Zabrouseni sroubovaneho krku

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
cenda

Příspěvek od cenda »

snižování dohmatu:

na kameny se šahá uplně na posled...

nejprve se hraje s prohnutím krku na tom si nastavíš tu výšku kterou by si co nejvíc přibližně chtěl...

potom si můžeš pohrát s nultým pražcem... když se ti zdá moc vysokej dohmat u prvního pražce já si dělam a lidem dělam dohmat tak cca 1mm nad prvním pražcem...

většinou tohle všechno pomůže... a když ne tak poslední možnost jsou kameny... ale s těma hejbat minimálně... pak se ti rozhodí oktávy a zase to musíš dolaďovat...
woro90

Příspěvek od woro90 »

cenda píše:snižování dohmatu:

nejprve se hraje s prohnutím krku na tom si nastavíš tu výšku kterou by si co nejvíc přibližně chtěl...

potom si můžeš pohrát s nultým pražcem... když se ti zdá moc vysokej dohmat u prvního pražce já si dělam a lidem dělam dohmat tak cca 1mm nad prvním pražcem...

většinou tohle všechno pomůže... a když ne tak poslední možnost jsou kameny... ale s těma hejbat minimálně... pak se ti rozhodí oktávy a zase to musíš dolaďovat...
Co je to za blbost? Prohnutí krku seřizuješ na všechno zhruba stejně - na skoro rovný krk, aby se hrálo ve všech polohách pohodlně a nedrnčelo to. Pokud změníš výšku nultého pražce, výsledkem může být neladící kytara. A pokud ti vadí seřizování oktáv, jseš úplně normálně líný.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
fildak

Příspěvek od fildak »

Tak jsem se do toho taky pustil, a musim říct, že jsem byl docala překvapený, neměl jsem totiž skoro žádnou práci. Jenom jsem odstranil trošku pilin, co tam bylo, a trochu jsem to zabrousil, ale jinak pohoda. Ani jsem nečekal, že to bude až tak dobré. :P

Tady je foto: tak jak jsem to odšrouboval, tak jsem to hned vyfotil. Jo a je to Squier classic vibe strat (Čína).
Obrázek

Jo a vypadá to, že si tam taky zkoušeli vrtačku :)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Ty classic vibe jsou dle všeho výborně udělané takže se ani moc nedivím resp. žasnu, že squier dělá tak promakané kytary. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
fildak

Příspěvek od fildak »

to sem rad, ze mam zrovna tuhle kytaru :P a i když jsem mel oddelany pickguard, tak nikde zadny borde, vsechno pekne ciste, diry vyfrezovane pro kazdy snimac zvlast, proste parada 8) :lol:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

velkou díru sem pod picguardem neviděl nikdy...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
fildak

Příspěvek od fildak »

tak třeba na první stránce, jak postoval Demilich, byla to ale kytara tenson... :wink:
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

myslite ze by pomohlo treba prilepit sroubovany krk k temu epoxidem? udelat z toho vlastne lepeny :)
woro90

Příspěvek od woro90 »

pigdestroyer píše:myslite ze by pomohlo treba prilepit sroubovany krk k temu epoxidem? udelat z toho vlastne lepeny :)
Už to tady jednou bylo :roll: Ne.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Vite co mne vrta hlavou? Jestli tim, ze ten krk sundam a pak nandam, jestli tam nebude nandanej vo trochu jinak.. Vim ze tam je 4x sroub, ale presto..
cenda

Příspěvek od cenda »

woro90 píše:
cenda píše:snižování dohmatu:

Co je to za blbost? Prohnutí krku seřizuješ na všechno zhruba stejně - na skoro rovný krk, aby se hrálo ve všech polohách pohodlně a nedrnčelo to. Pokud změníš výšku nultého pražce, výsledkem může být neladící kytara. A pokud ti vadí seřizování oktáv, jseš úplně normálně líný.
nechápu tvou druhou větu...

vybroušením nultýho pražce rozhodně neni výsledek neladící kytara...

mě seřizování oktáv rozhodně nevadí... ale vim že spousta lidí to neumí a nebo se jim nechce leč je to velmi jednoduché... proto sem to napsal jako poslední možnost protože se do toho nikomu nechce...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Andreee píše:Vite co mne vrta hlavou? Jestli tim, ze ten krk sundam a pak nandam, jestli tam nebude nandanej vo trochu jinak.. Vim ze tam je 4x sroub, ale presto..
Nebude jinak. On tam prostě sedne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

