"Vycpání" kopáku... poradíte??

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
toby666

Příspěvek od toby666 »

nebo taky ničím :D
likespike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od likespike »

toby666 píše:nebo taky ničím :D
To pak hnusne prezniva.Teda aspon subektivni nazor. Nema to takovej ten stacato sound
Kytara: Epi LP Standard, Squier Tele Custom II, Akustika Crafter, basa Stagg
Kombo: Marshall Valvestate vs102r, Danelectro Honeytone

Kabel planet waves, trsadla Dunlop Tortex 1,14, struny Dadarka 10
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Je To docela OT, ale nechci zakládat nový téma: Jak moc důležitý jsou na kopáku ty plošky pod beater? Jde mi o to, že ve zkušebně máme 22" kopák a bubeník má odpovídající dvojšlapku a já doma mám 20".. a na jeden koncert by bylo potřeba tu dvojšlapku použít na menší kopák, a když se ty beatery snížej tak zas vaděj ty osičky....
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pehve

Příspěvek od pehve »

ty plošky myslíš power doty? To je tlumící element a taky ochrana před agresivitou metalových maniaků :D
Beater nejde nastavit na 20" kopák? Tak to budeš muset sehnat další a upravit délku aby nic nezavazelo. Nestojí to moc.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

pehve píše:ty plošky myslíš power doty? To je tlumící element a taky ochrana před agresivitou metalových maniaků :D
Beater nejde nastavit na 20" kopák? Tak to budeš muset sehnat další a upravit délku aby nic nezavazelo. Nestojí to moc.
Nejde nastavit na dvacítku tak aby se trefil do prostřed... vejš to de, a zvuk to taky má, jen se bojim, aby se to neprorazilo
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
cenda

Příspěvek od cenda »

a nebo to zatlumit uplně všechno a pořídit si Trigry (nevim jestli sem to dobře napsal) a pak to stačí jenom lechtat a uděláš si zvuk jakej chceš... nebo jenom trigry ke kopáku na šlapky... a pak je ten kopák jen jako opěrátko...
pehve

Příspěvek od pehve »

Nejde nastavit na dvacítku tak aby se trefil do prostřed... vejš to de, a zvuk to taky má, jen se bojim, aby se to neprorazilo
tak záleží v jakým stavu blana je a vubec na pnutí, pokud uder není zrovna přesně na střed nic se neděje ale pokud to jde uplně mimo použil bych vhodnější beatery

co se týká triggerování beru to jako další možnost jak přilepšit zvuku
Daniel.Kastil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Daniel.Kastil »

Hele ja mam dva kopaky jo a mam to vycpany starejma polštařama.Na koncertech to taky mivaji protoze pokud chces valit na dvojslapku double nebo na dva kopaky tak aby to znelo jako sladeny bass a ne jako rozšupneny radio.Dela se to pro utlumeni a zpevneni tonu bassu. :wink:
Daniel Kastil
afektband

Příspěvek od afektband »

Náš bubeník tam má plyšáky. Má totiž průhledný ddrumy a vypadá to v tom fakt dobře. :D
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Píše se tu o dvou věcech:

1) TLUMENÍ KOPÁKU
podle mě je už dávno pryč doba těch molitanů, dek, mikyn a podobný veteše nacpaný po okraj kopáku. Solidní kopák a slušné blány + ladění už dneska dokážou divy. Pokud je rezonančka plná, pak lze naladit tak, že to má supr zvuk s nulovým tlumením. V praxi ale je tam otvor hodně praktický hlavně pro zkrácení zvuku a větší odvod vzduchu a samozřejmě pro nazvučení. Takový kopák pak už asi lehce přitlumit chce. na to se dnes za směšný peníze dělají různé vychytávky. Sama tam mám malý tlumící sáček od REMO na suchý zip. je to věc velikosti půlky šišky salámu a naprosto dokonale to zkrátí dozvuk a přitom to nechává vyznít přirozený zvuk bubnu. Mám kopák 22"x18" z javoru, hrací blána Remo PoverStroke 3 bass Clear a rezonanční REMO Diplomat black s 5" otvorem a zpeňujícím prstencem.

