Bolavé bříška prstů

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
B.B.Kingblues
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.B.Kingblues »

hraju na 13 a neboj ono to ztvrdne chce to, ako tu už iný písaly čas...........
<b>Fender strat mex</b>
<b>Gibson ES-335</b>
<b>Epiphone akustika*Jolana Syrinx * Jolana Diamant</b>
<b>Fender 150s * addaria 12/13</b>
<b>Fender twin reverb * Regent 30 W-tranz.</b>
<b>Jim Dunlop 0.67</b>
<b>Digitech RP200 A</b>
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

S těma bolestma v zápěstí a celkově, těch svalů, na to bacha !
Zhruba před půl rokem jsem tak usilovně trénoval na koncert, kterej se uskutečňoval mimo působiště naší kapely a málem jsem tam nehrál, protože jsem si oddělal úpon pravý ruky, musel na chirurgii a dva měsíce chodit na injekce do úponů, ruku mít v ortéze, nesměl jsem hrát. Takže to moc nehroť. A s bříškama - dokud neteče krev, tak je to dobrý :P . Ne dělám si srandu, trénuj ob den, ať si ty bříška odpočinou, přece en taky potřebujou odpočinek ;)
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Zvykej si.Mě bolí bříška prstů every day od tý doby,co sem s kytarou začal..A ta kůže je pořád tvrdší a tvrdší a bolí to míň a míň..te´d už mě to bolí,jen když si na ně zmáčknu..no,ne přímo bolí,ale takový jakýsi mravenčení. :lol:
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Tohle číst nějaký nováček tak uteče :lol:
Final Frontier
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Jaguar master píše:Tohle číst nějaký nováček tak uteče :lol:
Kytara bolí,tedy pokud to člověk myslí vážně a chce to někam dotáhnout a dá tomu všechno,co je třeba...
Pamatuju dobu kdy jsem hrál ve dvou kapelách,koncíky tři do tejdne,ale peněz málo a nenapadlo nás nic lepšího než se přifařit do třetí /J.Schelinger revival/ a byli jsme na zkušebně každej den od 10:00 do 16:00 protože jsme měli tejden na to,se naučit cca. 30 věcí.
Všechno z kazeťáku bo net nebyl...
Jak mi mozoly začly slejzat lepily se z5 vteřiňákem bo pod nima bylo živý maso...

Ale nic se děti nemá přehánět,ani když na chleba není :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Ebu

Příspěvek od Ebu »

pavel68 píše:
Jaguar master píše:Tohle číst nějaký nováček tak uteče :lol:
Jak mi mozoly začly slejzat lepily se z5 vteřiňákem bo pod nima bylo živý maso...

Ale nic se děti nemá přehánět,ani když na chleba není :wink:
No, maso, ale Vteřiňák? :shock:
Teď mě ale Pavle děsíš :)
Obrázek
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

To je normální finta s tím sekunďákem. Je to i vhodné ošetření pokud nic není a má nějakou ránu tak to zalep. Drží to a neproteče to :lol: Slyšel jsem to na nějaké přednášce ohledně první pomoci.

Jinak zabírá taky občas když si bříška trochu "připečeš", nebo teda spálíš nad ohněm, nejlíp svíčkou. Zabere to tak na 2 hodiny, máš tvrdé bříška jako nehet, ale potom to bolí jak prase :D

Takže ten sekunďák je vhodnější...nouzovka
Final Frontier
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

mno když ten mozol sleze po skutečnej dřině,pod ním se objeví nová,čistá,růžovoučká kůžička,která je ovšem velmi citlivá a hrát se stím nedá...

