Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

mehari

Příspěvek od mehari »

Elixir .010-.052 (http://www.firstqualitymusic.com), mno a když se kucí americký zdržej s dodávkou, tak D´Addaria EXL 116 (.011-.052)... :D
LP Epi SP.II, Laney 65W (hybrid)
Homer:Podle testu jste oba idioti.
Lenny:Fakt? Díky. Kolik jsme dlužni?
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

D'Addaria 10" - nějakou standartní sadu, někdy light top-heavy bottom (hybrid 10 a myslím 12), naposledy mi vydržely tak dlouho, že je až škoda mluvit :oops: (prostě si už nepamatuju, kdy jsem je měnil - ale víc jak půl roku to bude :) ).

Já mám radši zvuk už opoužívaných strun, co jsou na kytaře minimálně měsíc, tak jsem se zvukem neměl žádný problém 8) , teď mám týden nové, a pořád jim nemůžu přijít na chuť (hlavně ten kovový zvuk ovinutých strun je až moc "cinkavý" - musí se trochu ohrát (zaprasit, zreznout :D ), aby to zase šlo. :x
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Tak jsem natáh tohle http://www.muziker.cz/default.aspx?Roto ... od_id;2189
a musim říct, že Snake Oily http://pedaler.eu/webshop/catalog/produ ... cts_id=419
trochu nestíhaj co se týče plnosti zvuku a rozlišení strun při zkreslení. :twisted: Teda to myslim jako že SO je lepší než RS :wink: :lol: no uvidim jak se zahrajou, možná je to jen první dojem a nezvyk, ale i ty DR Pure Blues Nickel se mi zdály lepší. Takže doporučuju všem co chtěj něco kupovat v pedaleru nakoupit struny pokud vám jde o zvuk :lol: bohužel se ale budete muset vypořádat s chatrnou konstrukcí struny :evil: :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
guitarista.2

Příspěvek od guitarista.2 »

stagg struny-to existuje???
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Tak musim říct že Rotosoundy se celkem zahrály, teď už zněj o dost líp bych řek. Každopádně Snake Oily jsou furt lepší. :P
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Dubla
last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dubla »

Jolana: D'Addaria 11'
Strat: Rotosound 10'
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6
* home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

blind boy of Alabama píše:
Tak sem přešel na hybridní struny Roto Blues od firmy RotoSound a nemůžu si stěžovat...hraje se na nich supr pohodlně,nerejou do prsů,nic..jen rychleji zkorodujou.Nebo se mi to aspoń taky jeví..zase je fakt,že byla zima a vzduch v garáži byl asi z veliký čsti prosycenej vodou.Uvidíme co budou dělat v létě.
a jaký to má zvuk, smím-li se tázat. U strun na blues bych čekal ten bluesovej "plecháč". je to tak?
Zvuk maj super..Sou krásně jemný..Ale hodí se spíš na klasický ladění. Na podladění moc nedoporučuju,pak už jsou jak bláto.I ten zvuk pak podle toho zní...Ale řekl bych,že hybridy jsou super volba pokud ladíš klasicky do e,nebo drop D,jako Zakk. :lol:
Stagg SG + Guitar Rig 3
Shaman

Příspěvek od Shaman »

Já mám rád klasický desítky + ovinutý struny pořádně silný, takže jsem zakotvil u GHS Zakk Wylde Sign. .10,.13,.17,.36,.52,60, nikdo jinej snad takovýhle hybridy myslim ani nevyrábí. Ale GHSka maj podle mě nevýhodu v tom, že se rychle opotřebovávaj, oproti třeba D´Addario.
antik

Příspěvek od antik »

Jake struny by ste doporucili na Nu-Metal (Limp Bikzit) ? Presneji na C# F# B E G# C# . Nekdo uz mi rikal 0.11-0.70 , neni to moc hrube ? (Mam Cort Z42)
Shaman

Příspěvek od Shaman »

.70 už je pořádný lano 8) Na podlaněnou do cis určitě vhodný, jestli ale začínáš, doporučil bych o něco slabší.
drStanek

Příspěvek od drStanek »

Na elektriku dávám Daddaria 11' a na akustice jsem asi před třema měsícema přešel z Martinek 11' na 12'. (Respektive už tři měsíce mám ty 12' koupený ale jen ležej na stole, páč pořád čekám, až se nějaká ta 11' přetrhne, abych je neměnil úplně zbytečně, když ještě hrajou :lol: )
"Nejlepší žena je tlustá žena, protože si na jejím těle můžete nahrnout ňader, kolik chcete a kde chcete." (Ivan Mládek)

"Nudíte se? Kupte si medvídka mývala.."

