.....po čase ich budeš musieť začať čistiť dunlopom a budú v pohode.....BUDAJ-31 píše:tak akurat vcera som opet presiel na struny EBS ale niklovu verziu NICKEL TITANIUM...prvy dojem bol taky ze ma prekvapilo to ze na strubnach nikde neboly tie nitky alebo co to je ako sa to po case zacne tocit obmotevat a vypadavat ako na ostatnych,podruhe su to niklove a hra sa nanich ovela lepsie ako na hocijakych zelezach tak slydy sa tam daju robyt tiez dobre a tez ma prekvapil aj zvuk ako co som mal aj predtym ine niklove struny tak uvidim ako po case...povodne co som mal EBS struny (ale steel tak my vydrzaly pol roka)
Struny na basu
Pravidla fóra
-
BUDAJ-31
-
BUDAJ-31
to mas jedno kedy ich cistis.kd ich vycistis pred hranim tak sa dobre robia slyde , hlavne ked mas zelezne bo tie su drsnejsie ako niklove..tie su stale dobre klzitelne..inak ani ja som kedysi necistil struny a furt som ich mal mastne , hmatnik spinavy ale az tak pred pol rokom som zacal cistit...najskor riedidlom a az potom som presiel na Dunlop:D
Tak to si myslím, že ti tu nikdo nepoví. Jsou to podle mě naprosto obyčejný struny, který se dělají na většinu nástrojů jako obchodový struny. Fakt si myslím, že to nic extra nebude, ale to nezanamená, že to nemůže vyrábět nějaká známá firma.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Právě jsem naistaloval Fender Super Bass 45-100.
První dojem - dost nabasované, vintáž zvuk, ne příliš konkrétní, hodně kulatý až trochu zahuhalaný zvuk, myslím ideálka na precla. Nepříliš ostré, slabší středy, u slapu nic zvláštního.
V sobotu hraju koncert, příští týden studio, tak dám vědět.
První dojem - dost nabasované, vintáž zvuk, ne příliš konkrétní, hodně kulatý až trochu zahuhalaný zvuk, myslím ideálka na precla. Nepříliš ostré, slabší středy, u slapu nic zvláštního.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Zdravím, měl jsem na ibanezce skoro rok elixíry, pořád ladily zvuk docela ušel a nemyslím že by se za ten rok změnil... teď red warwick 0.45 a spokojenost, uvidíme jak dlouho budou hrát, jen mně s**e že u nových se těžko klouže po strunách, nejradši bycch zkusil nějaký hlazenky.Hodí se na rock ? nebo je to šlápnutí vedle?
Fender JB MIM 94',Fender Precision American Standard, Fokus JB Fretless ,Ibanez SRX 400,Jolanka Basso IV.Kytary Strat Squier VM, Tele od Fokusu , 12ti strunka Cremona,kombo Warwick Sweet 15.2. HARTKE HA 3500, Box Peavey 1x15" Pastička ZOOM B1X atd atd,je mi líto se něčeho zbavovat 
to by se asi prodražilo ne?... já mám stejný problém a prej je to kvůli tomu že to jsou ocelovky a pomohly by niklovky... ono když už se po nich bude dát klouzat tak zas ten zvuk už by nemusel být ok...cvrček69 píše:Zdravím, měl jsem na ibanezce skoro rok elixíry, pořád ladily zvuk docela ušel a nemyslím že by se za ten rok změnil... teď red warwick 0.45 a spokojenost, uvidíme jak dlouho budou hrát, jen mně s**e že u nových se těžko klouže po strunách, nejradši bycch zkusil nějaký hlazenky.Hodí se na rock ? nebo je to šlápnutí vedle?
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
jako ten krásnej ocelovej zvuk, co maj teď, zmizí tak do 14-ti dnů, ale i tak nebudou špatný, měnim je tak jednou za půl roku nebo když je to vyloženě třebacvrček69 píše:Zdravím, měl jsem na ibanezce skoro rok elixíry, pořád ladily zvuk docela ušel a nemyslím že by se za ten rok změnil... teď red warwick 0.45 a spokojenost, uvidíme jak dlouho budou hrát, jen mně s**e že u nových se těžko klouže po strunách, nejradši bycch zkusil nějaký hlazenky.Hodí se na rock ? nebo je to šlápnutí vedle?
