alternativa k Vox AC30cc

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

AC30CC1 se snad uz ani nedela... no a i kdyby se delalo, tak bych do nej nesel...

ten rozdil v hlasitosti dela spis pocet repraku... takze pokud chces mit rezervu, tak urcite vol 212 AC30, pokud staci neco tissiho, tak bez do 112 AC15.

ted jsem srovnaval hlasitoste rockera 30w a ac15 - obe ma jednu dvanactku, obe je to pseudotrida A... a kdyz jsem obe vyhulil nadoraz, tak me prislo, ze hraji priblizne stejne hlasite.. a to by ten rocker mel mit teda sakra vyhodu, protoze v nem mam G12H, ktere fakt umi zahybat vzduchem a ma 2x tolik watu, takze by mel hrat automaticky o 3db vice nahlas. kdyz dam nahlas ac30, tak je to daleko vetsi mazec nez rocker se stejnou watazi - proste se ani tak nerid watazi jako poctem repro.

Do hospody ti 112 bude stacit urcite, pokud jsi ale zvykly na jcm 800 s bednou, tak by te to mohlo hlasitostne trochu zklamat... byt tebou, tak to proste zajdu nekam zkusit - myslim, ze tady ty voxiky maji treba v brne v audioteku (hlavu AC30 s bednou 212 a jednu ac15 112). vyzkousis, uvidis...

K tomu AC30CC1 - to kombo ma nejaky reprak na bazi celestionu century (snad se nepletu) s neodymovym magnetem a proste mi to neznelo pekne. to uz se mi vic libily ty wharfandaly, co se davaji do tech verzi bez "X". navic k ac30 proste patri dva repraky :)

Jinak rozdil mezi wharfandalem a alnico je... alnico je takove prijemnejsi na poslech, krasne komprimuje, k voxikovi dokonale repro. Pokud ty penize muzes postradat, tak do nej urcite bez. na jemnejsi zkresleni trochu bez hrany je to dokonaly reprak. ty wharfandale kresli vic agresivne, na cisty zvuk nezni tak prijemne. pokud bys chtel nejaky velice rozumny kompromis, tak kombinace Alnico blue s Celestion G12H Heritage je naprosto dokonala - je v tom vsechno. krasne basy, krasne stredy, komprese, hrana, nijak se to nebije...

zkus napsat "pch" - ten ma prizpevek nad tebou. prodaval jsem mu ac15cc1 a zkousel to sve kombo i pres alnico blue v moji ac15cc1x, takze ma zhruba predstavu o rozdilu. stejny aparat, jen ruzna repra v bedne se shodnou kontrukcu - mohl si tedy udelat docela kvalitni nazor, ikdyz to moc dlouho nezkousel. taky ti treba poreferuje o hlasitosti. kdyby ti neodpovidal (nevim, jestli sem jeste chodi), tak mi napis a ja ti na nej dam mail.

pokud byses chtel este na neco zeptat, tak klido napis. muzu ti dat i kontakt na jednoho anglana, ktery by mozna mohl sehnat i neco za docala rozumnou cenu. ja jsem od nej bral uz 4 komba a vetsinou se cena za vec v 99% stavu pohybovala zhruba na polovine toho, co to stoji tady. bratranek ma od nej skoro novou ac30cc2x za 17t. - ale takovy kup se mi bohuzel uz asi nikdy nepodari.
sun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sun »

Dík za vyčerpávající odpověď - jenom bych se zeptal - a co na doma, dá se s tím hrát bez toho, aby byly problémy se sousedy? S tím anglánem - jak to probíhalo, myslím obchod - je to férovka ? Pokud můžeš, pošli kontakt, dík (klidně SZ).
FENDER Telecaster American Standard
MARINA Concord Version
MARSHALL BB-2
BOSS SD-1
BOSS DD-7
VOX AC15C C1X
sun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sun »

Myslel jsem tu 15W.
MARINA Concord Version
MARSHALL BB-2
BOSS SD-1
BOSS DD-7
VOX AC15C C1X
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

pokud chces jen cisty a ten nakopnout krabkou, tak je to naprosto ok... ale pokud chces takovy ten pekny nakresleny zvuk z komba, tak ten se dostavuje az s trosku vybudenym koncem jinak to hraje velice zdechle - cili oba volumy min. cca na 11ti hodinach... a to uz je na panelak dost... na barak v pohode. pokud ale opravdu chces, aby to predvedlo to co ma, tak se nebat jet na 100% masteru, gain tak mezi 11-1 hodinou (podle kytary), aby to bylo tak na hrane mezi cistym a zkreslenym... to pak zacne kreslit i reprak a je to cele uplne bozi, neuveritelna dynamika, barva zvuku. v baraku se takhle da hrat, z panelaku by te asi vypraskali

