Bolavé bříška prstů
Pravidla fóra
- B.B.Kingblues
- Kontaktovat uživatele:
hraju na 13 a neboj ono to ztvrdne chce to, ako tu už iný písaly čas...........
<b>Fender strat mex</b>
<b>Gibson ES-335</b>
<b>Epiphone akustika*Jolana Syrinx * Jolana Diamant</b>
<b>Fender 150s * addaria 12/13</b>
<b>Fender twin reverb * Regent 30 W-tranz.</b>
<b>Jim Dunlop 0.67</b>
<b>Digitech RP200 A</b>
<b>Gibson ES-335</b>
<b>Epiphone akustika*Jolana Syrinx * Jolana Diamant</b>
<b>Fender 150s * addaria 12/13</b>
<b>Fender twin reverb * Regent 30 W-tranz.</b>
<b>Jim Dunlop 0.67</b>
<b>Digitech RP200 A</b>
S těma bolestma v zápěstí a celkově, těch svalů, na to bacha !
Zhruba před půl rokem jsem tak usilovně trénoval na koncert, kterej se uskutečňoval mimo působiště naší kapely a málem jsem tam nehrál, protože jsem si oddělal úpon pravý ruky, musel na chirurgii a dva měsíce chodit na injekce do úponů, ruku mít v ortéze, nesměl jsem hrát. Takže to moc nehroť. A s bříškama - dokud neteče krev, tak je to dobrý
. Ne dělám si srandu, trénuj ob den, ať si ty bříška odpočinou, přece en taky potřebujou odpočinek 
Zhruba před půl rokem jsem tak usilovně trénoval na koncert, kterej se uskutečňoval mimo působiště naší kapely a málem jsem tam nehrál, protože jsem si oddělal úpon pravý ruky, musel na chirurgii a dva měsíce chodit na injekce do úponů, ruku mít v ortéze, nesměl jsem hrát. Takže to moc nehroť. A s bříškama - dokud neteče krev, tak je to dobrý
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Kytara bolí,tedy pokud to člověk myslí vážně a chce to někam dotáhnout a dá tomu všechno,co je třeba...Jaguar master píše:Tohle číst nějaký nováček tak uteče
Pamatuju dobu kdy jsem hrál ve dvou kapelách,koncíky tři do tejdne,ale peněz málo a nenapadlo nás nic lepšího než se přifařit do třetí /J.Schelinger revival/ a byli jsme na zkušebně každej den od 10:00 do 16:00 protože jsme měli tejden na to,se naučit cca. 30 věcí.
Všechno z kazeťáku bo net nebyl...
Jak mi mozoly začly slejzat lepily se z5 vteřiňákem bo pod nima bylo živý maso...
Ale nic se děti nemá přehánět,ani když na chleba není
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
To je normální finta s tím sekunďákem. Je to i vhodné ošetření pokud nic není a má nějakou ránu tak to zalep. Drží to a neproteče to
Slyšel jsem to na nějaké přednášce ohledně první pomoci.
Jinak zabírá taky občas když si bříška trochu "připečeš", nebo teda spálíš nad ohněm, nejlíp svíčkou. Zabere to tak na 2 hodiny, máš tvrdé bříška jako nehet, ale potom to bolí jak prase
Takže ten sekunďák je vhodnější...nouzovka
Jinak zabírá taky občas když si bříška trochu "připečeš", nebo teda spálíš nad ohněm, nejlíp svíčkou. Zabere to tak na 2 hodiny, máš tvrdé bříška jako nehet, ale potom to bolí jak prase
Final Frontier
mno když ten mozol sleze po skutečnej dřině,pod ním se objeví nová,čistá,růžovoučká kůžička,která je ovšem velmi citlivá a hrát se stím nedá...
