Bolavé bříška prstů
Pravidla fóra
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Bolavé bříška prstů
Zdravím, jsem kytarista který má už něco odehrané, ale teď jsem v situaci v které jsem ještě nikdy nebyl. Mám měsíc před absolventským koncertem, hraju co to dá a doháním co neumím
Tudíž je to záběr na moje bříška prstů. Co se s tím dá dělat? Pomáhá na to něco? Indulona nebo tak...Kůže se mi nerozpadá, jen ty bříška jsou pak strašně citlivé. Dík za každou radu, ale rady typu "měl jsi předtím hrát víc aby jsi měl tvrdší prsty" si nechte, to mi teď nepomůže 
Final Frontier
- Kozanostra
- Kontaktovat uživatele:
jj presne ja dyz sem treba dlouho nehral tak vymekly a pak dyz sem 4 dny v kuse hral fakt fest tak uz se to nedalo vydrzet
na dva dny sem prestal a briska nehorazne ztrvdly a pak sem vydrzel mnohem vic a hral i trochu lip
na todle indulona ani naplasti podle me nezabiraj chce to fakt cas 
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
Marshall 1960A
Digitech RP 350
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
A takové ta bolest na zápěstí a předloktí pravé ruky např. hraní Armed and Ready od MSG nebo takové to tahání v zápěstí levé ruky při hraní je relativně normální vzhledem k tomu že se ty svaly cvičí, takže když s tím nepůjdu do křečí tak to bude ok a časem se to zlepší, protože ta pravé ruka občas prostě vypadne z rytmu když hraju hodně rychle a hodně tvrdě powery.
Final Frontier
ale i tak radši bych to nepřeháněl, pamatuj na chvilku odpočinkuJaguar master píše:A takové ta bolest na zápěstí a předloktí pravé ruky např. hraní Armed and Ready od MSG nebo takové to tahání v zápěstí levé ruky při hraní je relativně normální vzhledem k tomu že se ty svaly cvičí, takže když s tím nepůjdu do křečí tak to bude ok a časem se to zlepší, protože ta pravé ruka občas prostě vypadne z rytmu když hraju hodně rychle a hodně tvrdě powery.
Guitar: Harley Benton Strat
Bass guitar: Jolana Vikomt bass
Acoustic guitar: Cremona Luby
Amp: Crate FW 65
Effects: Digitech RP80
Cable: Rockcable by Warwick 6mm
Bass guitar: Jolana Vikomt bass
Acoustic guitar: Cremona Luby
Amp: Crate FW 65
Effects: Digitech RP80
Cable: Rockcable by Warwick 6mm
- Kozanostra
- Kontaktovat uživatele:
jako nechci nic privolavat nebo tak ale aby sis jeste tim malem casu a usilovnym treningem neprivodil nejaky zraneni pred tim koncertem dej si na to bacha 
Gibson Les Paul Standard (94´)
Marshall 1960A
Digitech RP 350
Marshall 1960A
Digitech RP 350
Největší záhul na bříška je bendování. Tak aspoň hraj pár dní bez toho, a jestli ti nevadí seřizovat kytaru, kup si nějaký bláta struny. Pak už jenom ten odpočinek...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Nehroť to. A mně pomohlo, jak už tady bylo řečeno, hrát chvíli (čtyři dny?) na tenké struny. Prsty nevyšly ze cviku ale měly kdy se zahojit a ztvrdnout.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
hele Jaguáre neposlouchej /byť určo dobře myšlené/ kraviny a dej na starýho psa
Pakliže máš ty bříška hodně citlivý a bolí jaxviňa - nech to dva dny plavat a nech je pěkně ztvrdnout.Za ty dva dny nedohoníš nic,ale mohl bys pokakat víc,než si myslíš........
Před nástupem k J.S. revival jsem měl 4,slovy čtyři dny čas se naučit 27 věcí od Schelingera a jelikož a anýbržto to bylo v minulým století,všechno z kazeťáku a UŠIMA
Jak myslíš že dopadl první kšeft,hranej pátej den
Bez vedloně,ale bez výkonu,bez radosti a s bolestma
Tak nebuď vůl a vem psa na prochajdu
Pakliže máš ty bříška hodně citlivý a bolí jaxviňa - nech to dva dny plavat a nech je pěkně ztvrdnout.Za ty dva dny nedohoníš nic,ale mohl bys pokakat víc,než si myslíš........
Před nástupem k J.S. revival jsem měl 4,slovy čtyři dny čas se naučit 27 věcí od Schelingera a jelikož a anýbržto to bylo v minulým století,všechno z kazeťáku a UŠIMA
Jak myslíš že dopadl první kšeft,hranej pátej den
Bez vedloně,ale bez výkonu,bez radosti a s bolestma
Tak nebuď vůl a vem psa na prochajdu
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Můžu zaručit, že za pár dní se to hodí do pohody a pak budeš mít dost času zase cvičit, pokud se opět neodděláš 
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele: