Řízné lehké a dobré skladby

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Olihen píše:já jakožto klávesák bych přidal
Nightwish-Amaranth a Last of wilds nebo While your lips are still red jednoduchy ale krásny
Finntroll-trollhamaren
a Imperial march ze Starwars :-D

dobré a lehké na hraní se skupinou jsou
-Nirvana smells like teen spirit
Deep Purple -Smoke in the water
Jede jede mašinka a Ved me dál cesto má.když se to zahraje jako metal tak je to good :-D
tak ty metalový verze mašinky a cesty mý bych chtěl docela slyšet. :D
Stagg SG + Guitar Rig 3
Kimi

:-)

Příspěvek od Kimi »

Docela se divím, že tady nikdo neřekl : Black Sabbath - Paranoid, možná že ten začátek není pro začátečníka lehkej, ale asi by to po pár cvicích dal a, když nehrajete sólo, tak je to v pohodě.
Kytary: Schecter Hellraiser V-1, akustika BaCH, Harley Benton stratocaster
Kombo: Line6 microspider, Peavey Valveking 212
Efekty: Beta aivin overdrive
Trsátka: Dunlop ultex 2.0
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

indy66 píše:
Koblížek píše:Lustra-scotty doesnt know

skvělá písnička ze skvělýho filmu :D :D

____________________-
judast priest - breaking the law
deep purple - black night
:-D I did her on his birthdays xD
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Vím, že tohle téma je už dávno tuhé jak veka, ale možná by se hodilo pár věcí, kde kytara doprovází zpěv, co by si lidi procvičovali venku na trávě s dreadnaughtem nebo jumbem na klíně, takové to hippícké "brnkání k brčku". Pokud možno s jednoduchým zpěvem. Napadá mě jen tohle: Rolling Stones: Wild Horses, Bob Marley: No woman no cry, Buffalo soldier, Redemption song a další, možná ještě John Phillips: San Francisco, i když to je skoro výhradně o zpěvu, nic víc mě nenapadá... Pomůžete někdo?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Mě tak na rychlo napadá Let it be od Cartneyho, bez debat Knockin' on heavens door od Dylana...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
ahomonicky

Příspěvek od ahomonicky »

Dark Axel píše:
Chip píše:heh na zacatku zkritizujes Unforgiven a doporucis Nothing else matters a Enter sandman, nechapu
no, ale v tom s ním souhlasím, Enter sandman jsem dal hned po Creeping death, NEM jsem nikdy nehrál (jen sólo) a Unforgivena jsem každopádně dal až po Sandmanovi
Teda to jste hoši střelci, já jsem si ted to solo v Creeping death poslechl a nebudu to ani zkoušet. To je kuwa fofr. Ten zaklad je celkem tezkej, ale asi hratelnej ( nezkoušel jsem ), ale celou linku ? Ani omylem...
gorax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gorax »

proč tu nadhazujete takový už "pokročilejší" skladby? Já bych doporučil (pokud už vám nedělaj problém powery) od Metallici For Whom The Bell Tolls. Třeba jen rythmickou kytaru. Zbytečný hrát ty Kirkovy vybrnkávky na začátku učení. A i když se to naučíte tak většinou špatně, nebo špatnou technikou a jelikož to už máte zafixovaný v palici, protože ten song hrajete prostě od začátcích hraní na kytaru, tak se to hrozně špatně přeučuje.

Nevím jestli to pochopíte :D, ale mám s tím zkušenosti.
Ibanez RG 270DX
Laney TF700

-"kid: I've heard that alcohol makes people stupid."-
-"Fry: No I...doesn't."-
Synyster

Příspěvek od Synyster »

Y06hurt píše:
Cliff píše:
Y06hurt píše:Jako nevím jestli je enter sandman zrovna lehký...Teďka dávám bez chyby všechno až na ten riff před refrémem...mysel sem jako vážně jednoduché,kde se přemisťujete jen rukou po pražci něco jako See'n Strike a jemu podobné....
Sandman neni zas tak těžký. :D
pro úplnýho začátečníka?
edit»»Ten úvodní riff není zas tak těžkej,ale nevím kolik by toho takovej začátečník dal...
na akustiku som hral tri mesiace ako zaciatocnik a kludne som zahral to intro
KouClick

Příspěvek od KouClick »

turbo_MaCk píše:jo je to až k smíchu.... :lol: aLE U.S. Bombs hrají opravdu dobrou muziku. TEda alespoň pro ty kterým se líbí tento styl a nevadí jim ten zpěv (třeba já) 8)

ten spev je na tom najlepší :lol:
KouClick

Příspěvek od KouClick »

http://www.911tabs.com/link/?3698099
Blue Oyster Cult- Godzilla
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: Řízné lehké a dobré skladby

Příspěvek od DL »

Roling Stones - Satisfaction - směšný
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

ZZ Top - Rough Boy / La Grange
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

Song 2 - Blur
Seven Nation Army (az na solo)-White Stripes
Heaven's on Fire-Kiss
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
Lock484

Příspěvek od Lock484 »

Stratovarius - Venus in the morning - můžeš zkusit i zazpívat :D
Stratovarius - Falling into fantasy, začátek
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

tak pár dalších doporučení ode mě :

Rise Against - Give It All
obtížnost : nižší

videoklip:
http://www.youtube.com/watch?v=zb_lgMSWMkc

taby:
http://www.ultimate-guitar.com/tabs/r/r ... ll_tab.htm

pár slov:
Začátečníkovi určitě pomůže podladit si to do drop Dčka (za předpokladu, že chápe jak si to hraní pozměnit), ale určitě to nebude žádnej med pro někoho kdo neumí rychle rytmicky drtit powerakordy a přesouvat prsty po hmatníku, ale to je přecejenom podstatnej základ pro hraní. :wink: Každopádně výsledek bude stát za to, prsty možná půjdou do krve, ale podle mě je to úžasnej pankrokec do začátku :twisted:

Danko Jones - First Date
obtížnost: nízká

videoklip:
http://www.youtube.com/watch?v=yGLwqtOF_XY

taby:
http://www.ultimate-guitar.com/tabs/d/d ... te_tab.htm

pár slov:
Mnohem jednodušší než Give It All a opět se dá celkem pohodlně podladit do drop D, ale něco mi říká, že bych to neměl doporučovat, protože člověk co to v Ečku neuhraje, pravděpodobně nemá dost roztažený a rychlý prsty, aby to vůbec dal. Jinak neradim to přehánět s gainem, tohle je rokenrol bejbe ! :twisted:

White Stripes - Black Jack Davey
obtížnost: vyšší

videoklip:
http://www.youtube.com/watch?v=dSyaYxxQl3U

taby:
http://www.ultimate-guitar.com/tabs/w/w ... ey_tab.htm

pár slov:
Tenhle kousek je spíš pro pokročilejší kytaristy s trochou toho feelingu... Asi nikomu se nepodaří to zahrát autenticky, ale ve skutečnosti je to celkem jednoduchá skladba, ve který je třeba citlivě zatlumovat některý tóny tu a tam, někde zas ne... On i sám Jack to zahraje pokaždý jinak, takže nou stress a v klidu brnkat, je to fajnovej song :wink:
Aerith

Příspěvek od Aerith »

Zaciatok piesne Aqualung od Jethro Tull:
Lamps

Příspěvek od Lamps »

Tak jako začátečník bych doporučil:

Písničky od U2.. Taková I Will Follow, nebo Pride, která při vyladění delaye a správném hraní zní vážně skvěle.. dál třeba Vertigo, Sunday Bloody Sunday a určitě Angel of Harlem :)

Určitě nějaké ty základní riffy od AC/DC - T.N.T., Highway To Hell, kde se s trochou cviku dá zvládnout i sólo.. úvodní melodie k Hard As a Rock, Hells Bells, pro ty, co zvládají hammer-on a pull-offy (což já tak úplně nejsem :D) tak Thunderstruck.. z novinek třeba Rock'n'roll Train, kde se také dá zvládnout i sólo ;)

Dál třeba provařené Smells like teen spirit, věci od System of a Down (Sugar, Roulette, Aerials - zde pozor na podladění (drop C - struna E o 2 tóny dolů, všechny ostatní struny a tón), Lonely Day...)

A nakonec nějaké ty melodie od Satrianiho.. například If I Could Fly, Cryin', Ice 9, Super Colossal, Always, Echo.. ale většinou opravdu jen ty základní melodie :)
Pár slov pod čarou - samozřejmě né vše co jsem vypsal úplně zvládám na 100%.. ať už je chyba ve mně nebo ve zvuku.. ale vše co jsem vypsal je určitě dobrá věc na cvičení - vlastní zkušenost.. pak se to dá i poslouchat a lidi poznají, co hrajete.. a to je pak príma pocit :)
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Black label society/Zakk Wylde - Stillborn
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

Mjkl píše:Black label society/Zakk Wylde - Stillborn
Teda to si moc jistej nevim, jestli je lehka....
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

simonwalker píše:
Mjkl píše:Black label society/Zakk Wylde - Stillborn
Teda to si moc jistej nevim, jestli je lehka....
Mě to přijde docela lehký , troufnu si říct , že bych to v žačátcích zvládnul , akorát problém je kvakadlo.
za mě : Van halen - you really got me (patrně bez sola) nebo třeba Ain't Talkin' 'Bout love , to jsem zvládal po prvním půl roku hraní , dále třeba ještě Jimmy Eat world - The middle , skvělá jednoduchá pecka.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“