Kytara pro leváka do 5000

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
vlk44

Kytara pro leváka do 5000

Příspěvek od vlk44 »

Protože hra na akustiku už mě moc nebaví rozhodl jsem se že si koupím el. kytaru. na akustiku hraju 4 měsíce a bohužel jsem levák takže mám lehce omezený výběr. Budu na ní hrát Metallicu, klasiku jako AC/DC nebo Iron Maiden, možná i punk nebo nu metal ale hlavně ten metal. no a maximálně to může stát 5000.
Zatím mám 3 kandidáty:
Cort x2
http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... 27:0:0:1:0
Bach exp.
http://www.bachmusik.com/p887/bach-bexp ... ou-stranu/
a Fokus JCK
http://www.fokuskytary.cz/152-kytara-ky ... 28&typ=JCK

No a kombo do 3000- 3500 byste taky mohli doporučít.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Ten cort nedoporučuju, je to fakt odfláklá kytara. Na expa jsem nehrál, a na toho fokuse taky ne, kromě toho, že je strašně škaredej, by ale moh být v pohodě..., ale přesto bych ti doporučil toho bacha...

a kombo rolanda cube, nebo frontmana + krabičku (třeba univerzálního rata :) )
xmarox

výběr

Příspěvek od xmarox »

spíš si pročti POŘÁDNĚ tohle forum..hodil jsi tady 3 rozdílné kytary...za tyhle prachy bude osazení i zpracování téměř totožné..tak si spíš zjisti co budeš asi chtít..jestli pevnou kobylu nebo "floydrose", jakou kombinaci snímačů apod...kytar pro leváky je v dnešní době dost..jestli je ti to jedno tak kup co se ti líbí a dál to neřeš..
vlk44

Příspěvek od vlk44 »

no na rolanda sem si čet test na muzikusu a moc si nevychvaloval ten čistej kanál takže jsem v rozpacích jestli kostku nebo randalla 25w ten roland ma zas hafo efektu ale jak se divam na kytary.cz tak vidím že asi není jediny

no a chtel bych lejlip 2 hb a floyd rose a myslim ze ho budu pouzivat dost casto na akustice vytahuju struny jak drak :lol: :twisted: nejvíc se me líbí expy ale superstraty mam taky strasne rad a bal jsem se abych neslapl vedle a taky me de dost o zvuk aby to byla pekne ostra pila ale taky se s tim dalo normalne zahrat neco klidnyho a doufám že na krabičku něco zbude.
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

No k tomu Rolandovi, myslím že s těmahle kytarama to bude úplně jedno jak hraje čistej zvuk...kromě toho bys ten rozdíl v týhle cenový relaci moc nepoznal si myslím. Za mě můžu jen doporučit. Mám ho čtvrt roku a ještě jsem si na něj nestěžoval. Má plno možností, od čistýho zvuky, který když nakroutíš například chorusem a delayem tak je to kouzelný až po nejrůznější druhy zkreslení a modelů zesilovačů. :wink:
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Ten roland má čistý v pohodě, ale nemá se moc rád s externíma krabičkama, ale až budeš potřebovat krabice tak budeš mít dávno lepší aparát :) Hrál sem na něj, je fakt v pohodě.

Teď před chvílí jsem hrál na fokusa překližkovýho strata a ten byl zpracováním dost na úrovni. Daleko daleko daleko za sebou by tu X-2 nechal...... neber ji, je to šmejd, fakt.
xmarox píše:za tyhle prachy bude osazení i zpracování téměř totožné
To je největší kec co si mohl kdy vyplodit.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Čau draku. Floyd rose ti nedoporučuju sice elektriku nemám ale na netu je plno článků že ''vybrapáky'' do teď nevím kolikati tisíc sou nekvalitní často se to rozlazuje a celkově to nestojí za moc ( materiály ). Jinak za mě BaCH protože se mi líbí explorery :D a četl sem že to hraje moc pěkně za ty prachy :wink: . Superstraty se mi líbí ale jak tě znám uživil bys radši 2 hambáče :D . Čau

Jinak ten BaCH je prej kus kytary a má dobrý zpracování a zvukový vlastnosti takže když se správně naštveš narveš do toho EMG tak bude to dělo za všechny prachy :D
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Pokud mermomocí chceš Floyda. Tak si ho kup. Ale všeobecně se říká, že to není pro začátečníka úplně jednoduchý. Ono takový seřízení oktáv je pěkná drbačka občas i na obyč. kytaře natož pak na floydu. A vytahovat struny můžeš i na kytaře, která má pevnou kobylku.... :-) Ale je to věc názoru. V této cenové relaci je nutné velice dobře vybírat. Kvalita kytar není u každého kusu stejná. Takže na to pozor. Jinak ti nedoporučím ani jednu z nich a to pouze z důvodu, že jsem ani jednu nedržel v rukách. Takže bych tu akorát vařil z vody. Jediné co mám jsou zkušenosti s kytarama Fokus. A tyhle zkušenosti jsou z 95% zatím pozitivní.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
vlk44

Příspěvek od vlk44 »

tak cort nám odpadá takže máme akorát fokus a bacha a jsem zatím nakloněnej na straně BaCHa, ale ještě si to nechám projít hlavou. kombo teda bude roland cube 15x ale ještě je to furt votevřeny a děkuju že jste mě ochránili před tou cortkou nebejt fora už mohla bejt doma
vlk44

Příspěvek od vlk44 »

Flajtr píše:Čau draku. Floyd rose ti nedoporučuju sice elektriku nemám ale na netu je plno článků že ''vybrapáky'' do teď nevím kolikati tisíc sou nekvalitní často se to rozlazuje a celkově to nestojí za moc ( materiály ). Jinak za mě BaCH protože se mi líbí explorery :D a četl sem že to hraje moc pěkně za ty prachy :wink: . Superstraty se mi líbí ale jak tě znám uživil bys radši 2 hambáče :D . Čau

Jinak ten BaCH je prej kus kytary a má dobrý zpracování a zvukový vlastnosti takže když se správně naštveš narveš do toho EMG tak bude to dělo za všechny prachy :D
Tohle si s tebou vyřídím ve škole ty odborníku a myslím že fokus by nebyl vůbec žádná chyba ty antifokusi a o EMG ani nemluv to je ted pro me taková mesa boogie mezi snímačema :lol: :lol: ale fakt to vypadá na toho expa
DRAKU :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“