rozebrání laney TF
Pravidla fóra
rozebrání laney TF
čau, nechcu nic po domácku složit ale spíš opravit, na kombu laney tf300 se začaly dodrbávat zkreslený kanály, jelikož jdou narozdíl od čistýho přes lampovej předzesák tak bych řekl že to výměna lampy opraví, jenže, netuším jak se do toho leze, kudy to rozšroubovat atd.
jestli tohle kombo někdo rozdělával, skládal nebo cokoliv, uvítal bych k tomu jakoukoliv informaci nebo dokonce pár fotek s popiskama.
jestli tohle kombo někdo rozdělával, skládal nebo cokoliv, uvítal bych k tomu jakoukoliv informaci nebo dokonce pár fotek s popiskama.
Sundej nožičky a zesák by měl jít vytáhnout.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Jednak tě zklamu, v tom zesilovači se nic co by se dalo nazvat "lampovej předzesák" opravdu, ale opravdu nenachází. Prostě tam svítí lampa, signál se krapet ohřeje, toť vše
Ale na druhou stranu tam ta lampa vydrží nejméně deset let, spíš víc. Mám obavu že její výměnou nic nevyřešíš. Jeden známý to TF má, znám ho dobře - známého i TFko
No a v té souvislosti ba mě zajímalo co si má člověk představit pod pojmem "dodrbávat zkreslený kanály"
No a v té souvislosti ba mě zajímalo co si má člověk představit pod pojmem "dodrbávat zkreslený kanály"
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Já teda u všech zesilovačů zatim viděl šrouby zkrz nožičky do šasi zesíku.rain píše:NOŽIČKY ???? PROČ zrovna NOŽIČKY ???afektband píše:Sundej nožičky a zesák by měl jít vytáhnout.
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Tak já myslel hlavy, kamarád má zrovna totiž hlavu Laney TF.
Já mám TF taky a právě ten zkreslenej mě blbě taky ,jakoby vynechává nebo jak to popsat,normálně to kreslí a najednou tam jako zarachtá a hraje to potichu a míň zkresleně a zas to skočí zpátky tak nevím,sice ho nepoužívám jedu přes multiefekt,ale stejně mě to štve,docela se mi to zkreslení líbilo
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Postup při demontáži (platí pro TF100):
1: Vypojit zazadu všechny kabely (včetně repra)
2:Ze spode na šasi je nalepený držák kabelu - tak z něj kabel vytáhnout
3:Na vrchu na kombu jsou 4 šrouby - ty vyšrubovat - šasi se zesilovačem už je uvolněné (a může vypadnout, tak na to pozor)
4:Přední panel se dá oddělat po sundání knoflíků z potenciometrů, uvolnění všech jejich matek, odšrubování chladičů koncových tranzistorů a následného odšrubování panelu ze šasi (ty šroubky jsou ze spodu).
Tak a u TF100 (jak je to u TF300, to přesně nevím, ale mělo by to být snad podobné) to jde na plošňáku od vstupního jacku :čistý kanál -> přepínání -> reverb a smyčka -> zkreslený kanál -> koncový stupeň -> zdroj. Mimo desku je jen trafo a pružiny reverbu. No a dost součástek je v provedení SMD (bez noh připájené na straně spojů), takže se to bez pořádného vybavení spravuje na h*/vno
Já tam měl uvolněných pár potenciometrů, tak ty doporučuju prohlédnout.
1: Vypojit zazadu všechny kabely (včetně repra)
2:Ze spode na šasi je nalepený držák kabelu - tak z něj kabel vytáhnout
3:Na vrchu na kombu jsou 4 šrouby - ty vyšrubovat - šasi se zesilovačem už je uvolněné (a může vypadnout, tak na to pozor)
4:Přední panel se dá oddělat po sundání knoflíků z potenciometrů, uvolnění všech jejich matek, odšrubování chladičů koncových tranzistorů a následného odšrubování panelu ze šasi (ty šroubky jsou ze spodu).
Tak a u TF100 (jak je to u TF300, to přesně nevím, ale mělo by to být snad podobné) to jde na plošňáku od vstupního jacku :čistý kanál -> přepínání -> reverb a smyčka -> zkreslený kanál -> koncový stupeň -> zdroj. Mimo desku je jen trafo a pružiny reverbu. No a dost součástek je v provedení SMD (bez noh připájené na straně spojů), takže se to bez pořádného vybavení spravuje na h*/vno
Já tam měl uvolněných pár potenciometrů, tak ty doporučuju prohlédnout.
afektband: psal jsem "na kombu laney tf 300"
rain:nekonkrétní, čím dál tím rozostřenější, blátivější a beztvarejší, už když jsem to kombo kupoval od předchozího majitele tak tam byla ta lampa co tam je teď, jak dlouho tam byla předtím netuším, takže myslím že výměnou nic nzkazím
ohryzek36:díky, to jsem potřeboval
rain:nekonkrétní, čím dál tím rozostřenější, blátivější a beztvarejší, už když jsem to kombo kupoval od předchozího majitele tak tam byla ta lampa co tam je teď, jak dlouho tam byla předtím netuším, takže myslím že výměnou nic nzkazím
ohryzek36:díky, to jsem potřeboval
Přehlédl jsemGraywolf píše:afektband: psal jsem "na kombu laney tf 300"