ničí hra na bicí sluch ??
Pravidla fóra
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
Jo, jasně, já to beru, hrajou mnohem dýl než já, takže ví, o čem mluví... Pes nejsem, bohudík (bohužel?)...DJmanasek píše:
Tak sorry, ale vážně asi máš ten práh slyšitelnosti trošku níž než my, já to nemyslel zle, ale je musíš uznat, že tady kolegové (především pehve a Monikad) mají pravdu. Tak mě napadá, nejsi náhodou pes? Ten prý slyší 15x lépe než lidi. Dobrou noc
Monikad:
Apollo DLC-1200 + Crate FW 120
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
tak to jsem ráda pomohlaJohnnnnnnnnnny píše:díky, sem zas o něco chytřejší. Myslel sem si, že thin plechy maj rychlejší odezvu, což bude asi taky pravda, ale tohle sem nevěděl.
Spíš sem měl napsat: "ty moje plechy hrajou blbě, když se do nich řeže"
Mimochodem, mám ve své výbavě i 16" crash od B8 opět ve střední tloušce a to není tak úplně ono, zní to nějak neprůrazně.
naproti tomu splashe zase mám ráda v té THIN tloušťce, tedy něco jako tvrdý papír. mám 10" Sabian B8 Pro a 6" Stagg MYRA a obojí zní krátce tak jak má. Bohužel jsem tu 10ku už napraskla právě protože jsem zvyklá trochu přitlačit do těch crashůa tak při nějakésérii ran do plechů to prostě odskákal a napraskl od střední dírky. paradoxně ta nejvyšší řada STAGG MYRA drží a hraje jak ďas!!!!
U správné chiny také čekám suchý zvuk, a ten mi dává velký průměr v kombinaci s tenkým plechem...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
No,je sice fakt,že mi vichni řikaj,že sem z toho hluchej,protože si dycky vytáčim kytaru naplno.Ale nemyslim si,že tomu tak je.Jasně,zkoušky v garáži sou nejhorší na uši právě kvůli bicím,ale i to se dá přwežít a nezdá se mi,že bych slyšel nějak hůř.Slyším pořád stejně.Jen už znam větší hlasitost,proto to tak tavim. 
Stagg SG + Guitar Rig 3
- Monikad
- Rádce
Podle toho co píšeš, a podle toho. co máš pod čarou za popsaný nástroj... prostě je to přesně ten případ, kdy bychom se na spolupráci nedomluvili, nehledě na místo a styl.P5YCHO píše:No,je sice fakt,že mi vichni řikaj,že sem z toho hluchej,protože si dycky vytáčim kytaru naplno.Ale nemyslim si,že tomu tak je.Jasně,zkoušky v garáži sou nejhorší na uši právě kvůli bicím,ale i to se dá přwežít a nezdá se mi,že bych slyšel nějak hůř.Slyším pořád stejně.Jen už znam větší hlasitost,proto to tak tavim.
valit "kvalitní" kytaru Stagg naplno silou mnoha set wattů a nadávat na řvoucí bubny.... tohle přesně je to co už fakt nemusím.
Nic proti tobě kolego Psycho... to je jen můj názor.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
-
JackLemon
- Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
- Kontaktovat uživatele:
Garáž nemá moc dobrou aukustiku už proto se ten sluch ničí. V naši garáži to teda tak je. Proto mám místnost s dobrou aukustikou a bez ozvěn. Garáž je to poslední místnost kde bych já osobně zkoušel.
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku
Paličky jen a jen 5A hickor
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku
Paličky jen a jen 5A hickor
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
Re: ničí hra na bicí sluch ??
ja hraju na bici normalne bez toho aniz bych mel neco na usich a je to pohodaLittle.Sick.Fish píše:náš bubeník se učil u jednoho profíka a ten mu řek, že když necvičí s klapkama na uších, tak je to blázen... randál je to fakt slušnej...majak píše:chcu začínat na bicí a spíš tak pro zajímavost mě zajímá jestli myslíte že hraním na bicí si člověk může pomoct k nedoslýchavosti nebo jiným problémůmpopřípadě jaké zkušenosti s tím vy nebo vaši známí mají....mno ??
![]()
![]()
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
- Monikad
- Rádce
No nevím...Víc jk čtvrtstoletí u bubnů, a stále bez omezení ve sluchu. Můžu to říct zodpovědně, v práci totiž máme každý rok speciální vyšetření sluchu!Johnnnnnnnnnny píše:to chce čas... Mě už po zkouškách pravidelně píská v uších a to sem už jenom poloviční řezník, než sem bejval.