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
tak po víc jak měsíci hraní musim ty Olympie pochválit zvuk maj furt super... možná trochu změkli, ale to se mi jenom asi zdá... a furt sou leskle stříbrný což taky oceňuji... jestli je seženu v tlustší verzi tak si je znovu koupim... jestli mě předtim na tu řit neposadili tak teď už si pomalu sedam...cenda píše:vzal sem si teďka Olympie na pětku... sice jsou slabší než sem zvyklej ačkoliv jsou značený jako 0,45 tak na Béčku vychází o jednu desetinu míň než sem vždycky měl... zvukove jsou takovej ten střed ani šit ani nic extra co by mě posadilo na řiť (takový sem ještě neslyšel)... tak sem zvědavej kolik toho vydrží... zatim se mi líbí...
Prosimtě, ty Olympie to neni žádnej Hi end což? Já jsem kdysi na Jolanu kupoval nějaký Olympie a stály (už nevim) něco mezi 200-300 Kč. Myslel jsem si, že to nebude teda nic moc za ty prachy, ale na Jolču mi stačily. Teď koukám, že je tu docela vychvaluješ. Tak je mi to divný. Možná bych ještě někde moh vyštrachat krabičku pro porovnání.cenda píše:tak po víc jak měsíci hraní musim ty Olympie pochválit zvuk maj furt super... možná trochu změkli, ale to se mi jenom asi zdá... a furt sou leskle stříbrný což taky oceňuji... jestli je seženu v tlustší verzi tak si je znovu koupim... jestli mě předtim na tu řit neposadili tak teď už si pomalu sedam...cenda píše:vzal sem si teďka Olympie na pětku... sice jsou slabší než sem zvyklej ačkoliv jsou značený jako 0,45 tak na Béčku vychází o jednu desetinu míň než sem vždycky měl... zvukove jsou takovej ten střed ani šit ani nic extra co by mě posadilo na řiť (takový sem ještě neslyšel)... tak sem zvědavej kolik toho vydrží... zatim se mi líbí...
Nehodíš sem link, abych se mohl kouknout, co je to za struny?
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
no Hi end to určitě neni... já si na to ňák nepotrpim... jsou to tyhle http://hudebniny.tymos.cz/index.php?mai ... cts_id=259Pepe píše:Prosimtě, ty Olympie to neni žádnej Hi end což? Já jsem kdysi na Jolanu kupoval nějaký Olympie a stály (už nevim) něco mezi 200-300 Kč. Myslel jsem si, že to nebude teda nic moc za ty prachy, ale na Jolču mi stačily. Teď koukám, že je tu docela vychvaluješ. Tak je mi to divný. Možná bych ještě někde moh vyštrachat krabičku pro porovnání.cenda píše:tak po víc jak měsíci hraní musim ty Olympie pochválit zvuk maj furt super... možná trochu změkli, ale to se mi jenom asi zdá... a furt sou leskle stříbrný což taky oceňuji... jestli je seženu v tlustší verzi tak si je znovu koupim... jestli mě předtim na tu řit neposadili tak teď už si pomalu sedam...cenda píše:vzal sem si teďka Olympie na pětku... sice jsou slabší než sem zvyklej ačkoliv jsou značený jako 0,45 tak na Béčku vychází o jednu desetinu míň než sem vždycky měl... zvukove jsou takovej ten střed ani šit ani nic extra co by mě posadilo na řiť (takový sem ještě neslyšel)... tak sem zvědavej kolik toho vydrží... zatim se mi líbí...
Nehodíš sem link, abych se mohl kouknout, co je to za struny?
jsou to nikláky myslim že s kulatým jádrem...
-
BUDAJ-31
Ty jsem taky jednou měl, dávno a nebyl jsem z nich vubec nadšenej. Ale nevím, jestli jsem tomu tenkrát dostatečně rozuměl.BUDAJ-31 píše:zrovna sem si natahnul na Musicmana nove struny Ernieball Super Slinky 45-100 a dost ma oslovily hlavne aj kamarada.Maju pekny zvonivy zvuk ktory dost charakteritzuje zvuk basy hlavne na Musicmanov
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
-
BUDAJ-31
no ja som tez od toho necakal tolko ale ma dost prekvapily a nielen mna.Povodne som na svojho Musicmana pouzival EBSky a to su struny o niecom inom a tieto struny mi poradilo jeden kamarad ze ad si ich dam bo na Musicmany su najlepsie Ernie ball tak su zvukovo dobre.Uvidim ako dalej ako dlho bude trvat zvuk a ich zivotnost
Tak po nějaké době zahrání - zvuk mi připomíná JB, při použití pouze krkového snímače se dá z toho dostat solidní PB, že by tím že jsou to Fendry? Nevím, tak to na mě působí.KIWI píše:Právě jsem naistaloval Fender Super Bass 45-100.
Struyn zní velice dobře prsty a na slap, při hře trsátkem ne příliš dobře.
Nechci to zakřiknout, ale u těchhle strun možná zůstanu...