Jsou lidi co za vysnenymi nastroji procestuji i pulku zemekoule.honzick_guitarman píše:jo a tu novou diamantku sem taky chtel akorat je uz nikde nemeli. Do praglu si pro ni ale nepojedu...
Jolana Diamant
Pravidla fóra
-
honzick_guitarman
Muj vysnenej nastroj je org. gibson les paul, nejlepe classic. Pro tu bych si treba i nekam zejel... Pro diamantku si nepojedu proto, ze sou i lepsi kytarky, sice o par tisic drazsi, ale mam je skoro pod nosem. Napriklad my znamej nabizel Ibanez PF-300. Nastroj starej cca25 let, kopie les paul, vyrobenej v japonsku. Zvukove se ji zadnej epiphone nemuze rovnat(ani ty kopie pres 20tis) A cena? Za takovejch 13 litru by byla moje. beeeee
skoda ze sem nemel penizky... No ja je nemam ani ted

-
honzick_guitarman
-
honzick_guitarman
No nebal bych se uz dneska i ty po roce 2000 radit mezi vzacne...ackoli nevim kolik kusu bylo vyrobeno treba z toho modelu ktere je uveden v clanku co je na to odkaz vyse.honzick_guitarman píše:Myslis ze sou raritou ty jolany co byly za totality, nebo ty po roce 2000?wikxzen píše:Jolany jsou uz cim dal vic raritou...nebo snad se zacaly vyrabet opet, neco me uniklo?honzick_guitarman píše:cekos=cehos
-
honzick_guitarman
Takže jsem nakonec zkusil tu moji černou jolanku reklamovat a i když jsem vypadal asi jako mi přišel prodejce na chybu. drnčel tam malý drátek který je tam schválně a asi jistí šroubky u kobilky. Tak sem ho vyndal, utáhl šrouby a už je to dobré.
btw proč tam ty šrouby na el. kytarách vůbec sou? (noob)
a drsný poznatek co jsem pochytil (učil jsem se na španělu) že struny na el. kytaře musí drnčet vždy když do nich silně uhodíte a musím změnit styl hry kdy jsem do toho vždy mlátil
btw proč tam ty šrouby na el. kytarách vůbec sou? (noob)
a drsný poznatek co jsem pochytil (učil jsem se na španělu) že struny na el. kytaře musí drnčet vždy když do nich silně uhodíte a musím změnit styl hry kdy jsem do toho vždy mlátil
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Marshall JTM45/2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Citát: "Diamant. Ten tvarově odpovídal kytaře Gibson Les Paul a stál asi tři a půl tisíce. V poradně časopisu Melodie jsem si přečetl, že tato nejdražší kytara má sériovou vadu, třetí pražec je umístěn špatně a kdo si ji pořídí, měl by si nechat pražec přebrousit".
Co říkáte tomuto názoru?
(Cloud.s)
Co říkáte tomuto názoru?
(Cloud.s)
Lidi Jolany se stále vyrábějí. A to v Hřovicích. Akorát to převzal někdo úplně jinej.
Tady jsou stránky. www.nbe.cz
Tady jsou stránky. www.nbe.cz
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Diamant
Jolana Diamant je bez pochyby kvalitní masivní nástroj v rámci možností své vlatsní doby....Když se vymění snímače, ladící mechanika, a nultý pražec, tak je to kvalitní nástroj i teď.......Každopádně díky kytarám jolana tady za komárů existoval bigbeat........takže spekulace o tom jak to je nebo není kvalitní nástroj podle mě není na místě......Dle mýho je značka" Jolana" jeden velkej kus historie bigbeatu, a hudby u nás vůbec, a každá s těchhle kytar je pro mě zběratelskej, a velice nostalgickej nástroj.......viz např: Jolana "Alfa" kde byli jako poťáky umístěny přepínače z vysavače...o kolika kytarách na světě tohle můžete říct??[/list]
Hrát co nejvíc, co nejlíp, a co nejdýl ( Ibanez RGPrestige 1570 (Japan)
Tam uz moc prostoru k improvizaci neni...jestlize tam nejaky zvire namontovalo Floyda, tak se tam nejen vrtalo, ale i frezovalo a chyby tam podstatny kus drevarasta_blasta píše:Jeste bych mohl vymenit kobilku, ale nevim, kde ji sehnat...pavel2 píše:No to je dost šílený.
Já bych to nebral.
....asi bude dost poznamenana i zvukove, zkusil bych hledat jinde
Jazz Bass Lysák, Jolana Tornádo,Iris,D-bass,Alexis 2, Tele a Strat vlastní výroby
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem mu psal na mail a taky nic. A to si mylsím, že jsem byl zatraceně rychlej....Smrťokvítek píše:Pěkná, ten Gibson tomu asi dá svoje co ?![]()
Mě jenom mrzí, že asi tak před 1/4 rokem někdo v Brně prodával Diamant za 1000hratelnej akorát sjetý pražce a já už to nestihl
![]()
.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Jo,dikes.Hraje to pekne.Horsi to je s prazcema,jsou docela jety.Kamos ma tu samou,novejsi model cernou,nechal si ji u jednoho kytarare poladit,je k nerozeznani od original Gibsona.A ten si tam pro zmenu nechal vsadit Jackson snimace,pekne mu to piluje.Stary dobry CESKY rucicky......... 
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No nechci tady podceňovat českou zručnost ale podle mě je dost pravděpodobný, že do dnešních dob přežili už jenom ty lepší kouskywolf píše:Jo,dikes.Hraje to pekne.Horsi to je s prazcema,jsou docela jety.Kamos ma tu samou,novejsi model cernou,nechal si ji u jednoho kytarare poladit,je k nerozeznani od original Gibsona.A ten si tam pro zmenu nechal vsadit Jackson snimace,pekne mu to piluje.Stary dobry CESKY rucicky.........
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