Jolana Diamant

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

honzick_guitarman píše:jo a tu novou diamantku sem taky chtel akorat je uz nikde nemeli. Do praglu si pro ni ale nepojedu... :D
Jsou lidi co za vysnenymi nastroji procestuji i pulku zemekoule.
honzick_guitarman

Příspěvek od honzick_guitarman »

Muj vysnenej nastroj je org. gibson les paul, nejlepe classic. Pro tu bych si treba i nekam zejel... Pro diamantku si nepojedu proto, ze sou i lepsi kytarky, sice o par tisic drazsi, ale mam je skoro pod nosem. Napriklad my znamej nabizel Ibanez PF-300. Nastroj starej cca25 let, kopie les paul, vyrobenej v japonsku. Zvukove se ji zadnej epiphone nemuze rovnat(ani ty kopie pres 20tis) A cena? Za takovejch 13 litru by byla moje. beeeee :cry: skoda ze sem nemel penizky... No ja je nemam ani ted :) :cry:
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Aha...ja myslel ze pan je sberatel, no nic. :lol:
honzick_guitarman

wikxzen píše:Aha...ja myslel ze pan je sberatel, no nic. :lol:
podle cekos soudil?
honzick_guitarman

cekos=cehos :D
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

honzick_guitarman píše:cekos=cehos :D
Jolany jsou uz cim dal vic raritou...nebo snad se zacaly vyrabet opet, neco me uniklo?
honzick_guitarman

wikxzen píše:
Jolany jsou uz cim dal vic raritou...nebo snad se zacaly vyrabet opet, neco me uniklo?
Myslis ze sou raritou ty jolany co byly za totality, nebo ty po roce 2000?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

honzick_guitarman píše:
wikxzen píše:
Myslis ze sou raritou ty jolany co byly za totality, nebo ty po roce 2000?
No nebal bych se uz dneska i ty po roce 2000 radit mezi vzacne...ackoli nevim kolik kusu bylo vyrobeno treba z toho modelu ktere je uveden v clanku co je na to odkaz vyse.
honzick_guitarman

no moc jich asi neni...nez sem se dozvedel, ze jolana zase dela kytary, tak uz je za mesic bylo potom... To je asi dlouho nedelali. No kdyby se tady v mym okoli nejaka vyskytla, tak bych o ni premejslel. Prece jen je to uz kus dreva :D
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Takže jsem nakonec zkusil tu moji černou jolanku reklamovat a i když jsem vypadal asi jako mi přišel prodejce na chybu. drnčel tam malý drátek který je tam schválně a asi jistí šroubky u kobilky. Tak sem ho vyndal, utáhl šrouby a už je to dobré.

btw proč tam ty šrouby na el. kytarách vůbec sou? (noob)

a drsný poznatek co jsem pochytil (učil jsem se na španělu) že struny na el. kytaře musí drnčet vždy když do nich silně uhodíte a musím změnit styl hry kdy jsem do toho vždy mlátil :)
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Clouds.1

Příspěvek od Clouds.1 »

Citát: "Diamant. Ten tvarově odpovídal kytaře Gibson Les Paul a stál asi tři a půl tisíce. V poradně časopisu Melodie jsem si přečetl, že tato nejdražší kytara má sériovou vadu, třetí pražec je umístěn špatně a kdo si ji pořídí, měl by si nechat pražec přebrousit".

Co říkáte tomuto názoru?
(Cloud.s)
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Lidi Jolany se stále vyrábějí. A to v Hřovicích. Akorát to převzal někdo úplně jinej.

Tady jsou stránky. www.nbe.cz
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

Ja si zrovna rikal ze sem v Praze videl 2 Jolany uplne novy...tak to je dobre ze to vyrabi...na jednu sem hral a hrala dobre..cena asi kolem 8tisic
Filďas

Diamant

Příspěvek od Filďas »

Jolana Diamant je bez pochyby kvalitní masivní nástroj v rámci možností své vlatsní doby....Když se vymění snímače, ladící mechanika, a nultý pražec, tak je to kvalitní nástroj i teď.......Každopádně díky kytarám jolana tady za komárů existoval bigbeat........takže spekulace o tom jak to je nebo není kvalitní nástroj podle mě není na místě......Dle mýho je značka" Jolana" jeden velkej kus historie bigbeatu, a hudby u nás vůbec, a každá s těchhle kytar je pro mě zběratelskej, a velice nostalgickej nástroj.......viz např: Jolana "Alfa" kde byli jako poťáky umístěny přepínače z vysavače...o kolika kytarách na světě tohle můžete říct??[/list]
Hrát co nejvíc, co nejlíp, a co nejdýl ( Ibanez RGPrestige 1570 (Japan)
Fender

Příspěvek od Fender »

rasta_blasta píše:
pavel2 píše:No to je dost šílený.
Já bych to nebral.
Jeste bych mohl vymenit kobilku, ale nevim, kde ji sehnat...
Tam uz moc prostoru k improvizaci neni...jestlize tam nejaky zvire namontovalo Floyda, tak se tam nejen vrtalo, ale i frezovalo a chyby tam podstatny kus dreva :D desiva moda Floydu......doufam ze uz je pryc
....asi bude dost poznamenana i zvukove, zkusil bych hledat jinde
Jazz Bass Lysák, Jolana Tornádo,Iris,D-bass,Alexis 2, Tele a Strat vlastní výroby
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Tady je moje Jolana.Dostal jsem ji od kamose,stala mu tam v koute asi 2 roky,ted visi me na krku.Vymenil jsem koliky (Shaller) a snimac
(Gibson 500T).
Obrázek

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Pěkná, ten Gibson tomu asi dá svoje co ? :)

Mě jenom mrzí, že asi tak před 1/4 rokem někdo v Brně prodával Diamant za 1000 :shock: hratelnej akorát sjetý pražce a já už to nestihl :cry: :x .
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Smrťokvítek píše:Pěkná, ten Gibson tomu asi dá svoje co ? :)

Mě jenom mrzí, že asi tak před 1/4 rokem někdo v Brně prodával Diamant za 1000 :shock: hratelnej akorát sjetý pražce a já už to nestihl :cry: :x .
Taky jsem mu psal na mail a taky nic. A to si mylsím, že jsem byl zatraceně rychlej.... :(
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Jo,dikes.Hraje to pekne.Horsi to je s prazcema,jsou docela jety.Kamos ma tu samou,novejsi model cernou,nechal si ji u jednoho kytarare poladit,je k nerozeznani od original Gibsona.A ten si tam pro zmenu nechal vsadit Jackson snimace,pekne mu to piluje.Stary dobry CESKY rucicky......... 8)

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

wolf píše:Jo,dikes.Hraje to pekne.Horsi to je s prazcema,jsou docela jety.Kamos ma tu samou,novejsi model cernou,nechal si ji u jednoho kytarare poladit,je k nerozeznani od original Gibsona.A ten si tam pro zmenu nechal vsadit Jackson snimace,pekne mu to piluje.Stary dobry CESKY rucicky......... 8)
No nechci tady podceňovat českou zručnost ale podle mě je dost pravděpodobný, že do dnešních dob přežili už jenom ty lepší kousky :), takže to vypadá jaký ty kytary byly skvělý. Já bohužel různě na internetu nečetl až tak kladné ohlasy co se týče Jolan. Je ale pravda, že Diamant byl hodně vydařenej model na svou dobu, stejně jako spousty jiných kopií originál Giobsonu v té době.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“