výběr lampového koncáku do 8 maximalne 10k

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
MrB14ck

výběr lampového koncáku do 8 maximalne 10k

Příspěvek od MrB14ck »

Ahoj docela sem přemejšlel jestli sehnat konec nebo prodat gainiaka a koupit kranka JR Pro
vyzkousel sem si gainiaka na V33 hlavě(zvuk se mi líbil) a jelikoz gainiaka na tržišti nidko nechce, rozhod jsenm se ze pro me bude asi lepsi nejaky poradny lampovy konec do racku...
nabízí se otázka: dá se vůbec za tu cenu něco slušného sehnat??
bohatě by mi stačilo něco kolem 20-50W
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Občas se vyskytují na bazaru lampové konce - většinou kopie, taky na koncák čekám až se něco objeví - teď jako konec používám lampového HOCKE.

A nebo mrkni do třžiště citizen tam prodává pár věci a je tam i ESH - hlava myslím a s něčím takovým strčíš do kapsy gainiaca a nějaký lampový konec. O tom pouvažuj gainiac IMHO není nic moc máš vlastně původně ten můj.
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 25.03.2009 21:09, celkem upraveno 1 x.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Samotny koncak se bohuzel nevyplati - paradoxne jsou levnejsi cele hlavy. Ony totiz koncaky nedelaji mensi firmicky, sezenes tak mozna ENGLy, Mesiny apod., kde se cena za kus pohybuje tak od 15K vys za jety kusy. Idealnim resenim je nejaka jednokanalova hlava - presne jak to ma Bull. Obcas se na bazaru objevi i nejaky tajemny koncak od tajemneho vyrobce, ale myslim, ze je to dost risk.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Jo ideální to je, ale stejně mě to osobně táhne k celému racku - z finančního hlediska je moje řešení optimální, protože nejsem milionář.

MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

právě ze me to k tomu racku taky tahne...
bylo by to pekny...
holt edituju ceny a kdyz to ani pak nikdo nekoupi tak se pudu strelit :lol:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Zauvažuj nad tim ESH - bude to lepší základ zvuku než si komplikovat život s celkem podřadným preampem a špatným koncem - navíc to ESH můžeš použít čistě jako konec - zapojíš preamp do returnu efektové smyčky a je to.

MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Red Bull píše:Zauvažuj nad tim ESH - bude to lepší základ zvuku než si komplikovat život s celkem podřadným preampem a špatným koncem - navíc to ESH můžeš použít čistě jako konec - zapojíš preamp do returnu efektové smyčky a je to.
kdyby nekdo koupil ty moje "krámy" na trzisti tak bych koupil od DirXe krank jr pro...
www.black-audio.net
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

To bude lepší možnost než nekvalitní rack.

Moleek

Příspěvek od Moleek »

Red Bull píše:To bude lepší možnost než nekvalitní rack.
Zajímavý sledovat jak se postupem času a zkušeností ten Gainiac mění ze super preampu na nic moc preamp, podřadný preamp a nekvalitní rack :D To jen taková poznámka, že jsem na ten Rocktron narazil na e-shopu a překvapilo mě, že to zas tolik nestojí...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

On špatný není, když neznáš nic jiného - za ty peníze je dobrý, ale existují lepší - zesilovač je tak dobrý jako jeho nejhorší část a u racku se chyba udělat dá.

Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Kamarad mi doporucil todle http://gerhat.com/produkty-aparaty.html

Pry ze tam bere lampy a ze dela taky dobry zesiky...
Jak jsem koukal tak nejlevnejsi koncak je za 7.600 coz je vyborna cena.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Moleek píše:
Red Bull píše:To bude lepší možnost než nekvalitní rack.
Zajímavý sledovat jak se postupem času a zkušeností ten Gainiac mění ze super preampu na nic moc preamp, podřadný preamp a nekvalitní rack :D To jen taková poznámka, že jsem na ten Rocktron narazil na e-shopu a překvapilo mě, že to zas tolik nestojí...
Gainiac JE dobrej preamp v ramci sve cenove kategorie, protoze v podstate nema konkurenty :wink:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

diky za tipy...
btw ja hral uz i na lepsi preamp nez gainiak a stejne si myslim ze ma lepsi zvuk nez co muzu z tranzistorovyho kombicka nebo Valvekinga a podobnyho odpadu vytahnout bez nej...
navic bych rek ze na lampe ten zvoucek krasne ozije...
ale stejne pude z domu protoze muj sen je mit Krankensteina na orange boxu (tak se tomu chci zatim aspon priblizit tim jr pro) skoda ze porad nejsou prachy...
www.black-audio.net
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

nvm jestli má cenu kupovat low endový rackový komponenty...

když vemeš, že za 4U bazar rack dáš cca 1500,-
za propojky, pokud si je uděláš sám tak maximálně 500,-
za low endový gainiac z bazaru 3500,-
za low endový koncák, který nebude mít tlak ( osobně neznám nic kromě M9200,9100 a Mesin co by mělo tlak) z bazaru 6-8000,-
za napájecí modul třeba Furman z bazaru 4000,- ( to bude na tom racku asi nejkvalitnější)

víc toho snad netřeba... zvuk bude na dvě věci, ale budeš mít rack, za tu cenu ovšem můžeš mít z bazaru např. Dirkův Krank jak si sám uvedl a ještě ti zbyde třeba na přelampování, nebo na jiné blbůstky :)

a navíc rack láká cpát do něj další komponenty, je to žrout peněz, věř mi :)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

Ja bych netvrdil ze nic krome mesin nema tlak...Ja mam jako zalozni aparat preamp s koncakem nejmenovane vyroby ktery si kdysi pred x lety nechal na zakazku postavit Ota Heres je to 50W lampovy mono koncak se dvema EL34 a divil by jses tak to tlaci :-) Jednou jsem uvazoval o Carvrinu 2x50 ale kdyz jsem si ho nakonec vyzkousel tak jse m zjistil ze ten muj hraje lepe...Pokud by aurot threadu mel zajem tak ho muzu prodat za 8000k
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

OT:
ten koncák je L-amp?

podle mě Engl musí mít kvalitní konce, ale na ty jsem nehrál... a ta cena je i bazarová dost vysoko,to už je podle mě lepší za ty peníze koupit Mesu:) já kdybych volil jen lampový konec tak jedině Stimul-class 295, používal jsem ho s Tech 21 sansamp 1.1 preampem a to byl kotel :)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

Ne L-Amp je prodanej to byl obyc tranzistorak ;-) sel za 1500,-

A engly hrajou jak cert...No a k tomu stimulu...ehm...nechapu k cemu je to dobre :D ma ho kamos s triaxisem a hraje na 20W na 3/10 a etce z toho krev z usi :D:D Nechapu jak to muze nekdo zapnout na tech 100W stereo a hrat :D:D
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
Predator

Příspěvek od Predator »

www.gerhat.com. Robí výborné lampové veci, aj rackové. V racku mám koncák od neho (schéma Hiwatt, 2xEL-34, 50W).
boga
Kontaktovat uživatele:

Re: výběr lampového koncáku do 8 maximalne 10k

Příspěvek od boga »

ten konec je 2U? nikde to tam nevidim. V týhle cenový relaci asi neexistuje jiná (i bazarová) alternativa, s kterou by se to dalo srovnávat co?:)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“