Crate V18-212 - problém se šumem, nebo normální stav???
Pravidla fóra
Crate V18-212 - problém se šumem, nebo normální stav???
Zdravím,
mám tady Crate V18-212 se dvěma reprama a chtěl bych se zeptat především někoho, kdo tohle kombo má na šum. Čím víc přidávám hlasitost (Level), tak tím víc kombo šumí a čím víc do toho ještě přidávám Gain, tak je to ještě hlasitější a to i bez připojené kytary.
Je to normální, nebo mám někde problém?
mám tady Crate V18-212 se dvěma reprama a chtěl bych se zeptat především někoho, kdo tohle kombo má na šum. Čím víc přidávám hlasitost (Level), tak tím víc kombo šumí a čím víc do toho ještě přidávám Gain, tak je to ještě hlasitější a to i bez připojené kytary.
Je to normální, nebo mám někde problém?
Naposledy upravil(a) bathory dne 18.03.2009 16:50, celkem upraveno 1 x.
Re: Crate V18-212
to spíš asi do kytar ne?
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Nejspíš určitě, příště se líp podívej bathory.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jakou používáš kytaru? Jaké máš na nic snímače? Co používáš za kabely? Máš před aparátem nějaké efekty? Máš poblíž nějaké přístroje vydávající elektromagnetické záření (monitor, televize, zářivky)?
Tohle vše může generovat šum...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
.....a to i bez připojené kytary....Nero píše:Jakou používáš kytaru? Jaké máš na nic snímače? Co používáš za kabely? Máš před aparátem nějaké efekty? Máš poblíž nějaké přístroje vydávající elektromagnetické záření (monitor, televize, zářivky)?
Prostě šumí, je to normální, každý zesilovač šumí, čím větší hlasitost tím větší šum a čím větší gain tím ještě mnohem větší šum. Monitor ani zářivka nevyrobí "šum" ale "brum" což je něco uplně jiného a co tady hoooodně moc lidí plete dohromady. Takže šum je sssssssssss a brum je vrrrrrrr
Psal jsem, že bez připojené kytary. Když ji připojím, tak se to ještě malilinkato zhorší, ale to neřešim. Mě jde o šum, kdy je pouze zapnuté kombo, bez připojení čehokoliv. Jinak kytara Kort EVL Z6, snímače EMG 81 a tuším 85, krabka zatím žádná, ale už se rýsuje, protože to bez ní s tímhle kombem pro metlu nejde. Zářivky žádné, pouze asi 3 metry daleko počítač se zapnutým repro.Nero píše:Jakou používáš kytaru? Jaké máš na nic snímače? Co používáš za kabely? Máš před aparátem nějaké efekty? Máš poblíž nějaké přístroje vydávající elektromagnetické záření (monitor, televize, zářivky)?
No, to jsem tak nějak chtěl slyšetrain píše:Prostě šumí, je to normální, každý zesilovač šumí, čím větší hlasitost tím větší šum a čím větší gain tím ještě mnohem větší šum. Monitor ani zářivka nevyrobí "šum" ale "brum" což je něco uplně jiného a co tady hoooodně moc lidí plete dohromady. Takže šum je sssssssssss a brum je vrrrrrrr
- 60'Rock_N'_Roll
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To je velmi exaktní popisrain píše: Prostě šumí, je to normální, každý zesilovač šumí, čím větší hlasitost tím větší šum a čím větší gain tím ještě mnohem větší šum. Monitor ani zářivka nevyrobí "šum" ale "brum" což je něco uplně jiného a co tady hoooodně moc lidí plete dohromady. Takže šum je sssssssssss a brum je vrrrrrrr
Pokud budeš vybírat krabičku na zkreslení, tak opatrně, protože ta ti taky může generovat nechtěné pazvuky, to že začneš kreslit jinde než v preampu je fakticky jedno.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008