Jolana strikes back!

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jj koukal jsem na to :)) mel meneny mechaniky, pak jsem chvili kecal s technikem ale na tohle jsem se zapomel zeptat. rozhodne to neznelo v ty kapele spatne, melo to samozrejme mensi koule nez ten starej precl ale i tak dobry :)
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

tak se mi do ruky dostala nová Diamantka. no nejsem moc příznivec LP ale tahle mě opravdu uchvátila.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

kapela jejíž 2 kytaristi hrají na nové Diamantky 2008 http://bandzone.cz/interitus

já si nemůžu pomoct ale mít 20 tisíc tak jdu do ní :)
Obrázek
Norman ST 40 folk
PMC

Příspěvek od PMC »

misadlouhy píše:kapela jejíž 2 kytaristi hrají na nové Diamantky 2008 http://bandzone.cz/interitus

já si nemůžu pomoct ale mít 20 tisíc tak jdu do ní :)
To sme dva :)

aivn86// jenom jsem promázl ten obrázek. At je to přehlednější.
► Fender Telecaster ze 70. let; Gibson Chet Atkins SST ´96
mmjuz Bassman; mmjuz 6W mazel

ObrázekRock´n´RollObrázek
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

Re: Jolana strikes back!

Příspěvek od knedlousek »

vemu to od začátku.Hádka o tvaru a způsobu přepínače mi řpíde trapná já sem na galaxisce měl tenhle na tuším šest poloh a dobře se s tím dělalo a na tý starý dimamantce na kterou sem hrál to bylo taky docela goood a na stárce byl takocej s tyčkou a ten byla tayk dobrej dobře přístupnej.Co se ceny týče tak za 20k bych si dokázal pořídit jinou kytaru ale kdyby to slezlo na nějakjech deset tak bych začal uvažovat.........je to srdeční záležitost ale je drahá
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
PATdevast

Příspěvek od PATdevast »

No ta Diamantka se mi celkově líbí zpracováním, ale kdo ví, jak to vlastně hraje. Možnost vyzkoušet v běžným krámě moc nebude a vyhodit dvacet klacků za něco, co se mi z fotek líbí, není zrovna moje představa ideálního výběru. Každopádně by bylo hezký mít českou kytaru, i když jistější by bylo domluvit se s nějakým kytarářem a sám si udat parametry...
Neber život tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

PATdevast píše:No ta Diamantka se mi celkově líbí zpracováním, ale kdo ví, jak to vlastně hraje. Možnost vyzkoušet v běžným krámě moc nebude a vyhodit dvacet klacků za něco, co se mi z fotek líbí, není zrovna moje představa ideálního výběru. Každopádně by bylo hezký mít českou kytaru, i když jistější by bylo domluvit se s nějakým kytarářem a sám si udat parametry...
V Praze jí maj v Music City
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
PATdevast

Příspěvek od PATdevast »

Ten výlet do Prahy by za zjištění urcite stál. Na druhou stranu si zas říkám, jestli by nebylo účelnější si třeba 5-10 tisíc přihodit a zkusit se zeptat kytaráře, co by ti za ty prachy dokázal vykouzlit. Mel bys prece jen originálnělsi kytaru s vlastním výběrem parametrů. Asi o tom moc uvazuju. V životě jsem na jolanu nehrál, tak to neberte, ze ji nejak shazuju ;)
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

PATdevast píše:Ten výlet do Prahy by za zjištění urcite stál. Na druhou stranu si zas říkám, jestli by nebylo účelnější si třeba 5-10 tisíc přihodit a zkusit se zeptat kytaráře, co by ti za ty prachy dokázal vykouzlit. Mel bys prece jen originálnělsi kytaru s vlastním výběrem parametrů. Asi o tom moc uvazuju. V životě jsem na jolanu nehrál, tak to neberte, ze ji nejak shazuju ;)
No za 30 bys už i u kytaráře leccos pořídil, zrovna tak jako pár dobrejch originálních kytar slovutnejch značek. Za 30 už opravdu můžeš mít kde co, od Fendera USA Standard, přes ESP M-II, Gibsona Explorera nebo SG a dalších. V tomhle případě bych šel za kytarářem jen tehdy, když bych lpěl na něčem, co u standardních kytar nedostanu, ať už je to design nebo kombinace výbavy.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
PATdevast

Příspěvek od PATdevast »

No jasne. Ja to bral spíš z hlediska patriota. Jsem Čech, tak bych chtěl českou kytaru.
911

Příspěvek od 911 »

