EDEN WXT 260

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
Baloun

EDEN WXT 260

Příspěvek od Baloun »

EDEN WXT 260W
du do něj,líbí se mi ta velikost.Co myslíte?Má někdo zkušenost?
Spector Europe LX 4
Fenix JB 5-string+RM eq
Fender JB
Hartke
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Re: EDEN WXT 260

Příspěvek od .:DannY:. »

Baloun píše:EDEN WXT 260W
není to náhodou WTX? žeby World Tour?
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Baloun

Příspěvek od Baloun »

Jo je,nějak jsem se uklik. :oops:
Spector Europe LX 4
Fenix JB 5-string+RM eq
Fender JB
Hartke
Kustomator

Příspěvek od Kustomator »

Baloun píše:EDEN WXT 260W
Eden má poslední dobou hodně sympatické ceny. Podle mě jsou to kvalitní aparáty s klasickým zvukem. Klidně bych do něj šel.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
ywwo

Příspěvek od ywwo »

A myslis ze vykonostne to bude stacit? 260 pri 4 ohm. To chce mit tak dve bedny na to.Ale me se libi hodne. Za tu cenu mit pravy EDEN,,,,parada.
Keen 5 strun
Tesla music 130
Kustom Deep end 410
Kustomator

Příspěvek od Kustomator »

ywwo píše:A myslis ze vykonostne to bude stacit? 260 pri 4 ohm. To chce mit tak dve bedny na to.Ale me se libi hodne. Za tu cenu mit pravy EDEN,,,,parada.
Už jsem tady víckrát říkal, že mi přijde většina obav ohledně výkonu naprosto zbytečná. Pokud by ti nestačil 260W zesilovač, je někde chyba. Není přece nutná aby měl každý kytarista fullstack s 100W celoflaškou a basák pak 1kW monstrum. Navíc je to všechno velký nápor na sluch a ten je myslím pro každého hudebníka to nejdůležitější.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

260W musí stačit. A komu ne tak už je hluchej. Prostě 260W když je dáš naplno tak zbouráš barák....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
ywwo

Příspěvek od ywwo »

Asi na tom jenom hledam hacek, nejaky v tom prece musi byt :-) za takovou cenu taky fajny zesak. Bral bych ho hned. Asi financi krize zasahla vsude,tak se zlevnuje.
Keen 5 strun
Tesla music 130
Kustom Deep end 410
Baloun

Příspěvek od Baloun »

Koupim a pak se podělim o zkušenost.
Spector Europe LX 4
Fenix JB 5-string+RM eq
Fender JB
Hartke
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Zkusim oživit toto téma. Možná časem budu opět shánět aparaturu, tak by mě zajímalo, jaké jsou názory na tento zesák. Nevšiml jsem si tedy, že by byl nějak hodně rozšířenej, ale přecijen se tu určitě někdo najde (Durin? :) ) Hrál bych na to rock - metal přes to co mam v podpise :wink:
Nikde jsem nenašel, jestli umí hrát do 8ohmů. Předpokládám, že ne. To je ale velký mínus pro mě, protože bych nejdřív koupil jednu 8ohmovou bednu a kdyby bylo třeba, tak dokoupil druhou :cry:
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Durin

Příspěvek od Durin »

WTX-264 dává krásný a teplý zvuk tak, jak to mám já rád. Hraju s tím také rock a metal a do toho stylu se mi to líbí. Někomu se to v tom moc nelíbí, že mu ten příjemný zvuk moc nesedne a spíš by očekával nějaký agresivnější, ale já to mám rád. Zesilovač má 1 vstup, 2 výstupy, díru na footswitch, sluchátka, ladičku + disponuje efektovou smyčkou. Tlačítko na Mute shledávám taky velmi dobrým. 3-pásmový ekvalizér, gain, enhance. Se zesíkem jsem nadmíru spokojen a asi bych ho za jiný, v této cenové relaci, nevyměnil.

Jinak k tomu zapojení 8 ohm beden. Když bys pořídil 2 tyhle bedny a zapojil je paralelně, tak budou mít výsledný odpor 4 ohmy. Takže do tohodle zesilovače to v pohodě napasuješ :wink:

EDIT: K té diskuzi o tom, jestli 260 W stačí: Ano a to bohatě. Ve zkušebně s tím, spolu s bicíma, kytarou a zpěvem, hraju tak na 2/3 hlasitosti a bohatě to stačí. Myslím, že kdybych to dal na plno, tak bych asi fakt něco rozbil. Doma v pokoji jsem zkoušel na 1/2 hlasitosti zahrát nízký Hčko a začala mi drnčet deska stolu, jak začala vibrovat. Přitom ten zvuk nebyl žádný paskvil, stále byl hezky čitelný, ale tak to už je spíš záležitost repra.
Wntworth

