Vybudenie lamp - ktorych?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no nevim, jeslti te nekdo presvedcil, protoze se tady nakonec stejne resilo neco jineho :) ale budiz

ja bych spis sel do 15w devilla pokud bych chtel kreslit kombem... pokud chces kreslit krabickou, tak je LG fajn... ale pokud z toho chces tahat zkresleni nekde v panelaku a nebo v baraku s neurotickymi rodici, tak na to velmi rychle zapomen :)

ta cena, kterou jsi nasla, je ale super...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

s music store one mám pouze špatné zkušenosti!!!!!!!!!!!!

podle mě ten self biasing je kktina 3. stupně. Stejný jako bys měl bias trimr, ale měnil lampy bez jeho nastavení. Mimohodem v lapovém apaátu dle mě dělají 75% zvuku lampy a 75% lamp nabiasování. Vsadím se s tebou, že když budeš mít v rockerovy lampy na 60% výkonu, a já si je na svém homemadu sešteluju na 80%, že tě zvukem poseru. ALe samozřejmě naní problém trimr do aparátu přidat
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no self-biasing rozhodne nefunguje jako fixed biasing. je tam rozdil - ktery ja bohuzel moc nechapu, protoze nejsem zadny elektrikar

ale self biasing rozhodne neznamena, ze neco jede na nejake stale procento vykonu... takhle je to prave u fixed biasungu...

mimochodem rockera uz mam doma a je to skvele kombicko, kupoval jsem ze zahranici a tak me vyslo o neco levneji nez co stoji tady.. a je to tyden, co jsem mohl mit rockerverba 212 za 24t. ( u nas 48t.) :) zkratka ty hodne dobre aparaty nemusi byt za silene palky :) chce to jen vedet co kde nakoupit a mit trochu snahy se o neco takoveho pokusit

rocker 30 je nicmene udelany fakt schopne... trafa stejne jako na AD30, paradni konstrukce, zvuk naprosto dokonaly - ale trochu jsem si s tim musel pohrat, nez jsem z toho vymackl to, co jsem chtel. za me spis zvuk udela vhodny vyber preampovek a repra. to jsou pro me hlavni veci u lampoveho aparatu... ty ostatni jsou samozrejme taky dulezite, ale ja se uz nekolikrat presvedcil o tom, ze tyhle veci zmeni zvuk aparatu o 180 stupnu...

ale i samodomo udelamne veci muzou byt hodne dobre... treba zesiky co dela Horky se mi zdaji hodne dobre. on se sice tvari, jakoby komercni produkce byla 100 let za nim, coz si teda ja nemyslim, ale nejde mu uprit, ze ty jeho zesiky hraji fakt pekne... takze kdyz si s tim nekdo pohraje i doma, tak muze klido posrat i mesu za 80t., natoz orange, ktery jde uspesne sehnat z druhe ruky od 17t.
Aerith

Příspěvek od Aerith »

turbo_MaCk píše:s music store one mám pouze špatné zkušenosti!!!!!!!!!!!!
Mohol by si prosim nejak presnejsie specifikovat s cim konkretne?
Pavel321

Příspěvek od Pavel321 »

Zdarec, mel bych dotaz hlavne asi na qwera: Mam kombo Crate V18 212, pouzivam ho zatim jenom doma a dycky sem mel volume a gain nastaveny na 1 a 1, proste aby mi to samo vo sobe nekreslilo, ale jak to tady tak procitam, tak sem si s tim chtel trosku pohrat, esli z toho nedostanu lepci zvuk, ale kdyz dam gain min a volume treba nekam na 12tou hodinu (esli tomu rozumim, tak vybudim lampy v preampu) a hraju s Overdrivem, tak to ma takovej hnusnej tupej prazdnej zvuk, je to normalni? Nebo uz je potreba vymenit lampy?
Guitars: Epiphone SG G400 Cherry Lefty - Seymour Duncan SH-6 Bridge + Neck
BaCH Explorer Ebony Lefty
Strings: D´Addario 10
Picks: Dunlop - zelený, Dulop Slide
Effects: Dunlop MXR ZW-44 Overdrive, EHX Pocket Metal Muff
Accessories: ORX, Rockcase, Rockcable
Electro-Acoustic guitar: Ashton
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

zkus kombo nastacit nasledne na domaci tissi hrani:

pokud chces cisty, tak gain nastav tak, aby to byl cisty tesne pred zkreslenim.. a master volume dosteluj hlasitost. po zapnuti overdrivu by ti pedal mel snadno vybudit preamp sekci a melo by to kreslit lip.

s v33 si doma moc kresleni koncoveho stupne neuzijes...

jinak to cele budeni lamp funguje nasledovne (tys to asi pochopil naopak).

pokud ma aparat master voume, tak vlastne dochazi k tomu, ze je signal z preampu pomoci master volume zeslabovan. konec pak dostane zeslabeny signal a tak hraje kombo potisej. vyuziva se toho kvuli tomu, ze kdyz chces nechat kreslit preamp, tak toto zkresleni preampu pak neni zavisle na hlasitosti jako u non-master volume zesilovacu - proste tu hlasitost aparatu muzes regulovat master volume. zvysis gain a kombo je hlasitejsi, pomoci master volume ho ale zase ztlumis a mas tak vlastne vetsi zkresleni nez driv a to pri stejne hlasitosti.

pokud chces tedy vybudit preamp uplne, tak das gain na maximum a master volume pri malych hlasitostech na minimum.

