Sondáž kytaristů a kapel

Vše o kapelách a hudebnících ...
rostaCM

Příspěvek od rostaCM »

Kytaristi: Billy Corgan, Jimi Hendrix, Slash, Josh Homme

Kapely: Smashing Pumpkins, Soundgarden, Alice In Chains, QOTSA,Kyuss, Pearl Jam,Nirvana, Radiohead, Guns and Roses, Sonic Youth, RATM, Metallica

...a spoustu dalších...
Sunmay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sunmay »

Kytaristi: Ritchie Blackmore, Jimmi Hendrix, Michal Hromek, David Gilmour, Mike Oldfield, Frank Zappa

Kapely: Deep Purple, Rainbow, Black Sabbath, Blacksmore's, Led Zeppelin, Halloween
Epiphon SG G400 Cherry
Cort Earth 70
Fender Frontman 15R
Efekt - Burana Crunch (c) Sunmay
Burynnhoss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Burynnhoss »

nechci rypat..ale kdo uznava hammeta jako Kytaristu tak toho asi moc nevidi a hlavne neslysi:) je spis solova kytara super slavny kapely..ale dat ho do rady s opravdu velkejma hracema nevimno:) a zarazi ze nikdo nezminil takovou legendu jakou je STEVE LUKATHER..pro me jednoznacna jednicka...zkuste tohle jmeno zadat na youtube schvalne...tady jsem videl vycti takove no nevim...( takze rad poskytavam jmeno pro rozsireni obzoru:) ) pro me kytaristi: Lukather,Ray Vaughn,Moore,Malmsteen,hendrix,joe bonamassa urcite eríc clapton,dal lubos andrst vynikajici..ale tezko obdivuju plno hracu...ale to best je STEVE LUKATHER! kapely: Lukathers projects,Toto,Audioslave,Stone Sour,Gerry Rafferty(baker street) , Mr.Brown atd..
Cvičit cvičit cvičit a hlavně poslouchat tu správnou muziku:)
žebrák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od žebrák »

Burynnhoss píše:nechci rypat..ale kdo uznava hammeta jako Kytaristu tak toho asi moc nevidi a hlavne neslysi:) je spis solova kytara super slavny kapely..ale dat ho do rady s opravdu velkejma hracema nevimno:) a zarazi ze nikdo nezminil takovou legendu jakou je STEVE LUKATHER..pro me jednoznacna jednicka...zkuste tohle jmeno zadat na youtube schvalne...tady jsem videl vycti takove no nevim...( takze rad poskytavam jmeno pro rozsireni obzoru:) ) pro me kytaristi: Lukather,Ray Vaughn,Moore,Malmsteen,hendrix,joe bonamassa urcite eríc clapton,dal lubos andrst vynikajici..ale tezko obdivuju plno hracu...ale to best je STEVE LUKATHER! kapely: Lukathers projects,Toto,Audioslave,Stone Sour,Gerry Rafferty(baker street) , Mr.Brown atd..
Nechci rejpat, ale tady je to vo tom, co se komu líbí a né kdo zná kolik jmen, který sou psaný jakožto slavný kytaristi. Mám rád spoustu Kirkovejch sól -> mám rád Kirka jako kytaristu. Žádná věda věda.
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

Kytaristi : Mirek Mach, Dodo Doležal, Petr Henych, Kirk Běhunek, Norbi Kovács,

Kapely: Arakain, Debustrol, Kaviar Kavalier, Blackmore´s night, Masters Hammer, Wohnout.