"Dammit, I want Narnia to be realllll. If only. Oh, and the world of Harry Potter. Fuck ya."
Metal Johny
Kontaktovat uživatele:

no

Příspěvek od Metal Johny »

na svoji elektrickou kejtru B.C.Rich pouzivam struny DR a to tloustku 9-50, na svoji elektro-akustiku Ibanez zase D'Addario a to Phospor Bronze 11ky. Kdyz nebylo upresneny jestli struny na akustiku nebo elektriku, tak jsem dal DR. :)
Shortly
Guitars
B.C. Rich Mockingbird Evil Edge
Ibanez Talman TCM-50

Bass Trombone
Stagg 77-TDB (Bach 2G Mouthpiece)

Tenor Recorder
Yamaha YRT-304B C
duri

Re: Jaké struny používáte???

Příspěvek od duri »

Zkusi jsem struny Cleartone. Mají ochrannou vrstvu pro delší životnost a taky hezký zvuk. Dají se koupit v technickém balení, tzn. pouze v plastovém obalu za příznivou cenu pod 200.- kč. Jinak stojí okolo 400.- kč. Doporučuju vyzkoušet.
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
Cibich
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cibich »

duri píše:Zkusi jsem struny Cleartone. Mají ochrannou vrstvu pro delší životnost a taky hezký zvuk. Dají se koupit v technickém balení, tzn. pouze v plastovém obalu za příznivou cenu pod 200.- kč. Jinak stojí okolo 400.- kč. Doporučuju vyzkoušet.
Taky jsem si je koupil v tom plastovym obalu za 200,- skutečně pěkná cena a ještě lepší pocit ze hry.Ten chlápek řikal že jsou lepší jak Elixiry,nemůžu porovnat,ale asi to tak bude.Též doporučuju.
Guitar: Harley Benton Strat
Bass guitar: Jolana Vikomt bass
Acoustic guitar: Cremona Luby
Amp: Crate FW 65
Effects: Digitech RP80
Cable: Rockcable by Warwick 6mm
duri

Příspěvek od duri »

No mně se teď podařilo vydražit na AUKRO 6 sad strun Cleartone desítky za cenu 5ti sad (170 kč/sada) a bez poštovného. Z Litoměřic... Na rok a půl mám vystarané...!
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zakk_wylde »

Používal jsem D´addario 110 (10-46) se kterýma jsem byl spokojený. Potom jsem ale začal experimentovat a zkoušel různé výrobce (GHS- klasicky 10ky boomers, ZW 10-60, Rotosound, ErnieBall - Super a Regular slinky, Dean Markley) ale zase jsem se vrátil zpět k D´addario strunám. Zdá se mi, že mají nejdelší životnost (Ernie ball mi vydrží tak týden, potom ztratí zvuk) D´addario vydrží klidně i 3 týdny.

Nyní používám EXL 140 a jsem s nima maximálně spokojený. Objednal jsem si 10 sad :)
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

nema nekdo tip na struny 10-56 nebo 10-58 ? ted taham dunlop nebo fender 10-52 a chtel bych trochu vetsi tah na basovych strunach, nejlepsi struny co jsem kdy mel na kytarach byly GHS ZW 10-60 - ty uz ale neutahnu kvuli problemum se slachama. kupovat si dve sady je nevyhodny a zatim jsem na nic mezi 10-52 a 10-60 nenarazil
MrB14ck

Re:

Příspěvek od MrB14ck »

mehari píše:Elixir .010-.052 (http://www.firstqualitymusic.com), mno a když se kucí americký zdržej s dodávkou, tak D´Addaria EXL 116 (.011-.052)... :D
hele pls kolik je za postu a dopravu z US?
docela bych si elixirky za tak levno taky koupil (vzal bych jich vic aby se to vyplatilo)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zakk_wylde »

MrB14ck: mě stála doprava z usa u 10ti sad EXL 140 6,5 $ (koupeno na ebay)
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Kinx píše:nema nekdo tip na struny 10-56 nebo 10-58 ? ted taham dunlop nebo fender 10-52 a chtel bych trochu vetsi tah na basovych strunach, nejlepsi struny co jsem kdy mel na kytarach byly GHS ZW 10-60 - ty uz ale neutahnu kvuli problemum se slachama. kupovat si dve sady je nevyhodny a zatim jsem na nic mezi 10-52 a 10-60 nenarazil
Zkus Earnie Bally pro sedmistrunku... tusim Not even slinkys 11-58

Hehe... Vy tady nezmiňujete, v jakém jste ladění, takže počítám, že asi Ečko. Já se bojím, aby ta 60 nebyla moc na podladění do B a vy to máte asi normálně. Chudák krk kytary :-)
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“