2Wohma: A neříkal jsem to? Zase se někdo chytil

tohohle koníčka fakt miluju.....
K věci. X=Kill - dám příklad: ve svém studijku nemůžu točit ani malé kapely, není prostě místo. Běžně se dá ale zpěv nebo 1-2 nástroje dohromady. To jsou řekněme 2-4 vstupy. Protože používám i externí HW efekty, potřebuju na každý 1 výstup a 1-2 vstupy (teď se bavím o zvukovce). Plus k tomu patří možnost aspoň 2 odposlechů (pro mě a pro zpěváka/hudebníka), kdy musím mít možnost k sobě pustit vybrané stopy a k hudebníkovi také vybrané stopy a veškeré hlasitosti ovládat nezávisle. Suma sumárum pro moje potřeby vyhoví pouze taková zvuková karta, která má minimálně 8 vstupů a 8 výstupů, kdy se dá libovolný vstup naroutovat do libovolného výstupu. Konkrétní příklad, na kterém pracuju, je DSP Factory (Yamaha), stařičká karta, ale sloužící velice dobře. Silně se obávám, že dneska by tomu vyhověla Saffire Liquid 56 a lepší. Abychom se vyhnuli drobkaření, tak samozřejmostí je mít vstupy a výstupy (případně i celou zvukovku) ve formě rackové krabice, konektory XLR/TRS.
Takže to jen tak na okraj konkrétní příklad: pokud si stanovíš způsob práce jako já, chvíli počítáš na prstech a vyjde ti požadavek na vstupy/výstupy. No a pak je všechno už jen záležitostí surfování po netu a srovnávání vybraných modelů, vykrystalizují se 2-4 řekněme, a pak teprve přišel čas na to se zeptat, jak je to se stabilitou, s podporou výrobce a podobně.
O tohle mi šlo

Doufám, že se nejen ty, ale i spousta dalších dokáží poučit....
P.
P.S.: Silně se obávám, že jsem ani ve svém prvním příspěvku nepsal chujoviny.... Ono by stačilo lépe si moje příspěvky číst a psychicky se nesložit před decentní šťouravou poznámkou, na kterou si myslím, že jsem měl plné právo!