2) NALEPOVACÍ TERČÍK POD BEATER
Určitě používat. je to laciné a každá firma co dělá blány dělá svoje. A každá trochu jiný materiál. Ač jsem zarytá REMO uživatelka, tak mě ty fallam slamy od nich nevyhovují a používám EVANS Kevlar terčík. je to dobré pro lehké zatlumení blány a tudíž pro hutnější zvuk no a hlavně pro větší výdrž blány!!
Ta stokoruna za terčík se vyplatí, protože minimálně 2x prodlouží životnost kopákové blány a to je záležitost tisícikorunová v jakémkoliv modelu a firmě..
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

TLUMENÍ KOPÁKU
podle mě je už dávno pryč doba těch molitanů, dek, mikyn a podobný veteše nacpaný po okraj kopáku. Solidní kopák a slušné blány + ladění už dneska dokážou divy.....
taky to tak vidím, trend je nechat vyznít kvalitní volně uložený korpus, žádný tlumení dřeva, max. jemně přitlumit blánu a snažit se tlumit laděním obou blan.
Morbo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morbo »

Zrovna teď experimentuju s blánou Aquarian Super Kick I a musim říct, že nasadit tuhle blánu, utáhnout jen zlehka, nasadit terčík a pro co největší masakr i nějaký tvrdší beatery - neni vůbec potřeba nic dávat dovnitř (spíš naopak). Krásně konkrétní a rozeznatelný jsou i rychlý dvojpedálový zápřahy. Zvuk je nabasovanej, mlaskavej a má attack jako hrom.
Na metal rozhodně doporučuju. Zvlášť na levný kopáky.
Čili potvrzuju - tlumení je zbytečnost a člověk tim akorát odebere průraznost úderu. Chce to jen dobře zvolit blánu a dobře naladit.
white22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od white22 »

ja taky nemam zatlumenej kopak (basix custom) a hodil sem tam blanu evanse G2 a zni to fakt vyborne....nemuzu si stezovat! 8)
travis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od travis »

ja sem zatlumoval kopak normal dekou a zvuk byl v pohode jinak sem mel tomy.kotel a kopak jenom polepeny kobercouvkou a v pohode :D
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Já mám na kopáku od Basixu (Custom 20") nalepený Terčík od evansu, vpředu mám udělanou díru a zní to parádně :)

Jinak tomy nemám tlumené, a na kotli mám blánu REMO Powerstroke 4
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
travis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od travis »

[quote="DJmanasek"]Já mám na kopáku od Basixu (Custom 20") nalepený Terčík od evansu

co to je ten tercik??a k cemu to slouzi?? :D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

jeste jednou si precti tuhle stranku od zhora ale tento x poradne :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

travis píše: co to je ten tercik??a k cemu to slouzi?? :D
O pár příspěvků výš jsem o tom psala...... :shock:

pro tebe, nepozorného čtenáře, to zkopíruju znovu:

" .......
2) NALEPOVACÍ TERČÍK POD BEATER
Určitě používat. je to laciné a každá firma co dělá blány dělá svoje. A každá trochu jiný materiál. Ač jsem zarytá REMO uživatelka, tak mě ty fallam slamy od nich nevyhovují a používám EVANS Kevlar terčík. je to dobré pro lehké zatlumení blány a tudíž pro hutnější zvuk no a hlavně pro větší výdrž blány!!
Ta stokoruna za terčík se vyplatí, protože minimálně 2x prodlouží životnost kopákové blány a to je záležitost tisícikorunová v jakémkoliv modelu a firmě......"

Stačí??? :P
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

travis píše:ja sem zatlumoval kopak normal dekou a zvuk byl v pohode jinak sem mel tomy.kotel a kopak jenom polepeny kobercouvkou a v pohode :D

Brrr... jak slyším v dnešní době 21.století slova jako "kobercovka, polepit, deka v kopáku,..".... nedělá mi to dobře od žaludku.
je to jako jít do restaurace a neumět jíst příborem. Takový krok zpátky ve vývoji bubnů to je... namísto standartního umění naladit obě blány a vybrat si pro sebe v mega sortimentu tu správnou... vzí t kobercovou pásku a deku a "prasečsky" to zalepit a zprznit jakýkoliv osobitý zvuk bubnu a zabít jeho přirozený sound :cry: :cry:

Kámo, nic proti, ale tohle je fakt hodně Out... zkus to všecko otrhat, vzít si kličku, buben a udělat si trochu času a klidu a ladit. Uvidíš jaký zázračný rozdíl ve zvuku objevíš, a to i tehdy, nepovede-li se ti to ladění napoprvé ideálně. :wink: :)
travis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od travis »

Kámo, nic proti, ale tohle je fakt hodně Out... zkus to všecko otrhat, vzít si kličku, buben a udělat si trochu času a klidu a ladit. Uvidíš jaký zázračný rozdíl ve zvuku objevíš, a to i tehdy, nepovede-li se ti to ladění napoprvé ideálně. :wink: :)[/quote]

jo jasny :D ale problem je v tom ze ja to tam nelepil :Dsem hral na bici od kamose takze mu to vzkazu :D
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“