Hra bez koukání na hmatník?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...

Dáváte to v pohodě?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Martin656

Příspěvek od Martin656 »

hazim obcas a ne neak moc
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

hazel, hazu, budu hazet repou i kdyz to budu hrat na 200% blbe
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Hm, z házení řepou bolí hlava... proto je lepší s ní točit :D Dřív jsem vždycky na zkouškách a na koncertech řádil jak černá ruka, teď se spokojim s podupáváním, kýváním a různými pseudotanečními kroky. Na prsty se sem tam kouknu, kór když to nemam všechno aspoň ve dvou polohách....
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Ferino

Příspěvek od Ferino »

Asi záleží jak moc se mění polohy levé ruky na hmatníku, pokud se hraje ve stejné pozici, tak asi není třeba se moc dívat, ale pokud ruka běhá sem a tam, nahoru a dolů a akordy, či sóla jsou přes vetší část hmatníku,tak občasná kontrola pohledem je třeba, někdy i nutná. Ale je to vše o cviku a natrénování, já teda moc natrénovaj v tomhletom nejsu a proto dost často koukám, vetšinou pro kontrolu a jistotu. :wink:
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

mam holou hlavu :) a házet s ní neumím ani, když na kytaru nehraju...

nicméně na koncertech se pohybuju, to mi problém nedělá, sic nemám 100% přesnost, ale lidi to nepoznaj a já se bavím :)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
metr.puk

Příspěvek od metr.puk »

afektband píše:Při házení hlavou se dá perfektně koukat na hmatník, aniž by si toho kdokoliv všimnul...
To je dobrej a jednoduchej nápad... musim vyzkoušet!
V tomhle jsem byl vždycky statickej, až poslední dobou se to po upozornění od kolegů nějak mění. Od opříchodu novýho zpěváka do toho musim i "zpívat" druhej hlas - je to občas schýza hrát, pařit, zpívat a šlapat na efekty... ale jak tu někdo poznamenal, vše se dá nacvičit... i když

Stává se vám taky, že to ve zkušebně perfektně nacvičíte, ale na vystoupení díky nervozitě spadne výkon na nižší level? Mě teda jo... Když mám ale masku, tak je to lepší...
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

metr.puk píše:
Stává se vám taky, že to ve zkušebně perfektně nacvičíte, ale na vystoupení díky nervozitě spadne výkon na nižší level? Mě teda jo... Když mám ale masku, tak je to lepší...
nižší lvl mám vždycky osobně u první písničky :) potom už se vždycky velmi rychle otrkám (nebo taky ne, jen si toho nevšímám :D )
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
metr.puk

Příspěvek od metr.puk »

Crowley píše: nižší lvl mám vždycky osobně u první písničky :) potom už se vždycky velmi rychle otrkám (nebo taky ne, jen si toho nevšímám :D )
tak to sedí :)
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Jinak co se týče hýbání na pódiu, tak doporučuju začít co nejrychleji od začátku vystoupení, protože tim odbouráte zábrany u lidí a trochu jim i ukážete, jak se na vaší muziku paří. :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja se vetsinu casu divam, i kdyz zjistuju, ze zbytecne :-) Kontrolu potrebuju akorat pri velkych zmenach polohy na hmatniky (od nuly k desitce ci dvanactce apod.).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
metr.puk

Příspěvek od metr.puk »

Jasná věc, čim větší rozptyl na hmatníku, tim větší tendence kontrolovat...

Ale zpěváci to maj stejně nejjednodušší: http://nzp.yc.cz/losfotos/nadr1.jpg :D
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

metr.puk píše:Jasná věc, čim větší rozptyl na hmatníku, tim větší tendence kontrolovat...

Ale zpěváci to maj stejně nejjednodušší: http://nzp.yc.cz/losfotos/nadr1.jpg :D
Já nevim, ale moc no sem to asi nepatří, ale řvouni to jednoduchý docela maj, ale na čistej zpěv to tak jednoduchý nejni. Víš co, dejchání, intonace, hlídat si trochu stabilitu hlasu,...
gorax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gorax »

metr.puk píše:Ale zpěváci to maj stejně nejjednodušší: http://nzp.yc.cz/losfotos/nadr1.jpg :D
tys asi nikdy nezpíval že... jen to dýchání je celkem umění kámo :wink:. Navíc pokud seš rozklepanej tak nezaspíváš nic, narozdíl třeba od kytary, ta ti bude pořád hrát :)
Ibanez RG 270DX
Laney TF700

-"kid: I've heard that alcohol makes people stupid."-
-"Fry: No I...doesn't."-
metr.puk

Příspěvek od metr.puk »

gorax píše:
metr.puk píše:Ale zpěváci to maj stejně nejjednodušší: http://nzp.yc.cz/losfotos/nadr1.jpg :D
tys asi nikdy nezpíval že... jen to dýchání je celkem umění kámo :wink:. Navíc pokud seš rozklepanej tak nezaspíváš nic, narozdíl třeba od kytary, ta ti bude pořád hrát :)
no já myslel spíš ty skoky...

Jinak na tý fotce je náš zpěvák a sám taky u kytary zpívám, takže opravdu vim, jaký to je... :wink:
cenda

Příspěvek od cenda »

při hraní se musíte hlavně hejbat... a to odzačátku od toho se chytnou i posluchači musíte jim tu energii posílat... když se nebudete hejbat tak se vám pod podiem slezou akorát máničky a třepou hlavama...
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Já teda nemlátím nijak hlavou ani se nijak nehýbu :) Možná občas ze srandy běhám po garáži trošičku, když to jde :) Ale třeba takový Edge se taky ani na koncertech nehýbe :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

cenda píše:při hraní se musíte hlavně hejbat... a to odzačátku od toho se chytnou i posluchači musíte jim tu energii posílat... když se nebudete hejbat tak se vám pod podiem slezou akorát máničky a třepou hlavama...
Ano a presne proto maji vsichni radi treba Mika Oldfielda, ze? :) Pogo jako prase :lol:
Somnus Aeternus
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Wohma píše:
cenda píše:při hraní se musíte hlavně hejbat... a to odzačátku od toho se chytnou i posluchači musíte jim tu energii posílat... když se nebudete hejbat tak se vám pod podiem slezou akorát máničky a třepou hlavama...
Ano a presne proto maji vsichni radi treba Mika Oldfielda, ze? :) Pogo jako prase :lol:
:D měli bysme rozdělit publikum dle hudby na HC akci se vždy najde skupinka co paří většinou vzdušní kytaristé.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No ja jen chtel poukazat na to, ze neni uplne dobry zobecnovat :) U rychlejsi a tvrdsi muziky je to asi pravda, to je tak vse, co se da rict. Na druhou stranu mi neprislo, ze by Buckethead pusobil mene proto, ze tam nedela nejaky tanecky.
Somnus Aeternus
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

Ohledně pohybu během hrání jsem chtěl být vždycky jako Flea :) Jinak se nekoukám když hraju doprovod (=akordy), ale jinak jsem srab, koukám se tam furt :D
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“