pokud chces cisty zvuk, tak das master naplno a gain na malou hodnotu...

na domaci hrani je dobre najit mezi temito extremy nejaky kompromis, kazdy apec se chova jinak... takze zkouset zkouset zkouset...

zkresleni konce - konec se zacne budit az pri nejake urovni signalu, ktery do nej tece, pokud ma aparat master volume, tak si to predstav tak, jakoby byly pred koncem dva ovladace hlasitosti... konec potrebuje nejakou silu signalu k tomu, aby se mohl vybudit a tak zalezi na obou techto ovladacich hlasitosti, jak budou nastavene... pro vybuzeni je potreba hodne silny signal, takze dojde k vybuzeni konce treba az se do nej pustis 50-75% signalu z preampu. coz pro priklad znamena, ze bude treba gain minimalne na pulce a master volume naplno.

u kazdeho aparatu je to ale jinak a nektere aparaty maji master volume patrne jine, modernejsi konstrukce, takze to funguje treba trochu jinak.

cili k vybuzeni konce je potreba silny vystup z preampu, coz znamena, ze to bude hrat sakra nahlas... kdyz chces vybudit konec pri nizsi hlasitosti, tak pak nezbyde nic jineho nez koupit "brzdu" (kdyztak pohledej, uz se tady o nich psalo), kterou das mezi vystup ze zesilovace do reproduktortu a reproduktor. brzda sezer cast vykonu a reprak tak dostane mensi porci stavy a hraje potisej, zesilovac pritom muze jet i naplno
Pavel321

Příspěvek od Pavel321 »

Super diky moc;) Jenom pro info, nemam V33, ale V18. Tenhle aparat nema master volume. Jinak brzdu uz sem shanel, ale nakonec sem se na to vykaslal, protoze to prej pak hraje hur, nebo co... Takle jak to mam mi to docela vyhovuje, jenom sem s tim zkousel trochu polaborovat:)
Jinak lampy budu stejne asi za chvili shanet novy, vzhledem k tomu, ze to mam doma, tak to je zapnuty denne celkem dost hodin. Chci se zeptat, esli se vyplati koupit naky drahy lampy, esli uslysim nakej rozdil, voproti vobycejnejm? A este me napadla takova myslenka... Co by se mohlo stat, pokud bych do toho navral V30ky? Ma to cenu, nebo to mam za rok prodat a koupit radsi neco poradnyho?
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Záleží na tom co chceš hrát..každý repra mají své specifika, takže počti všude možně a hlavně zkoušej různé repra a uvidíš co ti sedne. V18 hraje nečekaně fajn i když je to těžce plastová záležitost..spíš bych jí nějak upgradnul na "trvanlivější" apec..základ to má dobrý...Lampy od výroby můžou být všelijaké..thread o lampách tady je takže pohledej..zjistíš, že rozdíly jsou víc než markantní...
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Pavel321 píše:Super diky moc;) Jenom pro info, nemam V33, ale V18. Tenhle aparat nema master volume. Jinak brzdu uz sem shanel, ale nakonec sem se na to vykaslal, protoze to prej pak hraje hur, nebo co... Takle jak to mam mi to docela vyhovuje, jenom sem s tim zkousel trochu polaborovat:)
Jinak lampy budu stejne asi za chvili shanet novy, vzhledem k tomu, ze to mam doma, tak to je zapnuty denne celkem dost hodin. Chci se zeptat, esli se vyplati koupit naky drahy lampy, esli uslysim nakej rozdil, voproti vobycejnejm? A este me napadla takova myslenka... Co by se mohlo stat, pokud bych do toho navral V30ky? Ma to cenu, nebo to mam za rok prodat a koupit radsi neco poradnyho?
V tvém případě se mastervohulmě zove LEVEL (či overdrive level) - máš to pěkně namalované v manuálu jak ten signál putuje. V30 myslíš jako repro ? Na zkreslený zvuk jo, na čistý určitě ne. Dal bych osobně jednu V30 a druhý třeba G12H30 nebo Classic Lead 80 na zkreslené zvuky, nebo na víceméně čisté až crunch třeba Greenback případně spolu s G12T75 - těžko říct jde o to co hraješ a co se ti líbí... Ale moc na metal to myslím nebude, ty EL84ky.
Naposledy upravil(a) rain dne 6.04.2009 14:36, celkem upraveno 1 x.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

i ta v18 ma master volume... mozna je to jen znacene jinak, treba jen Volume.

non-master volume aparaty maji proste jen jeden ovladac na gain i hlasitost.. cim vetsi hlasitos, tim vetsi gain. vsechno, co ma dva ovladace tykajici se hlasitosti a nebo gainu, jsou master volume, at uz jsou ty potaky znacene jakkoli

jinak fakt mrkni na tema o lampach.. tady bysme uz byli asi trochu mimo kdybysme to dopodrobna rozebirali. jen zjednodusene: za me do preampu treba Tung-Sol Ri - je u nas snadno k sehnani a nestoji moc. Do konce treba JJ, u nas snadno k sehnani a jsou ok. V te V18 to muzes vsechno vymenit i sam. dulezite je koupit sparovanou dvojici tech koncovych lamp.
Pavel321

Příspěvek od Pavel321 »

Dobre, mrknu do diskuze vo lampach, kazdopadne diky moc vsem za reakce, nehraju na to moc dlouho a tohle je moje teprv druhy kombo (prvni bylo MG 15:P), tudiz sem v tom trosku lama:D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“