Takže se přilepil mozůlek zpátky vteřiňákem a chvíli to drželo,než se nová kůže otlačila tak,že se dalo hrát bez slz
Jó hoši to nebejvala prča najít 30 věcí na kazeťáku s vytahanou gumičkou
Mít tenkrát jůtubáč,tak jsem tuhle republičku převoral celou,ale možná je to jen plkání stárnoucího rockera
Jenže kvůli tomu tu tak povykuju s lockama,když každej lenoch chce na všechno tab,nebo odkaz,protože těma ušima se vycvičíš,získáš víc a mnohem víc,než všechno slepě datlovat jak cvičenej pavián...
Přijdu na zpívanou,klucí naladí na svejch ladičkách kejtry,dají oba Gdur a já řeknu - Míro háčko kapku níž a Romane géčko pisl vejš,ať můžeme začít...Proč asi
Mám absolutní sluch
Myslím že nemám,ale ty ovary jsou za ty léta hledání tak vycvičený
Takže se přilepil mozůlek zpátky vteřiňákem a chvíli to drželo,než se nová kůže otlačila tak,že se dalo hrát bez slz
Jó hoši to nebejvala prča najít 30 věcí na kazeťáku s vytahanou gumičkou
Mít tenkrát jůtubáč,tak jsem tuhle republičku převoral celou,ale možná je to jen plkání stárnoucího rockera
Jenže kvůli tomu tu tak povykuju s lockama,když každej lenoch chce na všechno tab,nebo odkaz,protože těma ušima se vycvičíš,získáš víc a mnohem víc,než všechno slepě datlovat jak cvičenej pavián...
Přijdu na zpívanou,klucí naladí na svejch ladičkách kejtry,dají oba Gdur a já řeknu - Míro háčko kapku níž a Romane géčko pisl vejš,ať můžeme začít...Proč asi
Myslím že nemám,ale ty ovary jsou za ty léta hledání tak vycvičený
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
- Kozanostra
- Kontaktovat uživatele:
jako souhlas s tim ze cvicit si uchovod vodposlouchavanim je to nejlepsi ptze si clovek cvici usi a hlavne zjistuje jak kde kytara na hmatniku hraje co se tyce tonu (neni ton G zahrany na A strune jako ton G zahrany na H strune)...ale sekundak a svicka
tj teda chlapy i na me moc...
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
provozuj to dal s tou svickou a spalis si nervovy zakonceni na prstech pak si nezahrajes uz vubec nic ani ten punkJaguar master píše: Jinak zabírá taky občas když si bříška trochu "připečeš", nebo teda spálíš nad ohněm, nejlíp svíčkou. Zabere to tak na 2 hodiny, máš tvrdé bříška jako nehet, ale potom to bolí jak prase
Nemluvě o faktu,že svíčka oproti sekunďáku docela pálí.Disasterpiece píše:provozuj to dal s tou svickou a spalis si nervovy zakonceni na prstech pak si nezahrajes uz vubec nic ani ten punkJaguar master píše: Jinak zabírá taky občas když si bříška trochu "připečeš", nebo teda spálíš nad ohněm, nejlíp svíčkou. Zabere to tak na 2 hodiny, máš tvrdé bříška jako nehet, ale potom to bolí jak prase
Takže ten sekunďák je vhodnější...nouzovkaSekundak je opravdu lepsi.
Sekunďák taky původně vymysleli pro lékařské účely - ve válce ve Vietnamu. To, co se těžko šilo, ale dobře lepilo, se zalepilo. Pak jen trochu upravili složení aby to lepilo ještě víc, a hurá s tím na civilní trh.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
mno ale už se v tý kejtře raději nehrab ty šikulo - viz. utrženej drátek od snímačeJaguar master píše:S tou svíčkou jsem to zkoušel jen jednou, hrál jsem na táboře 14 dní na akustiku tak to potom bolelo![]()
Ale ten sekunďák je dobrá věctřeba ještě můžem hrát v gumových rukavicích, tak by taky nemuselo bolet
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele: