Zánět šlach

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

vikicek píše:Trao: pěkný rady, ale když to mam na pravý ruce, tak předcházet jak kromě protahování?? :lol:
Jestli MÁŠ zánět šlach, pak jsi v řiti a nic z toho už ti nepomůže :-D
Teda minimálně nejbližších cca deset tejdnů, podle toho, jak moc je to vážný a jak dlouho to budeš rehabilitovat...
Jinak co jsem říkal, kytara vejš, ortézy, samozřejmě protahovat, neopírat malíček o korpus, nehrát zápěstím...
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Trao píše:
vikicek píše:Trao: pěkný rady, ale když to mam na pravý ruce, tak předcházet jak kromě protahování?? :lol:
Jestli MÁŠ zánět šlach, pak jsi v řiti a nic z toho už ti nepomůže :-D
Teda minimálně nejbližších cca deset tejdnů, podle toho, jak moc je to vážný a jak dlouho to budeš rehabilitovat...
Jinak co jsem říkal, kytara vejš, ortézy, samozřejmě protahovat, neopírat malíček o korpus, nehrát zápěstím...
nehrát zápěstím? na to jsem slyšel mockrát různý názory, a už fakt nevim čemu věřit...apropo v rocku a metalu se podle mě loktem moc hrát nedá :?
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Podívej se na tohohle pána...
http://cz.youtube.com/watch?v=rEdMEXPvf ... re=related
Pohyb vychází ze předloktí, zápěstí využívá, ale zdaleka ne tolik co my někteří, taky je vidět, že do celýho toho pohybu zapojuje i prsty, prostě se nedá říct, že ta nebo tamta část těla se nepoužívá, spíš jde o to, která v tom má hlavní slovo...
besip

Příspěvek od besip »

no tak co ja mam informace tak sem ma hrat hlavne zapestim a omezovat hejbani Lokte nebot ten by mel byt nachylnejsi k urazum

btw-to samozrejmne neznamena hejbat se zapestim od nevidim do nevidim ale jentolik co je nezbytne nutne :wink:
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Nevím, dvakrát jsem se léčil s problémy se šlachami v pravém zápěstí (jednou to byl opravdový zánět se vším všudy) a jednou se zápěstím levé ruky. Z toho usuzuji, že náchylnější je zápěstí...
Die Hard or Die Home
besip

Příspěvek od besip »

Trao píše:Nevím, dvakrát jsem se léčil s problémy se šlachami v pravém zápěstí (jednou to byl opravdový zánět se vším všudy) a jednou se zápěstím levé ruky. Z toho usuzuji, že náchylnější je zápěstí...
no ja taky tet mam problemy,ale to muze bejt zapriceneno spatnym pohybem zapesti..pak nedostatecnejma prestavkama stretchingem atd ja se ucim na GMC online skole a tam ti nikdoz instruktoru nerekne jinak nez ze mas hrat zapestim :wink:

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
besip

Příspěvek od besip »

Trao píše:Nevím, dvakrát jsem se léčil s problémy se šlachami v pravém zápěstí (jednou to byl opravdový zánět se vším všudy) :arrow: ...
da se prosimte nekde vycist jake jsou presne priznaky???

ja doufam ze to co mam ja neni zanet :( :) ale jen treba spatne prokrveni ci neodpocinute svaly+slachy..jestli muzes napis mne treba do posty jak si to mel a nebo psasni odkaz kde se neco vic otom doctu pls

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
weselow

Příspěvek od weselow »

Tohle téma ve mě povzbuzuje čím dál větší panaoiu :?
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
besip

Příspěvek od besip »

HFeathers89 píše:To bych nepřežil. Mám doma novou kytaru= Gibson BFG a nehrát na ní bude moje smrt.
no jsem natom stejne ja mam zas novou jacksonku Sl2 a hral sem na ni jen 1 a pak sem dostal problemy spet..ale doufam ze ja zanety nemam..jen opravdu hodne pretazene slachy a svaly :arrow:
Gl chlape

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Miloš_P

Příspěvek od Miloš_P »