AC30CC2X je po mych zkusenostech pro nakresleny a zkresleny zvuk lepsi nez AC15 a to i nadoma. AC30CC2X ma o gain stage vic a tak kresli vic preampem, cili zacina kreslit treba uz na 9-10 hodinach gainu, i pri male hlasitosti neni zkresleni tak zdechle jako u AC15, proste je to zkresleni jaksi nosne i bez kresliciho konce. navic ma aparat lamp. rectifier, ktery zvuk jaksi zmekcuje pri drsnejsich uhozech - musi se to zazit.

celkove je AC30CC2X daleko dospelejsi kombo... smycka, lepsi reverb, lepsi zkresleny, kanal normal... nevyhodou je to, ze v nem mas 2x tolik lamp (vetsi moznost poruchy, 2x vic penez za lampy), konstrukce šasi se mi nezda tak dobra jako u AC15CC1X (ta ma treba lampy mimo plosnak, AC30CC2X je ma na plosnaku - což je ale třeba i u Orange a x dalsich drahych aparatu), celkově je to kombo prostě složitější a oproti primitivně udělané AC15CC1X tam asi naskočí procento pravděpodobnosti nějaké poruchy nahoru oproti AC15CC1

jinak v te rady CC jsou v zakladu v konci lampy EHX - jsou dost nezpevne a bez stredu, vysky jsou takove neprijmne. po vymene treba i za levne JJ se zvuk posune jinam. preamp sekce je docela v pohode, jen doporucuju vyhodit Sovtek a dat tam treba tung sol, ktery tam uz na zbyvajicich 2 pozicich je. rectifier vymenit za neco jineho - ten sovtek nic nevydrzi - nejlepe sehnat neco ze stare produkce (coz je zalezitost treba tisicovky - lampa tam pak vydrzi pri trose stesti i 10 let, narozdil od sovteku, ktery se odporouci pri velkem stesti za rok, pri malem treba za tyden - kvuli selhavani toho rectifieru Sovtek vznikla i povest o jakesi "nespolehlivosti tohohle aparatu" - proste se sraly rectifiery Sovtek jako na bezicim pasu a tak to kombo bylo oznaceno za velice nespolehlive).

ten anglan prodaval voxy na ebay... mel tam vlastne vsechno mozne od korgu - od klaves az po ty voxy. mel tam za posledni pulrok odhadem takovych 40 kombicek - od levnych valvetronix az po nejvyssi tridu handwired. byl to tedy vetsi prodejce. hodnoceni mel vynikajici. ja jsem od nej bral 4 aparaty a vzdy to probehlo naprosto bez problemu. ted jsem zkoumal ebay a uz jsem na nej nenarazil, takze asi momentalne nic nenabizi, treba se tam ale zase objevi. mozna ted zrovna nema zadne zbozi.

ja ted k voxovi prikoupil jeste rockera a je to skvele kombo na domaci hrani. nevymysli si tolik co se tyka hlasitosti - kresli hodne preampem, takze konec se zapojovat az tak nemusi, aby to hralo aspon trochu. sice to hraje opravdu jinak nez vox, ale myslim si, ze by to mohl byt velice dobry kandidat pro tebe kdyz jsi mel predtim marshalla. ja vymenil 2 lampy v preampu a reprak a udelal jsem z bestie na tvrdsi hudbu takovy docela dobry univerzal. cisty je velice pekny, zkresleny jde nastavit velmi pekne od nakrapleho cisteho s jemneho crunche az po tlusty nekonecny sustain a mohutne riffy - na univerzalni hrani momentalne neznam lepsi kombo. navic je naprosto jednoduche ho udrzovat v chodu - nemusi se nastavoval bias, celkem jen 5 lamp, vykon tak akorat na mensi hrani, nove z anglie do 23t.

pak se mi jeste velmi libi H&K statesman dual. dvoukanal s EL84, pekne udelany, levny, skvely zvuk, univerzal
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

v blizke dobe se fakt uz pokusim nahrat alespon pomoci fotaku nejakou kazku vsech tech aparatu a hodim to na youtube...
sun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sun »

Díky, díky, díky - mám o čem přemejšlet - i když už je to asi jasný :-) AC15C C1X
MARINA Concord Version
MARSHALL BB-2
BOSS SD-1
BOSS DD-7
VOX AC15C C1X
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Sorry za OT, ale prostě mi to nedá:
qwer(e) Tvoje příspěvky je radost číst. Díky moc za ně.
sun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sun »

Jester - ano, to je pravda 8)
MARINA Concord Version
MARSHALL BB-2
BOSS SD-1
BOSS DD-7
VOX AC15C C1X
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“