Ibanez Les Paul 2391

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Milda

Ibanez Les Paul 2391

Příspěvek od Milda »

Chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenost s touto kytarou Ibanez Les Paul 2391 která se vyráběla v Japonsku v r. 1971
http://www.ibanez.co.jp/anniversary/exp ... id=1&now=2
(Pokud to po Vás bude chtít instalování znaků, ignorujte to a stránka normálně naskočí).
Po tom co tady někde proběhl odkaz, kde jeden muzikant testuje stejný model LP z r 1959 a 2002, mě napadlo si pořídit strší LP právě od Ibanezu, protože Gipson z r. 1959 je cenově mimo realitu.
Jestli jsem si to špatně nepřeložil tak jsem viděl na nějakým grafu současnou cenu za cca 700 000 dolarů.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

No nevím, tuhle kytaru neznám, ale z toho, co o podobných LP Ibanezech ze 70.let píšou tady:

http://reviews.harmony-central.com/revi ... +Copy/10/1

tak to vypadá že má dlouhou menzuru /fenderovskou/, šroubovanej krk, javorovej - takže bych od toho zrovna typickej zvuk LP nečekal.
I´m wheels... movin´wheels
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

jestli si myslis, ze co delal gibson v nejakem roce, delal to same ibanez, tak si vazne velikem omylu... ono se totiz obecne mluvi o gibson lp z 59. jako o svatem gralu a myslim ze to nebude tim, ze v tom roce delali vsichni dobre kytary :D ...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

tallicaman píše:jestli si myslis, ze co delal gibson v nejakem roce, delal to same ibanez, tak si vazne velikem omylu... ono se totiz obecne mluvi o gibson lp z 59. jako o svatem gralu a myslim ze to nebude tim, ze v tom roce delali vsichni dobre kytary :D ...
jednak a za druhý: jestli myslíš,že se někdo bude hrnout,aby ti tu kytaru prodal,tak to si na omylu. :lol:
Milda

Příspěvek od Milda »

jednak a za druhý: jestli myslíš,že se někdo bude hrnout,aby ti tu kytaru prodal,tak to si na omylu. :lol:[/quote]

Myslíš??? :lol:
http://www.aukro.cz/item594703705_ibane ... japan.html

Ta kytara mi tak nějak padla do oka a líbí se mi.
Jinak o tom srovnání jsem psal hlavně proto, že jsem si myslel že i dnešní LP od Gipsona je něco co za tu cenu opravdu stojí a dokonce jsem koketoval i s myšlenkou, že bych si ho letos pořídil, ale to bych tu rozvířil úplně jinou diskuzi a o to mi teď vůbec nejde. Vím, že značka je vždy dobře ceněná, ale v tomto případě se mi zdá, že je už značka několikrát dražší než hodnota samotného nástroje.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

hm, zajímavý .. tělo je ze 2 placek + top (jako byly v tý době i "pancake" Gibsony), krk třídílnej, vršek vypadá 1 kus ale zdá se o dost tenčí než gibson, no - třeba to hraje obstojně.. zkoušel sis na ní zahrát ? Jinak jsou tohle jen zbytečný debaty..
I´m wheels... movin´wheels
Milda

Příspěvek od Milda »

Právě, že ne. Ten prodávající tu možnost sice nabízí, ale nechce se mi jet 200 km do Prahy jen tak naslepo, proto se tu na tu kytaru vyptávám abych věděl jestli to má vůbec cenu se někam trmácet.
Když jsem si projel ostatní aukce prodávajícího, tak jsm o něm akort zjistil, že je to nějakej šmelinář s prstýnkama a i když má samý kladný hodnocení tak z toho moc odvázanej nejsem.
Ale je zase fakt, že hodně "profláklých"lidí prodává na Aukru věci svým známým, kteří nejsou zaregistrovaný a nemají potřebnou důvěru.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“