Co vás ovlivnilo abyste hrali na kytaru?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Pidin

Příspěvek od Pidin »

Už od mala se mi libilo když nekdo umel na kytaru, tak sem si řek že se to naučim. Přispěla k tomu i nabídka hrát v kapele. Ale z hudebních vlivů Offspring, rhchp a chinaski.
hal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hal »

Judas Priest - Breaking The Law + Grinder,španělka s přišroubovaným snímačem,přes kotoučák Tesla B4, rec. na max, a už to bůstrovalo. :lol:
Někdy před 23-lety,asi? :roll:
Fire Strat

Co vás ovlivnilo hrát na kytaru

Příspěvek od Fire Strat »

Zdravím všechny a ......
Mě osobně ovlivnila skutečnost že jsem od 6 let hrál na housle.,,Záviděl" jsem solovým kytaristům, hra na housle je vlastně také solová. tak jsem si řekl, že když oni tak já taky, tak jsem se do hraní dal a uvidíme co z toho bude.........alespoň pocit ......
ps: ŽENA, KYTARA A FAJFKA SE NEPOUČÍ !
Zdravím F.S.
thetrooper80
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thetrooper80 »

Rainmaker píše:19.6.2003 jsem byl na prvním koncertě Iron Maiden (za 12 dní jdu na svuj 5tej) a to mě totálně změnilo a k 18 (ten samej rok)jsem si řekl tatkovi o elektriku :)
maiden rules up the iron
hochu sme na tom podobně ... akorát že já byl jen na jednom koncerte.. a doufam že jich eště hodně stihnu.... je to fak nejlepší kapela na světě. kvuli nim sem se dal na elektriku a hraju skoro jenom je.
B.B.Kingblues
Kontaktovat uživatele:

mna učitelka hmmm

Příspěvek od B.B.Kingblues »

mal som 6 rokov a na dotaz učitelky v LŠ či možem chodit na hodiny gitary mi povedala že tlstý ludia nemožu hrat na gitare.celá trieda sa výborne na tom bavila.Potom mi ukázal dedo platnu B.B.Kinga on hraval v jazzovej kapele na trubku a povedal mi tento černoch má 150 kg,a pustil mi skladby.Odvtedy milujem blues velmi dakujem tejto "učitelke" v LŠ inak by mi smer z názvom blues zostal zatvorený.
a paradox???? jej syn hraval s nami na bicie xixixixixxixi
<b>Fender strat mex</b>
<b>Gibson ES-335</b>
<b>Epiphone akustika*Jolana Syrinx * Jolana Diamant</b>
<b>Fender 150s * addaria 12/13</b>
<b>Fender twin reverb * Regent 30 W-tranz.</b>
<b>Jim Dunlop 0.67</b>
<b>Digitech RP200 A</b>
Frostys

Re: mna učitelka hmmm

Příspěvek od Frostys »

B.B.Kingblues píše:mal som 6 rokov a na dotaz učitelky v LŠ či možem chodit na hodiny gitary mi povedala že tlstý ludia nemožu hrat na gitare.celá trieda sa výborne na tom bavila.Potom mi ukázal dedo platnu B.B.Kinga on hraval v jazzovej kapele na trubku a povedal mi tento černoch má 150 kg,a pustil mi skladby.Odvtedy milujem blues velmi dakujem tejto "učitelke" v LŠ inak by mi smer z názvom blues zostal zatvorený.
Pěkné :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: mna učitelka hmmm

Příspěvek od McKozias »

B.B.Kingblues píše:mal som 6 rokov a na dotaz učitelky v LŠ či možem chodit na hodiny gitary mi povedala že tlstý ludia nemožu hrat na gitare.celá trieda sa výborne na tom bavila.Potom mi ukázal dedo platnu B.B.Kinga on hraval v jazzovej kapele na trubku a povedal mi tento černoch má 150 kg,a pustil mi skladby.Odvtedy milujem blues velmi dakujem tejto "učitelke" v LŠ inak by mi smer z názvom blues zostal zatvorený.
este bys ju mohl pozvat na nake tvoje vystoupeni
Pompo

Příspěvek od Pompo »

Já jsem často jako malej obdivoval svýho tátu u táboráků, přišlo mi že se celej svět točí okolo něj a toho kusu dřeva a lidi okolo to hrozně žrali... asi v 10 jsem začal chodit do ZUŠky na španělu, vydržel jsem 5,5 roku a byl jsem v tom už celkem dobrej(něco tu smrdí)... ale postupně jsem začal chtít elektriku. Prošel jsem si různejma obdobíma vzorů jako asi každej, nejdřív jsem žral Metallicu, pak Deep Purple a AC/DC, Hendrixe(obdivuju ho doteď, pro mě je to guru) a dneska nejvíc žeru takovej surovější garage rock - něco od Stooges, White Stripes, Von Bondies atp.... a časem to asi bude zase něco jinýho...
kapelu pořád nemám, přestože hraju už skoro 8 let, ale rozhodně jednou nějakou chci... klidně něco lo-fi jenom s bubeníkem, třeba právě jako u White Stripes
Squier Standard stratocaster (neck: SD SSL-2, middle: Fender HOT Alnico III, bridge: R.M. Bridge), ZOOM Power Drive, VHT Special 6
Pinhole
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pinhole »

I když na kytaru hraju občas, tak to co mě ovlivnilo, je ten živý zvuk a dynamika. Na mých klávesách (Casio CTK-810) je zvuk u některých písní tak umělý, že když se tu skladbu naučím na kytaru, zní to 2x lépe. Je to určitě veliká přednost kytar, kterou žádný synt nebo klávesy jen tak nedoženou.
Where the life ending?
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Já jsem se jednoho dne (při tahoch po okolí) objevil v garáži, kde se hrál punk a zjistil jsem, že hrát na kytaru až tak moc složité nebude :D Takže ze začátku se hrály písničky od visacího zámku, E!E, SPS, HNF a podobných :twisted:

Ty složitější věci (Black sabbath, metallica, iron maiden, hendrix, atd..)
jsem začal hrát až o něco pozděj :oops:
KouClick

Příspěvek od KouClick »

mna okrem tej strasnej nudy a v pds celkovej neschponosti celého mojho života sa zjavila basa, ale nebol cash, a tzak sa zjavila obyč. elektrika :D a hráme si s kamarátmi, na byte sabbath, AC/DC pomerne dost opitý :D ale je to super /nie ale na druhý den, opica a uptatovat/ o to nejde kedze kúzlo rock and rollu, ktoré bolo za začiatku je večné, cez tých pár pív sa prenesiem :D
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Řek sem si, že na kytaru jsem ještě nehrál... :twisted:
Die Hard or Die Home
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Mě nejvíce ovlivnil kamarád, který mi hrál na kytaru songy na přání, líbilo se mi, že si prostě může zabrnkat cokoliv se mu líbí. Když jsem pak byl jednou u taty doma, tak jsem jen tak prohodil, že bych chtěl umět na kytaru a on mi řekl, ať jdu na půdu, že tam nějaká leží po původním majiteli... No ležela tam hnusná, zaprášená a skoro nefunkční Jolana Galaxis, na kteoru jsem se tak nějak naučil, po půl roce pořídil lepší kytaru (kopii strata) a kombo a už to jelo.

Výběr kytary - vždycky se mi líbil stratocaster a když se mi před pár lety naskytla možnost mít dva starší americké standardy na vyzkoušení, tak jsem si tu kytaru úplně zamiloval...
Hevas

Příspěvek od Hevas »

Mno u mě to bylo tak že jsme s klukama na základce dostali nápad založit kapelu většina lidi za celej život nedržela nástroj v ruce jen bicák hrál asi dva roky tak jsme se rozhodly že se začneme učit všichni jsme byly zapálený do metalu a mysleli jsme si že zboříme svět tak jsme každej pořídily nástroj a snažily se z toho něco vyloudit po prvni pul hodině jsme ztratily iluze tak každej kromě mě šel do hudebky nakonec to dopadlo tak že všichni po měsíci nástroje zase prodali a ja jedinej vytrval tak hraju do dnes už 5 let.
!!!!KEEP THE FUCKING METAL FAITH!!!!
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Promiň Hevas, ale to tvý 'nádobíčko' ti moc nevěřím...chceš říct že máš Gipson Epiphone Les Paul a kombo prostě Marshall? Zkus si to aspoň příště zjistit než něco napíšeš... :wink:
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

B.Mikey píše:Promiň Hevas, ale to tvý 'nádobíčko' ti moc nevěřím...chceš říct že máš Gipson Epiphone Les Paul a kombo prostě Marshall? Zkus si to aspoň příště zjistit než něco napíšeš... :wink:
Gibson je přece kopie gipsonu ;) :-D
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Lock484

Příspěvek od Lock484 »

Určitě finská kapela Stratovarius - sóla Tima Tolkkiho. Taky Rhapsody(of Fire), kde se mi hrozně líbilo, jak hraje kytarista, vypadá to, jak by se těch strun ani nedotýkal, jen jezdil rokou po hmatníku :P :)
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

ovlivnilo mě neustále poslouchání nejkrásnější písňe všech dob Nothing Else Matters ...ale z největší části za to může Dextr a Noodles :D
:: Cort m600 AVD :: Roland Cube XL 40 ::
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
Brunot

Příspěvek od Brunot »

mne zcela SRV a celkově blues :)
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Re: Co vás ovlivnilo abyste hrali na kytaru?

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

Led Zeppelin a před nima i Deep Purple.. prostě mě to jeden večír najednou chytlo (i proto, že toho času měl táta doma dvě akustiky) a po několika měsících na akustice už sem třímal elektriku ^^
Blackwell: Instrumental progressive rock
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“