Behringer MIC200 - ruchy, brumy, vynechává

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Behringer MIC200 - ruchy, brumy, vynechává

Příspěvek od rotten77 »

Zdarec, už jsem to tu posílal dřív, ale nějak se to nedořešilo a to tému už tu stejně není, tak zakládám nové.

Mám Behringer MIC200, když ho zapnu, tak všechno funguje v pořádku, ale po chvíli (nejspíš až se zahřeje lampa, tak 5 minut) začne brumět a občas vynechávat. Ten brum je jako když máte špatněj kabel a hýbete s ním, ale kabelem to není, to mám vyzkoušený (navíc to dělá, i když není do vstupu nic připojeno, takže to musí "generovat on sám").

Co by mohlo být špatně? V záruce to není, takže to můžu třeba otevřít a poslat nějaké fotky. Že by špatná lampa?

Pro ukázku jsem nahrál krátkou ukázku:

http://www.rotten77.ic.cz/disk/behringer.mp3

Ten brum je slyšet v pasáži s chorusem (0:00 - 0:11), navíc tam dvakrát vynechá (0:03 a 0:06).
Zkreslená pasáž už tak nebrumí (v tom bordelu se ztratí), ale taky vynechá (0:16).

Jak jsem říkal, kabelem to není a snímačema taky ne (je tam noise gate) - dělá to ž po chvíli hraní, až se zahřeje.
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Napada me jedine pujcit si lampu od kamose nakyho a postupne ji tam strkat do jednotlivejch pozic az to prestane tak budes vedet ktera je vadna (?).. nebo je vymenit vsechny naraz (?).. Zkus jeste tu kytaru do jinyho komba, pak zjistis jestli to neni kytarou. Urcite z cesty dej pryc vsechny efekty atp, aby to bylo jen mezi strunama a lampama..
Dej vedet

Edit: zjistil sem ze ma jen jednu lampu, tudiz body jedna a dve se shlukuji do jednoho :-)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zkus vymenit lampu, ono i kdyby s ni nic nebylo, tak s ni neco je, protoze ta, co tam davaji z vyroby, to je katastrofa.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Andreee píše:Napada me jedine pujcit si lampu od kamose nakyho a postupne ji tam strkat do jednotlivejch pozic az to prestane tak budes vedet ktera je vadna (?).. nebo je vymenit vsechny naraz (?).. Zkus jeste tu kytaru do jinyho komba, pak zjistis jestli to neni kytarou. Urcite z cesty dej pryc vsechny efekty atp, aby to bylo jen mezi strunama a lampama..
Dej vedet

Edit: zjistil sem ze ma jen jednu lampu, tudiz body jedna a dve se shlukuji do jednoho :-)
Jak říkám, kytarou, kabelem, snímačema to není - dělá to prostě samo. Vyzkoušeny 2 elektriky, jedna akustika - žádná z těchto kytar problémy jinde nedělá, kabely jsou taky v pořádku, ale to už jsem všechno psal.
Wohma píše:Zkus vymenit lampu, ono i kdyby s ni nic nebylo, tak s ni neco je, protoze ta, co tam davaji z vyroby, to je katastrofa.
Je v tomto případě nutné řešit bias? nebo něco podobného.
Nějaký tip na lampu? (http://zbozi.cz/?q=12AX7)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

rotten77 píše:
Wohma píše:Zkus vymenit lampu, ono i kdyby s ni nic nebylo, tak s ni neco je, protoze ta, co tam davaji z vyroby, to je katastrofa.
Je v tomto případě nutné řešit bias? nebo něco podobného.
Nějaký tip na lampu? (http://zbozi.cz/?q=12AX7)
Bias se resi jen u koncovych lamp, tohle jen vymenis. Doporucuju Tung-sol, EHX, Sovtek nebo JJ.
Somnus Aeternus
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Wohma píše:Bias se resi jen u koncovych lamp, tohle jen vymenis. Doporucuju Tung-sol, EHX, Sovtek nebo JJ.
Třeba tuhle?
http://jdem.cz/a5595
Nevím, co znamená to WA? Doufám, že ty lampy mají i stejné rozměry?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Vsechny 12AX7 jsou stejny, pismenka n konci znaci vetsinou nizkosumove lampy nebo neco podobnyho. Ten sovtek je ok :)
Somnus Aeternus
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

dodatek:

W znamená tWisted - má bifilární vinutí žhavení - při žhavení stř. proudem je tišší a nebrumí

A,B,C - třídy zesílení: A - 80dB, B - 90dB, C - 100dB
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Lampu jsem vyměnil, vynechávání přestalo, brumí dál. Prodávám :-) http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... 139#220139

EDIT: zdá se mi, že po výměně lampy to bručí trochu míň, ale to je spíš jenom můj pocit
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“