Otvor v těle JB; plíseň?; odstínění

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
pudel

Otvor v těle JB; plíseň?; odstínění

Příspěvek od pudel »

Zdravím, jakožto nový majitel Fender JB z x-té ruky mám na Vás pár zvídavých otázek...
1. Jaký význam má kulatý otvor pod pickguardem? (na fotce v levém horním sektoru)
Obrázek

2. V onom otvoru (a nejen v něm) je jakýsi bílý prášek, který se nepříjemně podobá plísni. Je možné, aby to byla plíseň? Jestli ano, jak tento problém řešit? (více fotek v albu http://fenek.rajce.idnes.cz/Fender_Jazz ... 001/#album )
Obrázek

3. Jak je vidno z fotek, původní majitel se snažil kytaru odstínit (poťáky jsou obloženy alobalem). Zde na foru jsem se snažil něco o odstínění najít a přečíst, ale nikde jsem nenašel jednoznačnou odpověď, zdali to je alobalem k něčemu dobré nebo ne...a zvlášt mi přijde divné, že jsou odstíněné poťáky a snímače ne..každopádně, když vytáhnu poťáky doprava, tak to bzučí jak čert. Pomohlo by odstínění těch snímačů?

Děkuji za odpovědi.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Ohledně té "plísně" - třeba jsou to jenom zbytky laku, nebo tak nějak.

Odstínění - odstínění se dělá proto, aby nevznikal brum, ale odstínit se musí celý vnitřek kytary, aby vznikl tzv. Faradayova klec ( http://cs.wikipedia.org/wiki/Faradayova_klec )

EDIT: odstínění http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... ht=p%E1ska
pudel

Příspěvek od pudel »

No, já taky doufám, že to plíseň není...ale když ono to vypadá tak nepěkně, že se trošičku bojím :)

Za odkaz na thread o odstínění děkuji, ten mi předtím asi nějak unikl.

Ale furt mi není jasný, k čemu je tam ta džuzna...
cenda

Příspěvek od cenda »

ty díry sloužej vetšinou k ňákýmu zavěšení nebo nasazení při výrobě... jinak bych řek že to plíseň neni ve většině kytar tohle najdeš je to od broušení a leštění... když to nevyfoukaj tak to tam zůstává,,, vetšinou to najdeš pod snímačema a v kapličkách výztuhy krku...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jak píše cenda. Plísen to není. Já to měl na svém Fenderu stratu taky. Oběvuje se to poměrně často. Nevím z čeho to je. Asi fakt zbytky po leštění laku nebo něco takového. jinak tu díru mám na tom stratu taky. TAkže bych je to asi nějaká výrobní vychytávka....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
pudel

Příspěvek od pudel »

Jo, že ta díra tam má bejt, to už jsem na netu našel, ale nikde jsem nezjistil k čemu je dobrá - a do takovejhle kravin se já vždycky zažeru nejvíc :)

Tož tak, dík za odpovědi :D
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

inak co sa tyka vyroby gitar tak co som videl vsetky videa co sa vyrabaly gitary,basy tak vecsinou ich nezavesovaly o tamtie diery ale skor tam nato miesto kde sa daval krk...
Baloun

Příspěvek od Baloun »

Ta díra je určitě kvůli nějakýmu stroji,aby tělo správně uchytil,plesnivou kytaru jsem ještě neviděl,nějakej lak,nebo tak nějak.Vypadá v pohodě.
Spector Europe LX 4
Fenix JB 5-string+RM eq
Fender JB
Hartke
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Jo, to je jen nějakej leštící sajrajt, skoro ve všech kytarách to bejvá... a díra... bylo řečeno, v lůžku krku je taky taková, nejspíš... nějaká mašina to potřebuje chytnout ve dvou bodech, tak to tam vyfrézovali...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“