Snímání perkusivního hraní na kytaru

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
K.U.B.S

Snímání perkusivního hraní na kytaru

Příspěvek od K.U.B.S »

Zdravím všechny, před rokem jsem si koupil akustiku od Furcha, a mám na něj snímač Fishman infinity (undersaddle pickup), a mám takový dotaz, nemáte tip, jakým snímačem snímat zvuk úderů do těla kytary?Některé skladby, které hraju jsou více či méně perkusivně orientovány, ale při použítí mého stávajícího snímače údery do těla kytary téměř nejsou přes kombo slyšet. Přemýšlel jsem nad možností snímat to, kondezátorovým mikrofonem externě, ale bohužel této varianty bych se chtěl vyvarovat, jelikož je to nemála investice plus celkem nepraktická, jelikož tahat to z místa na místo se mi moc nechce.
Furch D-22 SR, Fishman matrix infinity
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Zkusil bych se poohlédnout po nějakých nalepovacích snímačích, ale ty nebývají moc kvalitní, ale třeba se něco dělá. Druhá možnost víceméně záleží na tom, zda-li vystupuješ s kapelou nebo sám... Jeslti sám, tak bych použil kvalitní kondenzátorovný mikrofon nejlépe s kulovou charakteristikou umístěný v pohodlné vzdálenosti.

V obou případech jsi však nucen mixovat výstup Fishmana.
Proto si myslím, že zcela jelepší by byla elektronika složená s pieza a vnitřního mikrofonu... to je asi ultimántní řešení.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
K.U.B.S

Příspěvek od K.U.B.S »

Ty perkusivně orientované hraju sám, no co já vím, tak třeba Preston Reed používal nějaký nalepovací od Seymour Duncan( no a to si ješte nejsem jist jestli to byl nějaký standartně dělaný), ovšem to jsem slyšel ve videu které natáčel ale pěknou řádku let zpátky, a počítám s tím, že dneska se to možná reší nějak jinak.Co se tyče kvality snímání tak jsem přesvědčen, že to bude tím kondezátorovým mik. nejlepší to je fakt.Hold i tato možnost stojí za zvážení...pokud máš nějaké tipy na ty mikrofony, tak třeba hoď odkaz.Jinak dík za tipy
Furch D-22 SR, Fishman matrix infinity
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Snímání perkusivního hraní na kytaru

Příspěvek od Cybermuff »

Tohle by mohlo byt ono, az na tu cenu, ta je vysoka... http://www.dpamicrophones.com/en/produc ... item=24326. Mam to ted mit na testy, tak budu moct poreferovat...

Laciny jsou reseni s internim mikrakem, ale to by bylo na zasah do kytary, asi stavajici fishman nepodporuje pridani dalsiho zdroje. Tohle je celkem zajimavy, protoze ten kobylkac nehraje jako piezo, ale to je proste zasah do kytary, ktery asi neni to pravy, pokud jsi s Fishmanem spokojeny:http://www.b-band.com/
Obrázek
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Snímání perkusivního hraní na kytaru

Příspěvek od aivn86 »

Vím, že Godin dělal snímač tuším pod modelovým označením Quantum 2 a ten měl jak klasický piezzo snímač tak i mikrofon uvnitř kytary. Dalo se pak nastavit čím chceš snímat zvuk. Ovšem to nevím jak moc by bylo v tvojím případě proveditelný, protože otvory pro Godin a Fishmann určitě nebudou ani podobý a už vůbec ne stejný....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“