Problém s mikrofonem u komba
Pravidla fóra
-
rocker8808
Problém s mikrofonem u komba
Ahoj, trochu offtopic, ale... Komu jde o dobrý zvuk, už to možná taky řešil. Používáme In-ear ve zkušebně, na koncertech... Z běžného dynamického mikrofonu který sem dal k aparátu mi lezla zkreslená chemie což nechci. Objednal sem si doporučovány kondenzátor Joemeek JM27, který má mít SPL 130 dB a tudíž je určen ke snímání extrémně hlasitých zdrojů (=i kytarových aparatur). Ono to ale zkresluje jak prase! Zkoušel sem zapojit čistě do mixu se zaplým napájením, do různých kanálů, pořád hnus.. Když to proženu přes koupený externí napáječ Samson a zapojím dál jako mikrofon, hnus... Pošlu to ze Samsonu jako linku, sice možná lepší ale hnus... Už fakt nevím, to prostě musí být nějaká výrobní vada, ne? Ještě mě napadlo, že píšou že musí být mikrofon propojený kvalitním stíněným (nebo naopak? jedno z toho) kabelem ale v životě sem si nevšimnul, že by se na kabelech rozlišovalo stíněný, nestíněný... Mám prostě normální kabely Adam Hall... No zkrátka sem ve sluchátkách z mého qualitního aparátu čekal od tohoto qualitního kondenzátoru bezkonkurenčně věrný zvuk a ono nic... Jo a při zapojování jsem postupoval podle návodu.. Poraďte prosím, díky moc
Tech 130dB je:
1) Malo pro blizke snimani kytarovych aparatu
2) Dle specifikaci jen na 1kHz a zkresleni 0,5%, coz uz samo o sobe je celkem dost.
Resenim je kvalitni dynamicky mikrofon a predevsim jeho spravna poloha.
1) Malo pro blizke snimani kytarovych aparatu
2) Dle specifikaci jen na 1kHz a zkresleni 0,5%, coz uz samo o sobe je celkem dost.
Resenim je kvalitni dynamicky mikrofon a predevsim jeho spravna poloha.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Zpočátku jsem taky míval problémy, možná se zeptám debilně, ale záleží na tom rozhodně nejvíc, mnohem víc, než na kvalitě mikrofonu - dáváš si pozor na umístění mikrofonu před reprák? V žádném případě to nemůže být uprostřed, jak to semtam totálně vymaštění zvukaři dělají! U každého aparátu, typu zvuku a repráku si to člověk musí sám najít a zapamatovat si nejlepší polohu, spousta lidí si tam pak třeba udělá izolepou křížek. Prostě mě nakonec nejlíp vyhovuje dát mikrofon asi 3 cm od samotného okraje repráku a minimálně 15 cm daleko. Zvuk se má šířit membránou, ne magnetem z prostředku, tam je zpravidla nejhnusnější zvuk, nereálnej.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Ja vetsinou videl a pouzival umisteni repraku tak 5cm od kraje vrchliku, nevim, jestli myslime to same. Vzdalenost mikrofonu je vetsinou dana sitkou, to par cisel udela samo o sobe
Bliz to urcite nema cenu.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Vrchlik je (aspon myslim
) ta vypoukla cast reproduktoru uprostred.
Jinak jistota je to takhle

Jinak jistota je to takhle

Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
No nevím, kondenzátorový mikrofon za 1800,- zas až taková kvalita nebude, ale použít by to mělo jít. Chce to vyhytat polohu, natočení, vzdálenost, vychytat nastavení korekcí na mixu atd. - všechno má obrovský vliv. Osobně bych si na to pořídil profláklou klasiku dynamický Shure SM57.
No a kabel prostě klasický symetrický mikrofonní - má konektory Canon neboli XLR na obou stranách (co má Jack nepatří na mikrofon ale do popelnice nebo na kytaru)
No a takhle jsem to měl tuhle já, najít správné polohy trvalo několik hodin....

No a kabel prostě klasický symetrický mikrofonní - má konektory Canon neboli XLR na obou stranách (co má Jack nepatří na mikrofon ale do popelnice nebo na kytaru)
No a takhle jsem to měl tuhle já, najít správné polohy trvalo několik hodin....

Re: :-)
Jenze zrovna u lampacu je nejlepsi hulit, co to jdepavlii píše:No a napadlo taky někoho, že zkreslený maglajz může způsobovat prostě moc vohulený kombo?Pak to prostě majk nevezme....
P.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
to číslo, cos e udává jako citlivost u reproduktorů je hlasitost v decibelech, kterou naměříme (pokud je reproduktor jediný zdroj chvění vzduchu) v 1m vzdálebnosti v ose repráku (čelně do vrchlíku) za předpokladu, že je reproduktor krmen 1W elektrického výkonu. Díky tomuto si můžete přepočítat, jaký je asi tlak 15cm v ose před reprákem s hlasitostí na niž hrajete. Upozorňuji, že intenzita samozřejmě klesá se čtvercem vzdálenosti!
ještě vzoreček:
LP = SL + 10log(P/l2) [dB; dB/VA/m, W, m]
LP...akustický tlak ve vzdálenosti l pro dodaný výkon P
SL.....citlivost reproduktoru
P...dodaný výkon (viz víš)
l...vzdálenost (l2-vzdálenost nadruhou)
Edit: jinými slovy já s citlivostí reproduktorů 98db a zesilovačem o výkonu 100W dosáhnu 15cm od vrchlíku repráku tlaku 114,44781748db. podotýkám, že je to 100W hlava na maximální výkon. z toho lze usoudit, že konstrukčně by ten mikrofón stačit měl, nebo nesouhlasíte?
mimochodem nárust o 3db znamená dvojnásobně větší bragl - ten vztah je logaritmickej.
ještě vzoreček:
LP = SL + 10log(P/l2) [dB; dB/VA/m, W, m]
LP...akustický tlak ve vzdálenosti l pro dodaný výkon P
SL.....citlivost reproduktoru
P...dodaný výkon (viz víš)
l...vzdálenost (l2-vzdálenost nadruhou)
Edit: jinými slovy já s citlivostí reproduktorů 98db a zesilovačem o výkonu 100W dosáhnu 15cm od vrchlíku repráku tlaku 114,44781748db. podotýkám, že je to 100W hlava na maximální výkon. z toho lze usoudit, že konstrukčně by ten mikrofón stačit měl, nebo nesouhlasíte?
mimochodem nárust o 3db znamená dvojnásobně větší bragl - ten vztah je logaritmickej.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Ma to jeden zasadni problem - pokud pred repro u vytavene 100W lampy das ucho na 15cm, tak ti garantuju, ze ohluchnes, nebo se ti minimalne sluch dost zhorsi. To by se u 114dB stat fakt nemelo 
Mimochodem podle mych propoctu je ten druhej scitanec 35,6dB, tudiz by to vyslo neco malo pres 130dB, to uz vypada realneji. A zapominas na to, ze tam tech repraku je zpravidla vic, coz se jiste musi projevit na akustickym tlaku na membrane, i kdyz mozna ne tak zasadne.
Mimochodem podle mych propoctu je ten druhej scitanec 35,6dB, tudiz by to vyslo neco malo pres 130dB, to uz vypada realneji. A zapominas na to, ze tam tech repraku je zpravidla vic, coz se jiste musi projevit na akustickym tlaku na membrane, i kdyz mozna ne tak zasadne.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Pocital to nekdo po mne? Matiku uz jsem par let nepotreboval, tak si nejsem uplne jistej v kramflecich, ale dost me to zajima 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus