Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
majmo

Nine Inch Nails efekt

Příspěvek od majmo »

zdar, jsem začátečník co se týče efektů a chtěl bych se zeptat jestli někdo má zkušenosti s efektem co bych si já jako chudý student mohl dovolit ... který má podobý zvuk jako mají kytary Nine Inch Nails... :) díky ...
Kodlc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kodlc »

http://tinyurl.com/6qlb4x
Tady jsou údajné efekty Trenta Reznora, je to trochu brutální.. :) Vidím tam Moog Analog Delay MF-104z (ten je ale děsně drahej), pak spousta dalších delayů, tam vzadu jsou nějací BOSSáci (asi DD-3), dál nejspíš MXR Dyna Comp, DigiTech Whammy, vepředu EHX Micro Synthesizer, Univox Uni-Fuzz, kompresory, chorus a rozhodně tam bude spousta distortionů.. kytary NIN stojí na velkým zkreslení a taky na tom, že (podle mě) většinou nezní moc jako kytary; jasně, zase záleží na konkrétním songu. Chce si to ujasnit jakýho zvuku chceš dosáhnout, říct abych zněl jako kytary NIN je celkem širokej pojem :)
Naposledy upravil(a) Kodlc dne 17.03.2009 18:04, celkem upraveno 1 x.
Fender American Standard Stratocaster, BOSS OD-3, ProCo Turbo Rat, EHX Small Stone, Ibanez AD-9
majmo

Příspěvek od majmo »

takže to vypadá že s napodobováním jejich zvuku mám asi smůlu ... prozatím :D ... nějak mi to vyrazilo dech
Kodlc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kodlc »

Trent rozhodně nepoužívá všechny najednou :) zvuku jakýho songu bys chtěl dosáhnout?
Fender American Standard Stratocaster, BOSS OD-3, ProCo Turbo Rat, EHX Small Stone, Ibanez AD-9
majmo

Příspěvek od majmo »

spíš ne z jednoho songu ale z desky The Slip :)
Kodlc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kodlc »

Pokud ti jde například o ten kytarovej riff co hraje v 1,000,000 tak to je podle mě fuzz a distortion, možná tam bude i overdrive, nevím nejsem v tom až tak zběhlej :) Podívej se na youtube na ukázky co to umí :)
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Ty krávo takovejch krabek , v tvém připadě bych to viděl na multak , ale zas nevím kolik do toho mužeš vrazit , kvalitní multak stojí dost , mrkni na vox tonelab či line6 ;) A nebo nejlepší volba , ale bohužel jen na doma je guitar rig v tom mužeš udělat celej rack se všema těmahle krabkama .
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Kodlc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kodlc »

je fakt že guitar rig by ti mohl pomoct, nastavíš si tam zvuk kterej bys rád a pak případně ty jednotlivý krabičky bys mohl sehnat.
majmo

Příspěvek od majmo »

no jde zase o to že guitar rig je software a já nevim zase jak propojit kombo s notebookem ... i přes to že vedu kabel z Aux input, direct out do line in notebooku tak mi to chrčí a nic jiného se neděje ...pro mě by bylo dobré si sehnat schéma a ve škole si ho udělat .. ale když vidim kolik toho je :)...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

trochu OT, omlouvám se - ale to je něco jako osobní ráj :shock: :lol:

netušil sjem že ty kytary za svou kariéru mršili tolika věcma :-) uznávám, ež je příliš neznám
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Kodlc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kodlc »

to potom k noťasu dokoupit externí zvukovku.. ale pokud bys ji využil jen u guitar rigu tak je to zbytečný. nevím, zkus nějakej ten mulťák a pohrej si s tím, nebo si pořiď pár krabiček jako základ, nějakej overdrive, distortion, delay, chorus.

Dark Axel: jo to máš pravdu, mít čtvrtinu, tak by toho bylo moc :) a ještě vědět jak se s každou tou věcí zachází..
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Trent dělá výslednej zvuk skrze programy Reaktor a Guitar Rig.. Minimálně od Year Zero..
Anyway http://www.native-instruments.com/index ... treznor_us
majmo

Příspěvek od majmo »

tak ale na živáku ten zvuk nějak taky udělat musí :) sice nedokonale ale něčim jo
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

majmo píše:tak ale na živáku ten zvuk nějak taky udělat musí :) sice nedokonale ale něčim jo
Tak k těmhle programům určitě neni problém připojit nějakej pedalboard. Nicméně vážně nevim jestli to tak dělaj i na živo no..
Kodlc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kodlc »

v podstatě každej dotváří výslednej zvuk v počítači, ale ten zvuk musí na něčem udělat a k tomu slouží ta hromada krabiček tam nahoře :)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

http://freemusicsoftware.org/714

7 Inch Nails - VST distortion
majmo

Příspěvek od majmo »

jo tak na to schéma asi nebude :D
majmo

Příspěvek od majmo »

jinak co by jste doporučili za tu externí zvukovku, pro nahrávání do PC + ten Guitar Rig tak do 1500?
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

majmo píše:jinak co by jste doporučili za tu externí zvukovku, pro nahrávání do PC + ten Guitar Rig tak do 1500?
No,řeknu ti tokhle. Já mam spájenou redukci z 6,3 jack samice a 3,5 jacka samce...Do 6,3 píchnu kytaru,3,5ku píchnu do kompa a valim. :lol:
Stagg SG + Guitar Rig 3
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

podle toho co si představuješ cenově pro chudého studenta... co takhle nákej multák :?:
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“