Nahrávka !!!!!
Pravidla fóra
Nahrávka !!!!!
Zdravím všechny, měl bych dotaz, dělám teď skladbu programu která je nahraná ve zkušebně přes mikráky, jen by mne zajímalo, zda-li je možné nějakým způsobem nahrávku "nabušit",vím že to tu už někde bylo,hledal jsem,ale marně.Prosím o rady jak by to šlo.Díky moc a ať se daří

Než ti někdo více znalý odpoví, zkus to trochu konkretizovat. Jak a na co, do čeho to máš nahraný, na kazeťák, mobil, nebo do počítače? Jen 2 stereo stopy celé kapely, nebo každý nástroj zvlášť do své stopy?
A co myslíš tím nabušit, jako pendrekem?
K tomu poslednímu, tedy ke zvýraznění či projasnění a zhutnění se používá equalizér a kompresor.
A co myslíš tím nabušit, jako pendrekem?
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To, co hledáš je Mastering, mrkni tady na fóru, nebo na http://www.electrozone.cz/. V podstatě ti bude stačit jenom kompresortoby666 píše:![]()
no mám to nahraný každý nástroj zvlášt a do PC...Jinak tim nabušenim myslim jako aby ta nahrávka nebyla taková suchá aby to mělo aspoň trochu šťávu , jak ty říkáš zhutnění
Jinak díky
Hraju na kytary a mašinky
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
- Jens Ludwig
- Odborník
za blbce seš ty...turbo_MaCk píše:zkus najít funkci "nabustit" jestli ji najdeš, pak je to ona. Jestli ne, pak si za blbce:-*
např. nějaký Lko od Waves - ale musíš to aplikovat na smíchnaej track...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Na naboosteni je super http://rekkerd.org/boosty-updates-rescue-to-v11/
Ale bacha na to, at to neprezenes. Mimo to vetsina presetu vyrazne zvysuje hlasitost, takze se to pak jevi lepsi, nez to ve skutecnosti je.
Ale bacha na to, at to neprezenes. Mimo to vetsina presetu vyrazne zvysuje hlasitost, takze se to pak jevi lepsi, nez to ve skutecnosti je.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Napred si zjisti, o cem mluvis, nez ze sebe zacnes delat vola
To neni jen kompresor.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Jens Ludwig
- Odborník
už radši v tomhle oboru nepřispívej - nemá to cenu... a myslím, že je lepší, když ostatní nebudou poučení vůbec, než aby byli poučeni uplně blbě....turbo_MaCk píše:normální komprese, co víc to. Ať už je to magneto simulace, nebo multiband kompresor
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
- Jens Ludwig
- Odborník
já si pod timhle amatérským termínem představuju touhu snížit dynamickej rozsah z třeba 30 dB na nějakej 9dB tak, aby nahrávka byla rozumně poslouchatelná = měla dynamiku, ale byla slyšet i když rádio nevyhulim uplně na plno....
a to samotným obyčejným kompresorem neuděláš... nebo jo, ale dost blbě a jinak, než chceš...
takže potřebuješ nějakej jinej nástroj, spíš sadu nástrojů potřebuješ dynamický EQ, musltipásmový kompresory (ty radši moc ne - těma se dá víc zmrvit, než dohnat...), ale hlavně pak nějakej Brickwall Limiter... a hlavně musíš vědět, jak to použít - bo jinak to zmrvíš stejně....
použitím obyč kompresoru dosáhneš toho, že sice tam dostaneš hlasitost, ale zrušíš dynamiku...
a to samotným obyčejným kompresorem neuděláš... nebo jo, ale dost blbě a jinak, než chceš...
takže potřebuješ nějakej jinej nástroj, spíš sadu nástrojů potřebuješ dynamický EQ, musltipásmový kompresory (ty radši moc ne - těma se dá víc zmrvit, než dohnat...), ale hlavně pak nějakej Brickwall Limiter... a hlavně musíš vědět, jak to použít - bo jinak to zmrvíš stejně....
použitím obyč kompresoru dosáhneš toho, že sice tam dostaneš hlasitost, ale zrušíš dynamiku...
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
já používám adobe audition a ten má přímo plugin Mastering
V něm je pár presetů, který sou skoro nepoužitelný, ale když si je zkusíš, tak aspoň uvídíš, jaká funkce je na co.
Nejvíc důležitej mi tam připadá "harmonickej exciter", kterej vytáhne melodický frekvence, ale zárovneň i naboostuje bicí (pozoro: činely to vytáhne víc než je zdravý - kvůli tomu napřed odvejškuju overherheady)
V něm je pár presetů, který sou skoro nepoužitelný, ale když si je zkusíš, tak aspoň uvídíš, jaká funkce je na co.
Nejvíc důležitej mi tam připadá "harmonickej exciter", kterej vytáhne melodický frekvence, ale zárovneň i naboostuje bicí (pozoro: činely to vytáhne víc než je zdravý - kvůli tomu napřed odvejškuju overherheady)
ať to šlape!