Zánět šlach

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Jop, to dělá např.: i Brazilská fotbalová reprezentace, z toho co jsem viděl na YouTube. Pořád mi unikalo proč, tak už vím, že kvůli uklidnění a regeneraci :P
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

r0nn!e píše:Jop, to dělá např.: i Brazilská fotbalová reprezentace, z toho co jsem viděl na YouTube. Pořád mi unikalo proč, tak už vím, že kvůli uklidnění a regeneraci :P
A možná se zchladit? :lol:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

tak ale tady máš zánět, ne vyčerpání....
tam spíš jde o pohyb ve vodě..... dělat s prstama ale hlavně ve vodě. třeba i prát prádlo je dobrý. :arrow:
Prottool

Příspěvek od Prottool »

Rainmaker píše:co konkrétně bych měl jíst za vitaminy atd. abych mě tohle nehrozilo
třeba rano hejbnu zápěstím leva i prava ruka a křupe to tam....
měl jsem už 2x zlomený pravý zápěstí (jednou dokonce ve chrupavce)

mužete něco doporučit?
díky
Zdravim.Jak už bylo zmiňovaný tak stačí 1 gumovej medvídek denně.Ovšem jen na tohle se nemůžeš spoléhat...Proto zajdi do Fitsport prodejny kde koupíš doplňky na regeneraci kloubů...Je jich dost.Ať už tablety nebo ve formě prášku.Já nějakej čas požíval http://obchod.ronnie.cz/s-26-kloubni-vyziva-kapsle.html protože mě chytaly lokte při vysoký zátěži.Nevýhoda je jen v davkovaní 5-10 kapslí denně což je celkem dost :D ale jak jsem řekl je jich opravdu dost.Stačí si jen vybrat :wink:
impact

Příspěvek od impact »

Hmm, gumoví medvídci. :)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
besip

Příspěvek od besip »

lol takze chiropraktor mne rek ze to ma od krku a neurolog skriplej nerv v lokti kazdej neco jineho+ chcou dalsi testy za hodne lowe maso..neverim nikomu sel bych k 3 doktorovi a ten by mne rek urcite neco jineho

jinak stou vodou ono je to tezke..jedni rikaj tepla voda uvolni ruce a da jim odpocinout a na 2 strane zase ze studena potlacuje zanety a pak babo rad...taky je milion nazoru co rikaj s rukou nehybat a dalsi zas ze se ma hned cvicit a protahovat..Jo kdyby vsude ve svete nebylo zdravotnictvi bussines a kazda nemocnice by mela Free magnetickou rezonanci tela tak clovek nemusi zbytecne litat po doktorach a platit nez zjisti co mu je
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Re: Zánět šlach

Příspěvek od Trao »

EDIT: viz pozdější posty :)
Naposledy upravil(a) Trao dne 17.06.2012 8:48, celkem upraveno 1 x.
Die Hard or Die Home
woro90

Příspěvek od woro90 »

Trao píše:Přátelé, kamarádi...
Po třech letech jsem konečně přišel na to, jak se zbavit problémů se šlachama a amputace to není;-)
Jakmile se u někoho z nás objeví náznak něčeho takového jako je zánět šlach, přestane s kytarou a začne o to víc blbnout na kompu a mrvit si ruce myší, takže moje definitivní řešení bylo na týden vypadnout z civilizace do chaty bez elektřiny a bez kytary...Všechny problémy jsou pryč...
Je to řešení, které je až překvapivě účinné narozdíl od ortéz, rehabilitací, obkladů, operácí a cojávímčeho...
Zkuste to taky :wink:
Hlavně bez kytary, protože předpokládám že většina z nás utíká před civilizací s kytarou na zádech...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