tak po delší době jsem se k tomu konecne dokopal, struny uz potrebovaly nutne vymenit, tak sly dolu, vyjel sem si za dedou, kterej je starej zkusenej pan truhlar a az sem se divil jak je to jednoduchej proces kdyz nekdo neni levej :lol:
Obrázek
- tady pozor, ja sem si naivne myslel, ze vsechny srouby maji stejnou delku, ale vzhledem k tomu ze to lozisko je v ruznejch mistech jinak vysoky, tak sem pak musel na nekolikrat zkouset kterej sroubek kde ma bejt, tak pouceni pro ostatni kdyztak :)
Obrázek
Obrázek
- tak jsem to sundal a ozkoumal situaci... myslim ze by to mohlo bejt mnohem horsi, ale spousta pilin a bordelu v lozi byla.. lak tam byl, ale jelikoz to bylo takovy "chlupaty", resp. spatne vybrouseny, tak to slo dolu dobre
Obrázek
Obrázek
- tak jsem na dedu zacal rozumovat o drevenym hranolu a smirglu, aby to bylo rovny, nacez me utrel dokonalou kovovou placickou, ktera jakoby do toho loze primo sedela :-D nejdriv vyskrabnul veskery tvarovy nerovnosti a potom pres tu placku natahnul jemnejsi smirgl a krasne to s nim projel, neveril sem vlastnim ocim jak to jde snadno :) na fotce je videt, v kterych mistech byly hlavni nerovnosti, tam to slo krasne ciste az do dreva...
Obrázek
Obrázek
- omlouvam se ze zrovna tyhle fotky sou tak rozmazany, ale doufam ze na nich je dobre viditelnej rozdil, nakonec sme vzali jeste jemnym smirglem i samotnej krk, protoze z provrtanych der couhaly docela dlouhy trisky, ktery tam proste nepatrej...

tak jsem si den na to poridil novy struny, vsechno to osadil, seridil naladil a ten rozdil je primo uzasnej... nikdy mi kytara sama o sobe sama nenahoukavala a dokonce mi ani kobylkovej snimac sam o sobe tak nekreslil kdyz do toho zaberu.. tak kytara je proste zvukove plnejsi a silnejsi tak o dobrych 40% troufam si rici :)
takze kdo to jeste neudelal, s chuti do toho :twisted:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Já tomu pořád nějak nevěřím, že to tak moc pomůže. :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ono to fakt pomuze docela dost. krk je taky docela podstatna cast ziskavano vibraci, ktere proste tvori jakysi ten "dreveny" zvuk.

nejhorsi je, kdyz krk sedi v lozi na nejakym smirglu.. to pak je prenos vibraci nulovy...

takove to hrube zalakovane loze krku taky neni to prave, ale uz to neni takova hruza jako kdyz je krk vypodlozeny nejakym tim smirglem.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

woro90 píše:
pigdestroyer píše:myslite ze by pomohlo treba prilepit sroubovany krk k temu epoxidem? udelat z toho vlastne lepeny :)
tak mi to :roll: prosim znova vysvetli :roll: dik :roll:
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

pigdestroyer píše:
woro90 píše:
tak mi to :roll: prosim znova vysvetli :roll: dik :roll:
nelepit... když to dobře zabrousíš a přišroubuješ tak je to fklidu. U lepení převažuje nevýhoda že to už neodlepíš nad zvukem který se už moc/nijak nezlepší...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

qwer píše:nejhorsi je, kdyz krk sedi v lozi na nejakym smirglu.. to pak je prenos vibraci nulovy...

takove to hrube zalakovane loze krku taky neni to prave, ale uz to neni takova hruza jako kdyz je krk vypodlozeny nejakym tim smirglem.
S tim prvním naprosto souhlasim. Moje kytara taky moc nerezonovala, když jsem odšrouboval krk, tak jsem zjistil, že tam byl šmirgl o velikosti 2x2 cm, a laku tři p**ele. Když jsem to ale všechno odstranil, tak kytara měla delší doznívání a celkově lepší rezonanci. Takže jo, pomůže to.
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

ale když dáte všechny ty podložky pryč tak se vám musí zákonitě zvýšit dohmat. Dává se to tam pro to aby se trochu nadzvedl krk když prostě výroba není tak přesná. To je to co jsem nikdy moc nechápal, čím si člověk pomůže když si tak vlastně rozšteluje kytaru. :)
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Smrťokvítek píše:ale když dáte všechny ty podložky pryč tak se vám musí zákonitě zvýšit dohmat. Dává se to tam pro to aby se trochu nadzvedl krk když prostě výroba není tak přesná. To je to co jsem nikdy moc nechápal, čím si člověk pomůže když si tak vlastně rozšteluje kytaru. :)
Myslim že 2 milimetry u dohmatu zase tolik nepoznáš,zvlášť když se ti ty 2 milimetry vcelku krásně rozloží po celý délce strun... já sem bohužel obětí lepenýho krku,tak mam s těmahle úpravama smůlu. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“