Problém se zvukem - šum

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Dekel

Problém se zvukem - šum

Příspěvek od Dekel »

ahoj, nedávno jsem si koupil kombo marshall dsl 401 a mám problém při hraní, že to šumí. Prstě když hraju tak slysim při tom takové šumění . Mohlo by to být třeba tím, že nežhavím lampy dostatečně dlouho??(cca 3-5 min).
Byl bych rád za vaše připomínky, díky předem. :D
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Čau. Možná to způsobují spotřebiče. Televize hlavně a taky lampička apod. když je to zaplé tak to dost šumí. Jestli ti to šumí i když je vše vyplé tak pak je třeba chyba ve snímačích, jestli to šumí moc...
Dekel

Příspěvek od Dekel »

nemyslím to tak, že by ten šum byl někde v pozadí, ono to kombo má takový zvuk při overdrive. A vůbec mi nejde třeba dosáhnout takového těžkého, hutného zvuku (např. system of a down).

Jsem z toho zmatený :)
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

z marshallu asi nevytahneš takový hard skreslení jako maj SOAD , skus to nakopnout distortionem :-P něčím změnit charakter třeba metalzonem , a je normální , že skreslenej kanal šumí od toho jsou noisegaty ;) taky zaleží dost na snímačích.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Zkus ty lampy žhavit třeba 15 minut, pak uvidíš.
chmelda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelda »

Nuker píše:z marshallu asi nevytahneš takový hard skreslení jako maj SOAD , skus to nakopnout distortionem :-P něčím změnit charakter třeba metalzonem , a je normální , že skreslenej kanal šumí od toho jsou noisegaty ;) taky zaleží dost na snímačích.
Věř mi, že z Marshallu dostaneš cokoliv... Samozřejmě záleží na kytaře a rukou, ale dostaneš...
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nejdřív pořádně žhav, 3-5 min není zrovna moc. Potom zreviduj, co používáš za snímače a kabely, to může mít hodně velký vliv.

A pak si pohraj s ekvalizérem, když si hraješ dost dlouho, najdeš si na tom ten zvuk, co potřebuješ.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Kabely v tomhle směru hrajou dost podstatnou roli. Zkoušej různý, pokud nemáš pořádný, kup si určitě kvalitnější. ROzdíl je víc než slyšitelnej!
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Maples píše:Kabely v tomhle směru hrajou dost podstatnou roli. Zkoušej různý, pokud nemáš pořádný, kup si určitě kvalitnější. ROzdíl je víc než slyšitelnej!
Víc než slyšitelnej je jako že je i viditelnej, potažmo hmatatelnej ???? :-)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Nechtel bych takovy sum poznat...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Měl jsem kabel, kterej šuměl tak, že kombo vysílalo viditelnou zvukovou mlhu:D:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Dekel

Šum

Příspěvek od Dekel »

tak jsem zkusil to kombo zhavit přes 15 minut ale nepomohlo to....myslíte, že by to mohlo byt vážně v tom kabelu ? mám kabel adam hall za 350 kč.
Už jsem z toho opravdu zmatený :D , nenapadá mě nic jiného než ten kabel co by to mohlo zavinit takový hnusný zvuk.

díky za odpovědi :)
Dekel

Příspěvek od Dekel »

a co se týče snímačů, tak mám 1x humbucker a 2x single...jestli to nějak pomůže :)
Dekel

Příspěvek od Dekel »

jdu si zitra koupit nějaký kvalitnější kabel a jsem zvědavý jestli se tím problém s šumem vyřeší...a jestli ne...tak to už mě vůbec nic nenapadá čím by to mohlo být..

jak kvalitní kabely používáte ? :)
chmelda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelda »

Neutrick, jeden mám Adam Hall, ale planuju koupit Monster Cable :twisted:
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

DSL by mělo kreslit dost.... můžeš mít něco špatně ukostřenýho v zesáku - třeba poťáky. problém svyhlazovací trafem.... Může to bejt v kytaře. Snímač nbo strhlá zem. může to bejt v krabičkách taky...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Dekel

Příspěvek od Dekel »

Každopádně to beru přes týden do hudebnin, kde mi řekli, že mi na to mrknou, tak sem moc zvědavý co s tím bude. :D
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

To bude asi nejjistější:) No kabel za 350 není asi uplně nejlepší, ale zas by neměl dělat takovej rámus...Ale jednou jsem si koupil Pro Co za 1000 v kytarách a ztrácel polovinu výkonu a ořezával výšky s rozdílem o 7 bodů na potenciometru! To mě dostalo, ihned jsem ho vrátil a koupil si levnější Spectraflex, vypínací a jsem s ním moc spokojenej:) (Alexim)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Maples píše:To bude asi nejjistější:) No kabel za 350 není asi uplně nejlepší, ale zas by neměl dělat takovej rámus...Ale jednou jsem si koupil Pro Co za 1000 v kytarách a ztrácel polovinu výkonu a ořezával výšky s rozdílem o 7 bodů na potenciometru! To mě dostalo, ihned jsem ho vrátil a koupil si levnější Spectraflex, vypínací a jsem s ním moc spokojenej:) (Alexim)
to bych viděl na špatnej kus. I drahej drát přecvaklej nefunguje. I drahý auto může píchnout...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
ponce

ŠUM

Příspěvek od ponce »

No moje peavey 5150 šumí taky jako drak, ale prý stím nejde nic moc dělat pokud bych teda nechtěl rýpnout do orig zapojení. Jde prý oo kondenzátory, které to mají někde v obvodu čistit. a pokud by se tam daly takové které by to dokázaly nejspíš by se změnil i zvuk. No já to řeším tak, že to pořádně ohulím. Můj šum aspoň neroste s poměrem hlasitosti. Tak šumu zdar.
Fender telecaster/stratocaster, Marshall JVM 205h, Mesa 2x12, G system, Salva tonewhelle, Salva No.1
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“