EDIT: viz pozdější posty
Naposledy upravil(a) Trao dne 17.06.2012 8:49, celkem upraveno 1 x.
Die Hard or Die Home
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Mám trošku jiný problém - přes všechny rady o zkrácení řemenu jsem udělal pravý opak a asi před 2 týdny jsem si řemen naopak povolil, co to jde, chtěl jsem prostě jen vyzkoušet, jak se mi na to bude hrát. Měřím přes 2 metry, takže kytaru nijak ultra nízko nemám - visí někde tam, jak to má Kirk z Metallicy, určitě ne jako James. Nicméně hned při prvním hraní se objevila píchavá bolest v levém zápěstí, a to jen v určitých polohách, hraju hodně s opřeným palcem a na sedmistrunku, takže při některých hmatech (např. powerchord C na tlustém H) je to zápěstí ve fakt divným úhlu. Zajímavý je, že mě ta ruka bolí víc, když nehraju, a zase jen občas, třeba když sedím na zemi, chci se zvednout a opřu se dlaní o zem, tak v tom bodne jako prase. Nevíte někdo, co to je? Jestli je to jen únava z polohy, na kterou ta ruka zatím není zvyklá, nebo je to něco jiného? Zánět to asi nebude, ten snad vzniká trochu pomaleji. Jasně, pokud to nezmizí, tak řemen zase zkrátím.
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.

Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Myslíte si, že může být zánět šlach, že mám na pravé ruce "kloub" spojující ukazováček s dlaní o 0,5cm širší než na levé a po intenzivním používání prstu mi to zrudne a další používání bolí?

Ten prst používám téměř nonstop v práci i doma...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mira7 píše:Mám trošku jiný problém - přes všechny rady o zkrácení řemenu jsem udělal pravý opak a asi před 2 týdny jsem si řemen naopak povolil, co to jde, chtěl jsem prostě jen vyzkoušet, jak se mi na to bude hrát. Měřím přes 2 metry, takže kytaru nijak ultra nízko nemám - visí někde tam, jak to má Kirk z Metallicy, určitě ne jako James. Nicméně hned při prvním hraní se objevila píchavá bolest v levém zápěstí, a to jen v určitých polohách, hraju hodně s opřeným palcem a na sedmistrunku, takže při některých hmatech (např. powerchord C na tlustém H) je to zápěstí ve fakt divným úhlu. Zajímavý je, že mě ta ruka bolí víc, když nehraju, a zase jen občas, třeba když sedím na zemi, chci se zvednout a opřu se dlaní o zem, tak v tom bodne jako prase. Nevíte někdo, co to je? Jestli je to jen únava z polohy, na kterou ta ruka zatím není zvyklá, nebo je to něco jiného? Zánět to asi nebude, ten snad vzniká trochu pomaleji. Jasně, pokud to nezmizí, tak řemen zase zkrátím.
Můžou to být namožené šlachy - vůbec bych se tomu nedivil, vzhledem k tomu, co tu popisuješ. Kytaru si rozhodně dej výš, zkroucená zápěstí nejsou nic žádoucího. A ruku nech v klidu do té doby, než se ti to zlepší, jinak si koleduješ a poměrně nepříjemné problémy.
Teorge píše:Myslíte si, že může být zánět šlach, že mám na pravé ruce "kloub" spojující ukazováček s dlaní o 0,5cm širší než na levé a po intenzivním používání prstu mi to zrudne a další používání bolí?
Sice nejsem doktor, ale že by ti takhle natekl kloub kvůli zánětu šlach, to se mi nezdá. To to můžeš mít ledajak naražené nebo klidně nalomené. Jestli to máš delší dobu a nezlepšuje se to, tak bys asi měl skočit za otropedem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od mtmccox »

Trao píše: neopírat malíček o korpus,
Co přesně znamená tohle? Hraju tak, že mám na pravačce dlaň otevřenou, a ty dolní bříška dlaně mi leží na kobyle (dává mi to jakýsi jistý výchozí bod, ruka není ve vzduchu..) a malíček s kouskem prsteníčku se dotýkají desky. Je to zle?
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Velda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

Teorge píše:Myslíte si, že může být zánět šlach, že mám na pravé ruce "kloub" spojující ukazováček s dlaní o 0,5cm širší než na levé a po intenzivním používání prstu mi to zrudne a další používání bolí?
Pokud si nepamatuješ na nějakej úraz, tak to asi nalomený/naražený nebude. Spíš to může být zánět, jak to popisuješ tak asi chronickej, je jedno čeho, jestli šlachy, kloubu,... Ono to bude vypadat všechno stejně.

