Líbezná podladění/ladění
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
Líbezná podladění/ladění
Chtěl bych se zeptat, protože v podlazení nejsem absolutně zběhlý. Zajímaly by mě nějaká "líbezná podladění". Na pár jsem narazil v některých písních. Zatím znám jen dvě. Open C6 a druhé je Open G. prostě podladění dělaná na slaďárny....
Ps: Určitě někdo znáte soupis všech ladění, který existujou, tak pokud by někdo byl tak hodnej a neodkázal mě na nějakou stránku. Děkuju....
Příklad slaďárny s podlazením open C6 http://www.youtube.com/watch?v=9xHvnMC7KFg
Ps: Určitě někdo znáte soupis všech ladění, který existujou, tak pokud by někdo byl tak hodnej a neodkázal mě na nějakou stránku. Děkuju....
Příklad slaďárny s podlazením open C6 http://www.youtube.com/watch?v=9xHvnMC7KFg
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
- 60'Rock_N'_Roll
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
- 60'Rock_N'_Roll
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Promiňte za OT, ale to ladění, to je zlo.Jaguar master píše:Není začAle taky si můžeš ladění vymyslet.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- 60'Rock_N'_Roll
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
sory, ale me to nedalo dyz psal vsechny ladeni60'Rock_N'_Roll píše:korny řeš jinde, mě zajímaj slaďárny....McKozias píše:no, teoreticky, prakticky tam tech podladeni neni uplne moc, treba "kornovske" ADGCFAD sem tam nenaselJaguar master píše:Teoreticky seznam všech ladění máš v GP. Když si klikneš na stopu a dáš si ladění tak si to můžeš potom i poslechnout
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se všem za ladění, nikdy si tím nejsem jistý co je správně. Ale tak snad jsem nikoho nezmátl a všichni ví o čem je řeč. Příště už budu snad moudřejší
To McKozias: dobře tak všechny LADĚNÍ tam nejsou, je tam většina těch "klasičtějších". Snad tam jednou budou i ladění alá KORN.
to cerfotoc: no osobně si myslím že laděním "drop" se říká všem co mají tu nejhrubší strunu podladěnou. Překladslova drop je snížít, pokles.Takže to můžu klidně dropnout i na F#. F# je blbý příklad ale
EDIT: takový nějaký seznam máš tady.
To McKozias: dobře tak všechny LADĚNÍ tam nejsou, je tam většina těch "klasičtějších". Snad tam jednou budou i ladění alá KORN.
to cerfotoc: no osobně si myslím že laděním "drop" se říká všem co mají tu nejhrubší strunu podladěnou. Překladslova drop je snížít, pokles.Takže to můžu klidně dropnout i na F#. F# je blbý příklad ale
EDIT: takový nějaký seznam máš tady.
Final Frontier
Dle odkazu na wikipedii, co postoval "Jaguar master" jsou dropem nazývána jak podladění jedné struny (nejenom o jeden tón, ale i více tónů), tak i podladění všech strun o stejný interval. Zřejmě je v terminologii zmatek. Když někdo mluví o drop D, nikdy nevím, co přesně má na mysli - jestli jenom podladěnou E strunu nebo podladění všech strun. Chtělo by to přesně specifikovat.cerfotoc píše:Vim co to je drop, ale to se podladuje nejtlustsi struna o ton, abych mohl drzet powery jednim prstem ale nechat vsechny struny v klasickym a nejtlustsi do H nebo F# neni drop.