokusky dělají pěkné musicmany 
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Nero promin... ale nic umyslneho jsm neslucoval nebot mam pomaly internet a kdyz jsem si myslel, ze zprava nebyla dorucena napsal jsem ji znovu....pripada mi to jako reseni hlouposti...
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
A chuť do hry...
-
BUDAJ-31
blbost... snímače ti akorát vemou to co dává to dřevo... čím lepší snímače tím víc si z toho dřeva budou schopny vzít ale sami ti nic nevykouzlí...cenda píše:no vono i když dáš supr snímače na kuz klacku tak to taky hraje dobře...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Danny! mas svatou pravdu... i kdyz to bude od clovek ktery ma kytaru za par korun znit spatne....(hlavne ze vi ze ta kytara stoji za...
) na drevu zalezi nejvice....! kdyz drnknete o strunu drevo zacne rezonovat a snimac stahne zvuk dreva a preneseho do aparatu (kombo, bedna...atd.) tim ze vymenite snimace podporite lepsi prenos zvuku.
Ovsem dalsi dulezitou veci po drevu jsou struny! nezapomente ze ty davaji podnet a prenasi zvuk dreva kytary ( špatné struny= špatný prenos signalu do snimacu a ze snimačů do aparatu)
Proto je dobry mit vyborne drevo, kvalitni struny i se snimaci a dobry aparat pro vyzneni tonu kytrary.... coz 95% lidí na hudebnimforu NEMÁ........

Ovsem dalsi dulezitou veci po drevu jsou struny! nezapomente ze ty davaji podnet a prenasi zvuk dreva kytary ( špatné struny= špatný prenos signalu do snimacu a ze snimačů do aparatu)
Proto je dobry mit vyborne drevo, kvalitni struny i se snimaci a dobry aparat pro vyzneni tonu kytrary.... coz 95% lidí na hudebnimforu NEMÁ........
A chuť do hry...
A chuť do hry...
ještě chci tomu něco dodat... s tim dřevem tomu tak neni všeobecně je to celkem dost velkej mýtus... i když na tom dřevo má ňákej vliv není tak velkej jak se myslí... použití dřeva se odvijí od tvaru... moderní basy maj vrchní roh většinou dost tenkej... ten bez výztuhy a nebo tvrdýho dřeva nevydrží tlak kterej je na bod v určitý části toho rohu při hraní... pak je to o zpracování... čím lepší dřevo tím to samozřejmě líp vypadá a je jednoduší si na tom vymyslet abstraktnější tvary a vytvarovat ho do pohodlí hráče... nejvíc záleží na snímačích strunák a provedení krku...
za tu dobu (chvíly) co dělam v hudebninách a v dílně mi toho prošlo už celkem dost pod rukou... i výborný kytary s výbornym zvukem a špatnym dřevem byly prostě skvělý...
vyděl sem a slyšel basy udělané z pánviček... kuchyňskejch prkýnek a bůhví čeho... s kvalitníma snímačema... když by ste zavřeli oči tak nepoznáte rozdíl mezi klasickou kytarou a touhle šaškárnou...
sorry za OT
za tu dobu (chvíly) co dělam v hudebninách a v dílně mi toho prošlo už celkem dost pod rukou... i výborný kytary s výbornym zvukem a špatnym dřevem byly prostě skvělý...
vyděl sem a slyšel basy udělané z pánviček... kuchyňskejch prkýnek a bůhví čeho... s kvalitníma snímačema... když by ste zavřeli oči tak nepoznáte rozdíl mezi klasickou kytarou a touhle šaškárnou...
sorry za OT