Byl bych rád za vaše připomínky, díky předem.
Problém se zvukem - šum
Pravidla fóra
Problém se zvukem - šum
ahoj, nedávno jsem si koupil kombo marshall dsl 401 a mám problém při hraní, že to šumí. Prstě když hraju tak slysim při tom takové šumění . Mohlo by to být třeba tím, že nežhavím lampy dostatečně dlouho??(cca 3-5 min).
z marshallu asi nevytahneš takový hard skreslení jako maj SOAD , skus to nakopnout distortionem
něčím změnit charakter třeba metalzonem , a je normální , že skreslenej kanal šumí od toho jsou noisegaty
taky zaleží dost na snímačích.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Věř mi, že z Marshallu dostaneš cokoliv... Samozřejmě záleží na kytaře a rukou, ale dostaneš...Nuker píše:z marshallu asi nevytahneš takový hard skreslení jako maj SOAD , skus to nakopnout distortionemněčím změnit charakter třeba metalzonem , a je normální , že skreslenej kanal šumí od toho jsou noisegaty
taky zaleží dost na snímačích.
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nejdřív pořádně žhav, 3-5 min není zrovna moc. Potom zreviduj, co používáš za snímače a kabely, to může mít hodně velký vliv.
A pak si pohraj s ekvalizérem, když si hraješ dost dlouho, najdeš si na tom ten zvuk, co potřebuješ.
A pak si pohraj s ekvalizérem, když si hraješ dost dlouho, najdeš si na tom ten zvuk, co potřebuješ.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Kabely v tomhle směru hrajou dost podstatnou roli. Zkoušej různý, pokud nemáš pořádný, kup si určitě kvalitnější. ROzdíl je víc než slyšitelnej!
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem kabel, kterej šuměl tak, že kombo vysílalo viditelnou zvukovou mlhu:D:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Šum
tak jsem zkusil to kombo zhavit přes 15 minut ale nepomohlo to....myslíte, že by to mohlo byt vážně v tom kabelu ? mám kabel adam hall za 350 kč.
Už jsem z toho opravdu zmatený
, nenapadá mě nic jiného než ten kabel co by to mohlo zavinit takový hnusný zvuk.
díky za odpovědi
Už jsem z toho opravdu zmatený
díky za odpovědi
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
DSL by mělo kreslit dost.... můžeš mít něco špatně ukostřenýho v zesáku - třeba poťáky. problém svyhlazovací trafem.... Může to bejt v kytaře. Snímač nbo strhlá zem. může to bejt v krabičkách taky...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
To bude asi nejjistější:) No kabel za 350 není asi uplně nejlepší, ale zas by neměl dělat takovej rámus...Ale jednou jsem si koupil Pro Co za 1000 v kytarách a ztrácel polovinu výkonu a ořezával výšky s rozdílem o 7 bodů na potenciometru! To mě dostalo, ihned jsem ho vrátil a koupil si levnější Spectraflex, vypínací a jsem s ním moc spokojenej:) (Alexim)
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
to bych viděl na špatnej kus. I drahej drát přecvaklej nefunguje. I drahý auto může píchnout...Maples píše:To bude asi nejjistější:) No kabel za 350 není asi uplně nejlepší, ale zas by neměl dělat takovej rámus...Ale jednou jsem si koupil Pro Co za 1000 v kytarách a ztrácel polovinu výkonu a ořezával výšky s rozdílem o 7 bodů na potenciometru! To mě dostalo, ihned jsem ho vrátil a koupil si levnější Spectraflex, vypínací a jsem s ním moc spokojenej:) (Alexim)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
ŠUM
No moje peavey 5150 šumí taky jako drak, ale prý stím nejde nic moc dělat pokud bych teda nechtěl rýpnout do orig zapojení. Jde prý oo kondenzátory, které to mají někde v obvodu čistit. a pokud by se tam daly takové které by to dokázaly nejspíš by se změnil i zvuk. No já to řeším tak, že to pořádně ohulím. Můj šum aspoň neroste s poměrem hlasitosti. Tak šumu zdar.
Fender telecaster/stratocaster, Marshall JVM 205h, Mesa 2x12, G system, Salva tonewhelle, Salva No.1