Miloš_P píše:Díky za odpovědi, trochu jste mě vylekali, takže jsem si dal voraz a v lékárně koupil preventivně tohle: http://www.onlinezdravi.cz/gelatina-plu ... 110d0d73d4 , není to sice moc levný, ale určitě lepší, než polykat gumový medvědy a zapíjet je mlíkem :D.
Po 14 dnech soužití s "Gelatinou Plus" se dostavily první pozitivní výsledky: Ruka přestala bolet, je uvolněná a hraje se mi výborně. Samozřejmě k tomu přispělo i to, že jsem asi 3 dny na kytaru jen koukal a pak postupně přidával zátěž.
besip

Příspěvek od besip »

to mas good..podle mne ti pomohla nejvic pauza :!: ..Musim zaklepat ale mne se to take lespi ikdyz porad to neni na 100% a ja nehral pres mesic..ale uz jsem ktomu posledni 3 noci na chvili sedl 8) ..pocitam ze zanet slach jsem asi nemel nebot to by se asi nak nelepsilo,ale stoho jak dlouho da se rict jeste mam trochu problem pocitam ze sem mel spis natrhune vazy,slachy svaly asi z prilisne zateze

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

No já mám pořád ještě zánět ... neni to furt ok, už jsem z toho docela zoufalej. Už to je přes 3 měsíce.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
besip

Příspěvek od besip »

vikicek píše:No já mám pořád ještě zánět ... neni to furt ok, už jsem z toho docela zoufalej. Už to je přes 3 měsíce.
jakou mas lecbu???+jak se pozna zanet????

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Fire Strat

Zánět šlach

Příspěvek od Fire Strat »

Zdravím všechny a........
Ten problém znám, u silných kuřáku (jsem) je to horší-dokrvování.
Mně hodně i jiným pomáhá Kittlova univerzální mast tzv. ..Kitlovka".Je dělaná dle receptu starého několikset let! Mimo jiné obsahuje síru, která obnovuje kloubní mazivo, (je na klouby,šlachy,revma a svaly).Mažu téměř denně důkladně od lokte na konce prstů.Ten kostival je taky super....
Mast je k dostání na www.spirit.cz za cca200,-Kč, nebo si jí objednáš v lékárně......
Zdravím F.S.
besip

Příspěvek od besip »

dostanu to v USA :roll: :lol:

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
besip

Příspěvek od besip »

no tak byl jsem u chiropraktora a ten mne rek ze to mam od krku udelal mne rentgen a rekl ze neni jak ma bejt ze to spravi a ze mne to macka nakej nerv...cca mam chodit kazdej den po dobu 4-6 tydny na lamani krku
1 den 45$ :arrow: ...takze maso
docela mam strach aby mne nespravil krk a ruce mne porad nebrneli takze jsem se jeste objednal k neurologovi at uvidim co mne rekne on...nebot je mozne ze mam treba zanet v ruce a spraveni krku by tomu asi nepomohlo...to aspon rika muj selsky rozum

jj v usa chcou lekari samozrejmne vydelat :evil:

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Cibich píše:na tohle je dobrej powerball

Myslíš Engla? :lol:
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
weselow

Příspěvek od weselow »

Zajímavý článek, tenhle doktor, jeden z největších odborníků na svaly doporučuje místo protahování před výkonem svaly jenom zahřát. Já sem to začal před pár dny praktikovat na ruce před hraním a můžu říct, že jsem potom při hraní mnohem uvolněnější, vydržím hrát mnohem dýl a je to znát i na výkonu :) Pokud se před hraním protahujete, tak ty svaly doopravdy vyšťavíte už na začátku a ztratíte dost síly. Takže doporučuju vyzkoušet, já jenom protřepu ruce, trošku si zacvičim s kroužkama a sem ready.

http://sport.idnes.cz/nadal-vydrzi-hrat ... _tenis_rou
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

když máte někdo problém, tak nejlepší na to je si napustit plnej dřez teplou vodou a mejt nádobí. nebo něco dělat v teplý vodě, třeba i hodinu. dost to pomáhá. nebo jen třeba jako relaxace, když máte unavenou ruku. po konzertech. nejlepší.
weselow

Příspěvek od weselow »

To je zajímavý já sem zase viděl dokument o fyzioterapii jednoho sprintera, kterej po každým tréninku/výkonu zalez po krk do ledový vody - svaly se okamžitě uklidní, krevní oběh a tak a můžou okamžitě regenerovat...
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“