Ibanez 370 dx seřízení...
Pravidla fóra
Ibanez 370 dx seřízení...
Cusssik. Právě jsem si koupil Ibanezu 370 DX a chtěl bych se něco dovědět o seřizování. Z příručky nic moc nechápu. Hraju dýl, ale v kytaře jsem se ještě moc nehrabal, tak to nechci zkazit hned na začátku. Bodlo by mi, kdyby mi někdo poradil, jak se mění výška strun
a jaká je nejlepší výška (struna-snímač) pro Metal. Díky moc. 
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Here http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=3865 priste hledat 
Jo, to taky hodlám donýst ke kytarářovi. Jenže on je teď nemocnej a já chci hrát. Ze shopu mi to přišlo nalazený o půltón výš (vlastně na F) a ať se snažím jakkoli, nejde to dolů.... zkoušel jsem to dělat jak to tady píšete a radíte, ale nejde to
. Poraďte...
Ibanez RG370DX,
CRATE GT1200H,
Marshall Valvestate 40 V,
Cruiser by Crafter (ST 120),
Akustika Furch Durango D40;
CRATE GT1200H,
Ty tam máš zámky. Tak je musíš nejdřív rozšroubovat, a pak teprve ladíš ne?
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
jo, to jsem dělal... podložil jsem si tremolo lžičkou do správné polohy, naladil a pak sem zámky zašrouboval a lžičku odendal. Ale vždycky se mi pak kobyla posune o kus dozadu a mam to zase o půl tónu mimo. Nevim, co dělám špatně. Neni tam na to nějakej šroub, nebo něco?
Ibanez RG370DX,
CRATE GT1200H,
CRATE GT1200H,
- Trainman
- Kontaktovat uživatele:
Co tam nestrkat tu lžičku?Hurvajzz píše:jo, to jsem dělal... podložil jsem si tremolo lžičkou do správné polohy, naladil a pak sem zámky zašrouboval a lžičku odendal. Ale vždycky se mi pak kobyla posune o kus dozadu a mam to zase o půl tónu mimo. Nevim, co dělám špatně. Neni tam na to nějakej šroub, nebo něco?
Cort X-6 (customized by petrpeter) x Dunlop CryBaby Classic x Guyatone PD-1 x Peavey VK-R8 x HB 212 (V30) straight horizontal cab (a už mi spadnul z půlmetru na nohu
Mno, to by byla taky možnost, ale já si jí právě kupoval kvůli tomu, že má dvojzvratnou pákunecross píše:tak si z toho udělej jednozvratný tremolo a budeš mít klid. jako já jsem to udělal na svý ibanezce.
Ibanez RG370DX,
CRATE GT1200H,
CRATE GT1200H,
Nad tim jsem taky přemejšlel! Díky, žes mi dodal odvahumycountry píše:Odeber pružinu vzadu, nebo ty šrouby na kterých pružina drží.
Ibanez RG370DX,
CRATE GT1200H,
CRATE GT1200H,
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to si pišJaguar master píše:Tak to budou mít sousedi radost.
OT: v Kunžaku jsem byljel jsem tudy na dovolené
Ibanez RG370DX,
CRATE GT1200H,
CRATE GT1200H,
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Struny podle toho co hraješ
a hlavně záleží na pocitu. Jestli hraješ něco teplýho a sladkýho tak ti stačí 0.08
ale jestli ořezáváš struny tak ti budou možná i 0.13 málo jestli si prase. Když dáš tenčí struny tak by jsi měl trochu povolit ty pružiny potom u tremola ať tam není moc velký tah a zase naopak. Zkus ty 0.10 a pokud ti to přijde jako bláto tak vem 0.11 a uvidíš, chce to zkoušet. Pokud ti nesedne ani jedna standardní řada tak vem hybridy ale jestli ani ty tak máš smůlu a jsi jeden z celého světa
ne, chce to fakt zkoušet a zkoušet. V hudbě nemáš celkem jistý výběr nikdy, celý život hledáš dokonalý zesák, kytaru, struny, trsátky...a postupně to všecko objevíš a potom najdeš zase něco co by jsi chtěl. Je to nekonečný boj, bojuješ s fantazií.
Final Frontier