Zahraniční moc neznám tak sned jen Steve Vai
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Kodlc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kodlc »

kytaristi: John Parish, Blixa Bargeld, Josh Klinghoffer, Jonny Greenwood, The Edge, John Frusciante
kapely: Nick Cave and the Bad Seeds, Morphine, Nine Inch Nails, Sonic Youth, Radiohead, The Velvet Underground
Fender American Standard Stratocaster, BOSS OD-3, ProCo Turbo Rat, EHX Small Stone, Ibanez AD-9
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johnnnnnnnnnny »

bandy: Story of the Year, RHCP, SoAD, Breaking Benjamin, Sum 41 ....
ať to šlape!
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

A co holčičí kapely?

možná by si to zasloužilo i svůj vlastní topic. Nějak jsem uvažoval a uvědomil si, že neznám prakticky žádné dívčí kapely a songy.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

Saul píše:A co holčičí kapely?

možná by si to zasloužilo i svůj vlastní topic. Nějak jsem uvažoval a uvědomil si, že neznám prakticky žádné dívčí kapely a songy.
třeba česká Ester a poté Four Roses vedený kytaristkou Janou Henychovou (manželka Petra Henycha) ale ty už snad nehrajou. Ester určitě ne a ta druhá nevím
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johnnnnnnnnnny »

mě se zdá, že holky v zámoří zpívaj z 90% jenom pop.
Např. Kelly Clarkson, Rihana
Docela se mi to i líbí, ale nedá se to jet pořád dokola

Výjimkou jsou Guano Apes, za čož jim díky. Sice dost efektů, ale vkusně udělanejch, takže dost dobrá muzika s ženskou, co má snad koule, nebo něco na ten způsob v krku
ať to šlape!
kmanglogi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kmanglogi »

Kytaristi: John Frusciante, Josh Homme, Dave Baksh, James Christian Shaffer, Jimi Hendrix, Tom Morello, Dave Grohl, Kurt Cobain

Skupiny: The Descendents, Screeching Weasel, Blink 182, QOTSA, Sum 41, The Ramones, Red Hot Chilli Pepers, Dead Kennedys, Korn, RATM, Foo Fighters, The Vines, Weezer, Senses Fail, Unwritten Law, Yellowcard, Audioslave, Nirvana, Green Day, Blur, Ape Fight
jo a jeste 65daysofstatic
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Saul píše:A co holčičí kapely?
Jsem si zrovna včera pustil DVD od kapely Bangles. V tý době (cca 83 - 85) se mi holky hrozně líbily (byl jsem zrovna v trochu pozdní pubertě). Tak jsem si s vědomím návratu do "dětských" let tohle DVD koupil. Založil jsem ho a ... nepřestal jsem se smát až do konce. Ta muzika je sice strašnej pop, ale nikterak mě neobtěžuje, protože na to mám docela hezký vzpomínky, ale vidět ty holky v akci! Každá na sobě aspoň tunu mejkapu a jak se u těch nástrojů vykroucaj, bubenice tluče absolutně mimo rytmus. Holt to nezachrání ani krátké sukýnky. Strašná doba a strašný pohled.
No schválně http://www.youtube.com/watch?v=OGuj50t_P-k.
weselow

Příspěvek od weselow »

Jester: Je mi tě líto, ale osumdesátky byla z pohledu mainstreamu evidentně příšerná doba (vyjímky jsou Metla a kvalitnější post punk). Jinak i holky umí dělat opravdový umění (pochopitelně), akorát většinou nemaj takovou odvahu se agresivně prosadit jako my...
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

weselow píše:Jinak i holky umí dělat opravdový umění (pochopitelně),
Jasně, já mám spoustu holek co dělaj muziku, hrozně rád a určitě existujou i dobrý holčičí kapely. Třeba Dybbuk. Koneckonců ten taky hrál v 80kách.
Jinak 80ky byly fakt dost tragický, ale třeba Lennon řekl to samý o sedmdesátkách. Ale když hledáš, najdeš i v té době kupu dobré muziky. Akorát tehdy prostě byla dost nedostupná. Kdybys to měl porovnávat podle mainstreamu, tak i dnešní hudba (hiphop, rap, R&B, ...) je pro mě naprosto nepřekousnutelná.
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Náhodou já mám rád plno kapel z osmdesátek... :wink: byla to nová vlna zkrátka.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“