Příspěvek od Wntworth »

Mě by docela zajímalo, jak by tento EDEN vyšel ze srovnání s výkonovým i cenovým konkurentem od Markbassu. Je to jen o individuálních preferencích zvuku?

http://kytary.cz/markbass-lm-250/HN103412/
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Durin píše:WTX-264 dává krásný a teplý zvuk tak, jak to mám já rád. Hraju s tím také rock a metal a do toho stylu se mi to líbí. Někomu se to v tom moc nelíbí, že mu ten příjemný zvuk moc nesedne a spíš by očekával nějaký agresivnější, ale já to mám rád. Zesilovač má 1 vstup, 2 výstupy, díru na footswitch, sluchátka, ladičku + disponuje efektovou smyčkou. Tlačítko na Mute shledávám taky velmi dobrým. 3-pásmový ekvalizér, gain, enhance. Se zesíkem jsem nadmíru spokojen a asi bych ho za jiný, v této cenové relaci, nevyměnil.
Tak zvuk je otázka uší každého z nás. Ještě se mi nestalo, abych si na jakémkoli aparátu nedokázal nakroutit zvuk, který by mi vyhovoval. Zvlášť když mam aktivní basu. Díky i tak za subjektivní info :wink:
Durin píše:Jinak k tomu zapojení 8 ohm beden. Když bys pořídil 2 tyhle bedny a zapojil je paralelně, tak budou mít výsledný odpor 4 ohmy. Takže do tohodle zesilovače to v pohodě napasuješ :wink:
.
Já vim, že bych je musel zapojit paralelně nějakej pátek už hraju, ale myslel jsem něco jinýho. Jde mi o to, jestli ten zesík umí hrát do 8ohmů (s měnším výkonem), protože nebudu hned kupovat pod něj full stack, ale jen jeden box. Tudíž bych chtěl, aby měl 8ohmů, abych poté případně mohl jen dokoupit druhý box a nezbavovat se přitom toho původního. V tom případě že by neuměl ten zesík hrát do 8ohmů by musel být můj první box 4ohmový a tudíž už další box nelze připojit. Leda že by zesík uměl i 2ohmy, ale tomu věřim ještě míň. Snad jsem to sesmolil jasně o co se mi jedná :)
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Durin

Příspěvek od Durin »

Pepe píše: Já vim, že bych je musel zapojit paralelně nějakej pátek už hraju, ale myslel jsem něco jinýho. Jde mi o to, jestli ten zesík umí hrát do 8ohmů (s měnším výkonem), protože nebudu hned kupovat pod něj full stack, ale jen jeden box. Tudíž bych chtěl, aby měl 8ohmů, abych poté případně mohl jen dokoupit druhý box a nezbavovat se přitom toho původního. V tom případě že by neuměl ten zesík hrát do 8ohmů by musel být můj první box 4ohmový a tudíž už další box nelze připojit. Leda že by zesík uměl i 2ohmy, ale tomu věřim ještě míň. Snad jsem to sesmolil jasně o co se mi jedná :)
Tak to neumí. Mám k tomu 4ohm box a řešit to budu tak, jak jsi popsal. Až to nebude stačit, tak třeba prodám box a koupim dva 8ohmy. :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Má to tranzistorový konec, pokud se zapojí vyšší zátěž, klesne výkon, ale zesík hrát bude.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Durin

Příspěvek od Durin »

Nero píše:Má to tranzistorový konec, pokud se zapojí vyšší zátěž, klesne výkon, ale zesík hrát bude.
Ano? :mrgreen:
Tak to je pro mě novinka :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A co bys čekal?

Že to během 3 vteřin začne kouřit, následně vybouchne a celá zkušebna skončí v ohnivé kouli? :P
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Durin

Příspěvek od Durin »

Tak jako smysl to dává, že když do toho zapojim něco s větším odporem, tak to akorát ztratí na výkonu.
Ono vlastně obecně to nevadí, vadilo by, kdybych tam píchnul něco s menším odporem. To jsem si nedomyslel :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Přesně, kdyby si tam dal nižší zátěž, tak by se ti to přehřívalo s mohlo shořet. To zdravé není... Ale větší impedance se zvládne.

PetrPeter 1975 - 2008
Durin

Příspěvek od Durin »

Nero píše:Přesně, kdyby si tam dal nižší zátěž, tak by se ti to přehřívalo s mohlo shořet. To zdravé není... Ale větší impedance se zvládne.
Jojo, pravda pravdoucí :) Dík za uvedení na pravou míru
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“