Takže se přilepil mozůlek zpátky vteřiňákem a chvíli to drželo,než se nová kůže otlačila tak,že se dalo hrát bez slz :wink:

Jó hoši to nebejvala prča najít 30 věcí na kazeťáku s vytahanou gumičkou :lol:

Mít tenkrát jůtubáč,tak jsem tuhle republičku převoral celou,ale možná je to jen plkání stárnoucího rockera :roll:

Jenže kvůli tomu tu tak povykuju s lockama,když každej lenoch chce na všechno tab,nebo odkaz,protože těma ušima se vycvičíš,získáš víc a mnohem víc,než všechno slepě datlovat jak cvičenej pavián...
Přijdu na zpívanou,klucí naladí na svejch ladičkách kejtry,dají oba Gdur a já řeknu - Míro háčko kapku níž a Romane géčko pisl vejš,ať můžeme začít...Proč asi :?: Mám absolutní sluch :?:

Myslím že nemám,ale ty ovary jsou za ty léta hledání tak vycvičený :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Tak to s tebou souhlasím, jsem líný si občas něco hledat v tabu. Takže to potom cvičím v obýváku kde mám klid a hledám jak by to asi mohlo být :lol: Ona ta lenost zase není občas až tak špatná :D jinak to chce hlavně v dnešní době chtít si cvičit uši...
Final Frontier
Kozanostra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kozanostra »

jako souhlas s tim ze cvicit si uchovod vodposlouchavanim je to nejlepsi ptze si clovek cvici usi a hlavne zjistuje jak kde kytara na hmatniku hraje co se tyce tonu (neni ton G zahrany na A strune jako ton G zahrany na H strune)...ale sekundak a svicka :lol: tj teda chlapy i na me moc...
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname :-)

http://mesa1.myminicity.com/
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Jaguar master píše: Jinak zabírá taky občas když si bříška trochu "připečeš", nebo teda spálíš nad ohněm, nejlíp svíčkou. Zabere to tak na 2 hodiny, máš tvrdé bříška jako nehet, ale potom to bolí jak prase :D

provozuj to dal s tou svickou a spalis si nervovy zakonceni na prstech pak si nezahrajes uz vubec nic ani ten punk :roll: Sekundak je opravdu lepsi.
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Disasterpiece píše:
Jaguar master píše: Jinak zabírá taky občas když si bříška trochu "připečeš", nebo teda spálíš nad ohněm, nejlíp svíčkou. Zabere to tak na 2 hodiny, máš tvrdé bříška jako nehet, ale potom to bolí jak prase :D

provozuj to dal s tou svickou a spalis si nervovy zakonceni na prstech pak si nezahrajes uz vubec nic ani ten punk :roll: Sekundak je opravdu lepsi.
Nemluvě o faktu,že svíčka oproti sekunďáku docela pálí. :lol:
woro90

Příspěvek od woro90 »

Sekunďák taky původně vymysleli pro lékařské účely - ve válce ve Vietnamu. To, co se těžko šilo, ale dobře lepilo, se zalepilo. Pak jen trochu upravili složení aby to lepilo ještě víc, a hurá s tím na civilní trh.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

woro90 píše:Sekunďák taky původně vymysleli pro lékařské účely - ve válce ve Vietnamu. To, co se těžko šilo, ale dobře lepilo, se zalepilo. Pak jen trochu upravili složení aby to lepilo ještě víc, a hurá s tím na civilní trh.
Děkuji za lekci z historie,tohle sem třeba vůbec nevěděl. 8)
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

S tou svíčkou jsem to zkoušel jen jednou, hrál jsem na táboře 14 dní na akustiku tak to potom bolelo :(
Ale ten sekunďák je dobrá věc :D třeba ještě můžem hrát v gumových rukavicích, tak by taky nemuselo bolet :D
Final Frontier
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Jaguar master píše:S tou svíčkou jsem to zkoušel jen jednou, hrál jsem na táboře 14 dní na akustiku tak to potom bolelo :(
Ale ten sekunďák je dobrá věc :D třeba ještě můžem hrát v gumových rukavicích, tak by taky nemuselo bolet :D
mno ale už se v tý kejtře raději nehrab ty šikulo - viz. utrženej drátek od snímače :lol:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Nehrabuj neboj :oops: :oops: chvíly ji nechém zase bejt, než si koupím nové snímače...asi až bude nějaká ta tisícovka tak HB od R.M. a bude tam zatím jen jeden a ty dva S než budou prachy potom dál :D
Final Frontier
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“