Ještě jeden dotaz - neotýkaj ti klouby i jinde? Nebo nemusej otýkat, třeba jen bolej, jsou ztuhlý po ránu... Nebo bolesti/ztuhlost zad? Nijak nestrašim, jen mě to napadlo...
Každopádně by to měl vidět doktor, asi bych s tim nejdřív šel na chirurgickou ambulanci :wink:

Edit: Koukám, že jsi IT. Pak by to mohlo být z používání myši, z přetížení. To by fakt bylo spíš pro ortopeda. Ale třeba to zmákne i ten chirurg, nebo tě tam pak pošle.
Naposledy upravil(a) Velda dne 14.04.2010 16:01, celkem upraveno 1 x.
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Ten prst používám téměř nonstop v práci i doma...
Nejsem lékař, ale zdravotní sestra - to nemá se šlachou nic společného. Pokud ho intenzivně používáš, tak mohlo dojít k morfologické dysfunkci, ale spíš to může být zánět kloubu jako takového. Další možnost je revmatoidní artritida - je to zánětlivé onem. postihuje malé klouby (neplést s atrózou, ta postihuje velké klouby), dochází k natékání bolestem atd., zajdi si s tím k lékaři, mrknou se ti na to. Jinak první věc co by ti mohla pomoci, pokud je to artritida, tak to jsou léky Nestoriidní antirevmatika - prodávají se v lékarnách (nejznámější Apo Ibuprofen 400, Ibalgin 400).
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Teorge

Příspěvek od Teorge »

A já myslel,že Ibuprofen je proti bolesti :) Teda aspoň po třech čtyřstovkách jsem u zubaře nic necítil :-D

Díky, za rady, asi mi tedy nic jiného nezbude, než tu svoji p***l zvednout a dotáhnout k doktorovi.
Velda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

Proti bolesti i zánětu. Určitě to zkus i ve formě masti (Veral, Fastum Gel...), dlouhodobě pojídat růžový lentilky taky není nic dobrýho. A havně si dojdi k tomu doktorovi... :twisted:
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
Trao
Kontaktovat uživatele:

Re: Re:

Příspěvek od Trao »

mtmccox píše:
Trao píše: neopírat malíček o korpus,
Co přesně znamená tohle? Hraju tak, že mám na pravačce dlaň otevřenou, a ty dolní bříška dlaně mi leží na kobyle (dává mi to jakýsi jistý výchozí bod, ruka není ve vzduchu..) a malíček s kouskem prsteníčku se dotýkají desky. Je to zle?
dotýkání není problém, když se podíváš, dělá to každej druhej, spíš jde právě o to, co píšeš, ty opřený prsty by se měly řídit podle pohybu zápěstí a předloktí, ne naopak...
zkus ty prsty zvednout půl centimetru nad desku a hrát jako před tím, měly by bejt úplně stejně volně i na tom korpusu...
Die Hard or Die Home
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Velda píše:Nebo nemusej otýkat, třeba jen bolej, jsou ztuhlý po ránu...
Ta ztuhlost znamená co - jaká je toho příčina? Tu pociťuji u ukazováčků každé ráno tak asi 2 měsíce. Nebolí to, je to jen takový divný pocit, tak abych něco nezanedbal.
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.

Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
Velda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

Mira7 píše:Ta ztuhlost znamená co - jaká je toho příčina? Tu pociťuji u ukazováčků každé ráno tak asi 2 měsíce. Nebolí to, je to jen takový divný pocit, tak abych něco nezanedbal.
Ranní ztuhlost může být projev celé řady revmatologických onemocnění, třeba toho co psal Red Bull, ale možná by to bylo ve větším rozsahu a většinou k tomu jsou i další problémy (bolesti, otoky, problémy se zády, projevy na kůži - např. lupénka...). Rozhodně bych nechtěl vyvolávat paniku, každopádně jestli tě to nějak omezuje, můžeš s tím někam zajít (třeba i k praktikovi, on už bude vědět kam dál). Takhle po netu těžko říct víc...
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“