No ja bych dal k floydovi radeji TB4 (verze pro FR), mam ho taky na jedny kytare a naprosta parada. Jinak se k tomu snimaci hodi jako krkovej jazz SH -2 taky od S.Duncan. Z vlastni zkusenosti muzu rict ze napr. ty dva snimace nejsou tak silny jako napr. RM ale zvukove jsou nesmirne kultivovane s noblesnim zvukem. Zvuk je krasne kulaty a hladky.
Jinak k ty cene ted je za naprosto suprovou cenu, ja jsem je kupoval pred casem za 2600,-.
Kvalita neni bohuzel zadarmo!
No ty RM ka jsou takovy trosku vic urvanejsi oproti SD. Ne ze by byly spatny, umi krasne prenest i hodne dreva z nastroje do zvuku ale je tam porad nepatrne neco v tom zvuku co tam nepatri. Ty SD jsou proste bez kompromisu pro zvukove fajnsmekry. Ja jsem mel od RM F3 keramicky a montoval jsem klukum jeste nejaky dalsi typy a chovaly se podobne. Na druhou stranu jsou vyrazne lepsi nez to co se montuje do seriovych kytar a clovek s nima neprohloupi a hlavne jsou opravdu za pusu.
Jinak mim favoritem jsou v soucasnosti Kent Armstrongy, ktery se mi zdaji oproto SD SH4 a SH2 o trosku vic zivocisnejsi.
Ahoj všem...
Mám prosbu: Zvažuju koupi jedné Jacksonky, která je osazena Seymour Duncan JB TB4, což by měla být tremolo varianta (u Seymouru tomu rikaji tusim "trembucker"?) právě zmiňované SH4. Myslím, že je to pasivní snímač ( ) , ale přijde mi malinko zvláštní, že jím u Jacksonů osazují nástroje za 15 a současně i třeba za 60 tisíc. Bohužel nemám možnost tu kytaru nikde vyzkoušet, tak bych uvítal nějaké reference ohledně zvuku (sustain, hutnost, atd.), případně doporučení na metal. Rozhoduji se mezi kytarou s tímhle snímačem a jiným Jacksonem s EMG 81...
Už jsem to jednou do jednoho threadu psal, ale pro Les Paula doporučujou skoro ve všech threadech na Seymour Duncan fóru ke krku Pearly Gates (momentálně v mega slevě na kytarách cz) nebo Jazz Bridge (čtete dobře, bridge) ale i Jazz Neck (taky byl na kytarách donedávna v mega slevě ) a ke kobylce buď SH-14 Custom 5 (spíš na čistý vintage zvuk) nebo SH-5 Custom (spíš na tvrdší muziku). Tyhle snímače použijte a nespletete se.. Já jsem s nima spokojený (Jazz neck, Custom 5).
mi-lan píše:No ja bych dal k floydovi radeji TB4 (verze pro FR), mam ho taky na jedny kytare a naprosta parada. Jinak se k tomu snimaci hodi jako krkovej jazz SH -2 taky od S.Duncan. Z vlastni zkusenosti muzu rict ze napr. ty dva snimace nejsou tak silny jako napr. RM ale zvukove jsou nesmirne kultivovane s noblesnim zvukem. Zvuk je krasne kulaty a hladky.
Jinak k ty cene ted je za naprosto suprovou cenu, ja jsem je kupoval pred casem za 2600,-.
Kvalita neni bohuzel zadarmo!
TB4 je obdoba SH4 a na Jacksonkách je začali dávat do PRO SERIE.
SH4 jsem měl na Krameru, je výbornej a používá ho mnoho světoznámých kytaristů, ale tenhle je opravdu o kousek výš, hlavně pro solovou hru , ale hodně záleží na kombinaci s kytarou.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Jens Ludwig píše:SH4 mám a je to úplně perfektní snímač. Mam ho usazenej u krku jako jedinej snímač na kytaře a bohatě mi to stačí... jinak ten snímač je fakt super - krásnej silnej zvuk, kterej má co říct v celým spektru....
Já na něj hrám 1/4 roku. Zajímavý je že ač j to beffův snímač nikde sem ani neviděl zmíňku že by na něj hrál... kdyť je to singlovej!!!! Jinak mě to neporadil nikdo... vybíral sem to podle papírovejch vlastností (hlavně ostře výraznější vejšky než u distortion snímačů) a pak taky že na něj hraje zpěvák KISS a ty když sem poprvý slyšel tak sem odsoýdil 6L6 k smrti
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
feki: jak bys tu TB4 porovnal třeba s EMG 81 z hlediska hutnosti, čitelnosti, sustainu a tak celkově (pokud máš možnost srovnání)? Prostě spíš z hlediska metalový/rockový hry...
oujéé ty snímače sou krapet o něčem jiným... Tak to vypadá když člověk neví co chce
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Solstice píše:feki: jak bys tu TB4 porovnal třeba s EMG 81 z hlediska hutnosti, čitelnosti, sustainu a tak celkově (pokud máš možnost srovnání)? Prostě spíš z hlediska metalový/rockový hry...
Na EMG jsem fakt nikdy nehrál, musíš někomu kdo je má na stejný kejtě.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Kruci fix. Líbí se mi, jak každý říká že to neutáhne metal. Dávám si to s ním v klidu a mám ho skoro rok, takže vím o čem mluvím. Že by neutáhl metal je podle mě velká blbost.
Karel55 píše:Kruci fix. Líbí se mi, jak každý říká že to neutáhne metal. Dávám si to s ním v klidu a mám ho skoro rok, takže vím o čem mluvím. Že by neutáhl metal je podle mě velká blbost.
Taky jsem si nevsiml, ze by nekdo psal, ze je to na metal slaby. Ja jsem s tim snimacem dost spokojenej, s kombinaci s SH-1 nebo SH-2 to je pekne variabilni a pritom to ma ksicht.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
Nemám na mysli jen tohle vlákno ale prostě dost často sem viděl, jak říkají že sh 4 je spíš na ty lehčí styly. Ale nikomu to neberu, každý má svůj názor a já mám tenhle. Že by třeba neutáhl Metallicu nebo tak to ne a i Pantera se dá na tom obstojně zahrát. Jestli jsem někoho urazil tak se omlouvám