Kvalita - značka; jak si vybrat?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Kvalita - značka; jak si vybrat?

Příspěvek od rotten77 »

Zdravím. Vybral jsem 4 kytary kolem 15 tisíc a chtěl bych znát váš názor... Myslím hlavně jak si v této cenové kategorii vybrat - cena / kvalita / značka.
Nehleďte na to, že tyhle kytary jsou každá jiná. Jde mi o to, že si chci koupit novou kytaru a nevím, jestli vsadit na jednoho z levnějších Fendrů, nebo třeba jednu z dražších Epiphonek...

Tady jsou:
P.S.: Nepište mi tady prosím otázky typu "A jakej styl hraješ?". Nejde mi o kytaru do stylu, nebo na image, ale o kvalitní nástroj...
Filďas

značka-kvalita

Příspěvek od Filďas »

No já bych volil mezi Epinou, a tím Fendrem....Yamaha bude asi kvalitou trochu pokulhávat.Co se týká té Ibanezky, tak tu bych si asi rozmyslel....co sem tak zkoušel, tak tyhle číňanky jsou sice poměrně kvalitně zpracovaný, ale mohl by si mít problém z rozlazováním díky dvouzvratnýmu tremolu.U levnějších kytar to někdý bývá problém.....ta Edge 3 co tam je, sice není špatná, ale vím že jsem se o tom jednou s kýmsi bavil, a dost si na to stěžoval.Pokud Ibanez, tak jedině originál Japonsko.....vždycky jsem byl zvyklej, na Ibanezi "made in china" z obchodu, u kamarádů, a tak........nemohl jsem uvěřit tomu jakej je to hroznej rozdíl když jsem poprvé chytnul do ruky svýho originál Japonskýho Ibaneze...kvalita, harware, provedení, zvuk......až tehdy jsem pochopil co znamená když se řekne že "ten nástroj má duši" No volil bych mezi Epinou, a Fendrem...........záleží jaká ti vyhovuje menzura, a tloušťka krku, barva tónu, a td....od toho bych se asi odrážel.........myslím že obě s těchle kytar stojí za hřích, takže bych si vybíral už jen z hlediska osobního vkusu....řekl bych že kvalitou to výjde na stejno.Vyzkoušej a uvidíš...
Hrát co nejvíc, co nejlíp, a co nejdýl ( Ibanez RGPrestige 1570 (Japan)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Kdyz uz Fendera, tak z bazaru nejaky kus primo z USA. Uz jen z hlediska dreva ... Netvrdim ze mexicky dilny jsou spatny, ale nejsou to porad dilny USA, tudiz nejsou to typicky americky Fendery a proto to tolik nestoji.
Nehlede na to, ze vyhrana kytara z bazaru je nekolikrat lepsi nez zcela novy kus. Je to muj nazor, ale nejsem sam, kdo si to mysli.

Anebo bych byl trosku trpelivejsi, nasetril si jednou tolik a poridil si plnohodnotny nastroj typu Gibson ci Fender USA.
Mig_all

Příspěvek od Mig_all »

Ta epina vypada krásne fakt se na ni neda vynadivat... ale Gibson je Gibson ze? :-) Ja kdybych uz mel takovy balik penez tak jeste par litriku posetrim a jdu do Gibsonu uz kvuli snimacum, vzhed neni vsechno... Jinak kdo propadl stratocasterum tak samozrejme fendera a pro metalisty Ibanez...
Epiphone SG G400 Cherry Left Hand, Marshall MG 15W, D´Addario 9-42, Dunlop Tortex 1mm
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

Neni pravda ze Yamaha kvalitou pokulhava. Tyhle Pacifiky jsou dost dobry nastroje..hral sem na dve a za ty prachy lepsi jak mexica atd...takze bych ji nezavrhoval. Co se tyce Epiny tak tady tezko rict...sou to proste kvalitni nastroje ale proste to furt neni ono..To uz treba LP od Vintage..ty maji lepsi snimace a hrajou lip. Mexica nejsou spatny..hral sem na par stratu ktery se mi zdaly lepsi jak USA Highway...proste si je vyzkousej..porovnej s drazsima a uvidis.
Redeemert

Příspěvek od Redeemert »

Já bych určitě vybral to LP, ale asi ani jednou z těchto kytar bych nepohrdnul. Tady jde asi opravdu o to, že každý má svůj styl a podle toho se na to kouká. Myslím si, že ta Epina už za tyhle peníze bude dost dobrá, o mexickejch Fenderech jsem slyšel něco jako že to není moc rozdíl proti nejdražším Squierům, akorát se platí za to, že tam je na hlavě nápis Fender. Tohle jsem ale vážně jenom někde slyšel, takže pokud to tak není, tak mě opravte. A Ibanezku bych za tu cenu vybral spíš nějakou jinou, protože bych nechtěl dvouzvratný tremolo, ale jak píšeš, každá ta kytara je prostě úplně jiná.
Fender Standard Jazzbass (Mexico)

Jesus rocks! ;)
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

ty kytary sou plne jiny. Neda se rict jedna je lepsi, sou proste jiny...
Co chces abysme ti rekli? Podleme to zalezi na tobe, co ti padne, co od kytary hledas a tak, s tim ti nkdo neporadi...

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

píšeš, abychom nehleděli na to, že je každá jiná, ale co je to sprominutím za nesmysl? dyt přinejmenšim představu o zvuku nějákou mít musíš, a když si kupuješ kytaru, tak kvůli tomu, jak hraje! a tady zrovna máš na výběr tak odlišný typy 8) ...Yamaha rozhodně nepokulhává, troufám si naopak tvrdit, že z těhle 4 kytar na tom zpracováním bude nejhůř Fender mexiko, ale věc názoru :P určitě Yamaha nebo Epiphone (k tomu se přikláním spíš)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Jsem pro Epi.......ale je to na tobě mi ti jí kupovat nebudem :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Filďas

Les Paul

Příspěvek od Filďas »

Já prostě těm Yamahám moc nefandím........vždycky když se mi dostala do ruky, tak to byl běs. Teď sem projížděl net, a narazil jsem na tohohle Les Paula.......líbí se mi teda víc než ten co sis tam vybral, trochen bys i ušetřil...jinak myslím že kvalita bude stejná......kdybych šel do Les paula do 15 000Kč....tak do tohohle.....http://eshop.kytary.cz/EPIPHONE-Les-Pau ... Paul:0:2:0
Hrát co nejvíc, co nejlíp, a co nejdýl ( Ibanez RGPrestige 1570 (Japan)
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Hele a u těch stratocasterů, jak se tam pozná kde je vyrobená když to tam není přímo napsaný?

Já sem se jen tak koukal. Co třeba tahle?
http://eshop.kytary.cz/FENDER-Jimmie-Va ... tist:0:1:0
impact

Příspěvek od impact »

U kytar se jednotlivý kusy můžou dost lišit. Co do šance na získání kvalitního nástroje bych z těchhle 4 na první místo dal Yamahu, potom Ibanez, Epi a nakonec Fender.

Jinak řečeno, Yamaha má nejlepší QC, Fender nejhorší. Tím nechci říct, že nemůže existovat špatná kytara Yamaha a dobrá kytara Fender. Jenom prostě továrna Fenderu má méně konzistentní produkci (velké rozdíly mezi jednotlivými kusy).
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

rasomaso píše:Hele a u těch stratocasterů, jak se tam pozná kde je vyrobená když to tam není přímo napsaný?

Já sem se jen tak koukal. Co třeba tahle?
http://eshop.kytary.cz/FENDER-Jimmie-Va ... tist:0:1:0
je to myslim napsany na hlave. pak existuji vyrobni cisla, podle kterych si dohledas, kdy a kde byla kytara vyrobena.

jinak nevim, jaky bude ten Epi LP Ultra Faded. je to IMHO odlehcena verze, takze ne uplne LP, ale spatny nebude (snad), akorat zvuk bych ocekval jinsi. ja bych se dival po normal standardu nebo customu. ale zase s tim Ultra Faded te nebudou bolet zada :-)
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Heled jako na zavolanou tady v bazaru mas fendera usa za 15ku...ikdyz je to Lead ... ale tobe je jedno jaka kytra to bude ne? :P
impact

Příspěvek od impact »

I ta Yamaha by se tu v bazaru našla... ne Pacifica, ale RGX 121D (už s vyměněnýma snímačema) za osmičku.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

Jsem toho názoru, že pokud Fendera, tak americkýho...i když je mexickej strat skvělej nástroj (hrál sem na kamarádovym mexiku), prostě si myslím, že to není ono, takže bych se rozmejšlel mezi tou Epinou, nebo tou Yamahou...ale samozřejmě si to musíš nejdřív vyzkoušet na vlastní ruce :wink:
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
Redeemert

Příspěvek od Redeemert »

K tomu, kde byla kytara vyrobena, to by mělo být zezadu na hlavě - já tam mám na svojí Ibanezce taky Made in Indonesia :lol:
Fender Standard Jazzbass (Mexico)

Jesus rocks! ;)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Tak sem si byl kytary "ošahat". Chci 2x humbucker, pevnou kobylku, bez zámků. Nakonec sem zvolil tyhle dvě.
IBANEZ RG 321MH
EPIPHONE Les Paul - Standard
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Bral bych to LP, ale je to můj subjektivní názor :)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

Dark Axel píše:Bral bych to LP, ale je to můj subjektivní názor :)
taky....

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“