Zkoušky nechci hrát se špuntama, protože se pak do tý hudby nemůžu pořádně vcejtit.
Naopak vím, že používání čehokoliv, co zslepí zvukovot v uchu, vdí v¨ětrání a odcházení prachu a ušního mazu ven, proto se to usazuje uvnitř a sluch se tím kazí!!
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
já taky slyšim dobře, ale myslim, že prostě to uši určitě ničí, asi míň jak zbíječka, ale víc jak motor traktoru (a všiměte se, že většina traktorystů má protihlukový sluchátka)
Ukončil bych to tim, že pro mě (pokud cvičím = sluchátka ano - nepotřebuju hrát moc dynamicky ani slyšet čistý zvuk; pokud nahrávám - jinak to nejde; pokud zkoušíme, nebo koncertujeme - v každém případě bez sluchátek i za cenu pískání v uších po)
Monikad: to s tim ničenim uší špunty je logický, ale podlě mě to bude dlouhodobější, než jedna zkouška (jakože uši se začnou ničit až když máš špunty hodně dlouho - jinak bych si dovolil tvrdit, že sluchu pomáhaj = zabraňujou ničení)
Ukončil bych to tim, že pro mě (pokud cvičím = sluchátka ano - nepotřebuju hrát moc dynamicky ani slyšet čistý zvuk; pokud nahrávám - jinak to nejde; pokud zkoušíme, nebo koncertujeme - v každém případě bez sluchátek i za cenu pískání v uších po)
Monikad: to s tim ničenim uší špunty je logický, ale podlě mě to bude dlouhodobější, než jedna zkouška (jakože uši se začnou ničit až když máš špunty hodně dlouho - jinak bych si dovolil tvrdit, že sluchu pomáhaj = zabraňujou ničení)
ať to šlape!
Rekl bych ze vic to skodi ostatnim clenum a ne bicmanovi. Zvuk z bicich jde do predu a bubenik toho tolik neslysi z tech bicich jako ti co stoji pred nima. Ze zacatku me bolela hlava, ted uz mi ani nepiska v usich kdyz jdu z koncertu
jedina vec kde jsem to pocitil je, ze doma si poustim muziku hrozne nahlas jnak mi to prijde potichu.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To už je ale docela zásadní problém. Opravdu bych doporučil si nechat na ORL proměřit sluch.Freedy.x píše:Rekl bych ze vic to skodi ostatnim clenum a ne bicmanovi. Zvuk z bicich jde do predu a bubenik toho tolik neslysi z tech bicich jako ti co stoji pred nima. Ze zacatku me bolela hlava, ted uz mi ani nepiska v usich kdyz jdu z koncertujedina vec kde jsem to pocitil je, ze doma si poustim muziku hrozne nahlas jnak mi to prijde potichu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nero píše:To už je ale docela zásadní problém. Opravdu bych doporučil si nechat na ORL proměřit sluch.Freedy.x píše:Rekl bych ze vic to skodi ostatnim clenum a ne bicmanovi. Zvuk z bicich jde do predu a bubenik toho tolik neslysi z tech bicich jako ti co stoji pred nima. Ze zacatku me bolela hlava, ted uz mi ani nepiska v usich kdyz jdu z koncertujedina vec kde jsem to pocitil je, ze doma si poustim muziku hrozne nahlas jnak mi to prijde potichu.
Ja si tu hudbu nepoustim ale nahlas kvuli tomu ze bych neslysel, ja posloucham metal a kdyz neni nahlas tak se mi to nelbi
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Mno, tak jako tak - pokud posloucháš hudbu tímto stylem, tak se dříve nebo později na to ORL dostaneš...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Monikad
- Rádce
Re:
Však já taky nikde netvrdím, že jde o nějakou zkoušku nebo muzikantský kšeft. tam ych si špunty nebo nějaká chránící sluchátka nikdy nevzala!!! někde dříve v tomhle stromu diskuze jsem psala, že mě skoro jeden rok nutili nosit špunty v práci. 10ti hodinová směna 4x do týdne, celý rok.... humus na uši!Johnnnnnnnnnny píše:.....Monikad: to s tim ničenim uší špunty je logický, ale podlě mě to bude dlouhodobější, než jedna zkouška (jakože uši se začnou ničit až když máš špunty hodně dlouho - jinak bych si dovolil tvrdit, že sluchu pomáhaj = zabraňujou ničení)