Zavolej do Hořovic ,udělají Ti jakou potřebuješ.Vybereš si snímače ,mechaniky,některé už maj předpřipravené,to zn. hotově dřevo.Měl jsem ji také,se Seymourama hrála pěkně,a naprosto špičkové zpracování.Jestli to nemáš daleko,zajeď se tam podívat,jsou vstřícní,prostě pohoda.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

PATdevast

Příspěvek od PATdevast »

Já už jsem docela vážně uvažoval nad nějakým Explorerem nejspíš dělaným na zakázku, vzhled na míru atd. Ale fakt je, že LPčka mě berou víc... Je to dilema... No na fotkách ty Diamantky vypadaly nádherně
Banhof

Příspěvek od Banhof »

lada.zastera

Příspěvek od lada.zastera »

Zdravím fandy i "nefandy" nových Jolan a chtěl bych se zeptat,zda již někdo nevlastní,nebo neměl možnost vyzkoušet nové Tornádo model 2010 viz:http://www.music-city.cz/jolana-tornado ... -8192.html
Mně se hodně líbí v tom sunbrustu,jen možná ta hlava mohla být 2*3 jako u typu co dělali v roce 2007 viz:http://musiclive.blog.cz/0701/jolana-tornado
V každém případě doufám,že někdo poradí,zda by to stálo za těch 20900kč.
Kytary:Stratocaster NBE Guitars,akustika za dva.
Kombo:Fender Super Champ XD.
Efekty:TS 808 Smrčka,kabely Smrčka.

"Dobrý muzikant nemůže být špatný člověk"
reason

Příspěvek od reason »

čau kluci,
jediné co můžu k této diskuzi napsat je, že by bylo fajn, kdyby se jolana chytla. osobní zkušenosti mám pouze se staršíma diamantkama - asi tak jak hodně lidí. proč ale píšu...kluci kteří si koupíte tyto nové mašinky - házejte echa...negativa i pozitiva!!!!!!!!!nikdo jiný než my nezvedneme tuto firmu na slušnou úroveň...ale JOLANO - něco za něco = super kytara něco stojí - to víme!!! ne pádlo k lodi za velké prachy!!!!na to máme jiné pseudo-výrobce.......................................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

proč platit za dopravu v kontejnerech z číny, když nás může v budoucnosti zásobovat JOLDA ??????????????? ???????????????????? :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PS - NEJPRVE TY JOLÁSKY ZKOUŠET A PAK AŽ KUPOVAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DOUFÁM, ŽE JOLDA ZAČNE VÝRABĚT I DRASTIČTĚJŠÍ TVARY KYTAR!!!!!!!!!!!!!SNAD TOHO DOŽIJU!!!!!!!!!!!!! 22 LET PO REVOLUCI A POŘÁD NIC...TO UŽ JE JAK S JAWOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry:
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Proboha, nechlaste, důvode :roll:
reason

Příspěvek od reason »

Sadam.S píše:Proboha, nechlaste, důvode :roll:
tak mě pouč... bez "zadku"- samotného mě to zajímá
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Myslím formu příspěvku :D

Obsahově asi souhlasím, pokud jsem to správně pobral :D
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Obsahově asi souhlasím
Já ne, protože je to nereálné, žádná česká fabrika dnes dost dobře nemůže konkurovat čínskému balastu - z mnoha důvodů.
Nová Diamantka - hrál jsem na ní u Petra - nehrála, nekoupil bych to.
Nové Tornádo - hrál jsem na něj v Aleximu a líbílo se mi moc.

Podotýkám, že hraní na jeden kus vůbec o ničem nevypovídá.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
reason

Příspěvek od reason »

reason píše:
Sadam.S píše:Proboha, nechlaste, důvode :roll:
tak mě pouč... bez "zadku"- samotného mě to zajímá
Sadam.S píše:Myslím formu příspěvku :D

Obsahově asi souhlasím, pokud jsem to správně pobral :D
ahá, no jo nechal jsem se unést myšlenkou, že by měla ČR svého koně - Jolanu stejně jak třeba USA má Jackson, Gibson, fender...atd.

zřejmě se ale toho opravdu nedožijeme.... :? škoda že design těch nových jolan neodpovídá zvukovým schopnostem těchto kytar - ale opravdu nevím (vycházím z toho co jsem tady četl). každopádně by mě samotného nenapadlo kupovat LP a zaměřit se na jolanu - škoda :(

PS přidávám se do řad fanoušků ze země se zvedající jolany 8)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“