Změna v efektů(zvuků) v písni?
Pravidla fóra
Změna v efektů(zvuků) v písni?
Ted sem se vrh do nahrávání a došlo mi , že pokud hraju třeba nákou jemnější sloku a potom tvrdší refrem do kteráho dávám , nákej tvrdši zkreslenej zvuk, tak ten přechod je stašně vynucenej. Tak sem si pustil pár věcí od různejch kapel a přišlo mi , že pokud na tom nemam postavenou písničku jako třeba Chop suye , Toxicity...tak ten přechod taky neni uplně vychytanej. Nebo respektive mi nasedí , takový to cvak a začne se to řezat. Pak sem řikal, že asi hodně pomuže zpěv , kterym se dá ten přechod dobře zakomponovat, že vlastně posluchač se ani tolik nesoustředí na tu hudbu v pozadí, ale hltá zpěv. Nebo sou ještě písničky, kde celou písničku hrajou podubný zvuky , že v nich neni žádnej markantní rozdíl.
Co si o tom myslíte? Nejsou na to náký triky jak to vyřešit. Já sem to ted v jedný písničce vyřešil , že už se ta tvrdší kytara zaščne přidávat ve sloce, ale zas pokud bych to hrál na živo , tak bych tam musel mít tři ytary, takže pro mě je to docala problém.
Co si o tom myslíte? Nejsou na to náký triky jak to vyřešit. Já sem to ted v jedný písničce vyřešil , že už se ta tvrdší kytara zaščne přidávat ve sloce, ale zas pokud bych to hrál na živo , tak bych tam musel mít tři ytary, takže pro mě je to docala problém.
Zkus nahrávat každej zvuk kytary do samostatné stopy, pak se s tím daleko líp pracuje při míchání. Můžeš si pak dodatečně efektama upravovat každej zvuk dle libosti s tím, že si úpravou nezmrvíš ten druhej zvuk (např. equalizérem). Když je máš všechny v jedné stopě, tak musíš dělat kompromisy a výsledek nula nula nic...
Protě nahrávam a sloku hraju ji téměř čistym zvukem,somozřejmě myslim kytaru, co jinýho a refrém je tvrdší a je postovenej na zdrivovanej zvuk a ted mi de o to, že to na sebe docala navazuje, ale ta změna zvuku je nepříjemná. Když si to zahraju čistě , tak s tim "přechodem" neni problém, ale pak je zas ten refrém takovej prázdnej( kdybys hrál Roots Bloody roots na žistej zvuk, tak to taky nebude nikdy ono) , a tak mě zajímá jestli má nebo měl někdo stejnej probléma vyřešil ho.
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
Je to jako v tvym Hhost in the machjine , tak třeba v 2:47. Sice neměníš zvuk kytary, ael do čistejch zvuků , tam příde zkreslená kytara , a je to naprosto přirozený, což u mě neni. A ted když to poslouchám , tak můj problém je asi v tom že to mam na tý kytaře moc postavený a pak je ta změna zvuku moc výrazná...
Jinak co se týče , tématu tohle je asi nejbliší oddělění kam to hodit.
to ferino: tak jinak bych si to ani neuměl představit
, a myslim, že kdybzch to chtěl udělat , tak by to bylo hodně hodně složitý
ještě k tobě axle, to vý i pětiletej kluk, že na živo je ve spoustech případů hudba "chudší" . Ale třeba to je věc , která mě na SOAD zklamala, že jejich livky sou slabý a nejsou zdaleka jediný. A proto pak ocenuju kapely, který dokážou podat to ce ve studiu i na živo. Ted sem zklous i k vokálům, ale celkově je to podle mě otázka stylu. To, že chtěj mít lidi nahrávky jako livky neni nic špatnýho. Spíš naopak
Jinak co se týče , tématu tohle je asi nejbliší oddělění kam to hodit.
to ferino: tak jinak bych si to ani neuměl představit
ještě k tobě axle, to vý i pětiletej kluk, že na živo je ve spoustech případů hudba "chudší" . Ale třeba to je věc , která mě na SOAD zklamala, že jejich livky sou slabý a nejsou zdaleka jediný. A proto pak ocenuju kapely, který dokážou podat to ce ve studiu i na živo. Ted sem zklous i k vokálům, ale celkově je to podle mě otázka stylu. To, že chtěj mít lidi nahrávky jako livky neni nic špatnýho. Spíš naopak
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
jestli sis všiml, ze začátku tam zrovna v Ghosts mám takový krátký fade in
ale záleží to na hodně faktorech - aranž bicích (tak by měly samozřejmě nějak "přidat" - stačí tam hodit úder na crash a hned to zní jinak), poměry hlasitostí...
jinak samozřejmě, že chce někdo mít nahrávku jako liveku není špatný, ale ochuzovat se o občasné vychytávky tak nějak v pozadí občas může být spíše na školu. například jedna kytara může hrát čistý beglajt, ale další může mít nastavený silný reverb a občas někam hodit nějaký volume swell, další může zase občas hodit flažolet, nebo jenom nějaké perkusivní ruchy...
až když jsem začal dělat svou hudbu jsem si uvědomil, kolik toho v nahrávkách vůbec slyším (mám na mysli kolik různých kytarových stop např. )
ale záleží to na hodně faktorech - aranž bicích (tak by měly samozřejmě nějak "přidat" - stačí tam hodit úder na crash a hned to zní jinak), poměry hlasitostí...
jinak samozřejmě, že chce někdo mít nahrávku jako liveku není špatný, ale ochuzovat se o občasné vychytávky tak nějak v pozadí občas může být spíše na školu. například jedna kytara může hrát čistý beglajt, ale další může mít nastavený silný reverb a občas někam hodit nějaký volume swell, další může zase občas hodit flažolet, nebo jenom nějaké perkusivní ruchy...
až když jsem začal dělat svou hudbu jsem si uvědomil, kolik toho v nahrávkách vůbec slyším (mám na mysli kolik různých kytarových stop např. )
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Vím co myslíš, občas se u toho při snaze o skládání taky zastavím, ale v podstatě sem to nikdy nijak neřešil. Nejlepší a nejoriginálnější způsob, jak to vychytat je v Creep od Radiohead
jestli neznáš, tak http://www.youtube.com/watch?v=nxpblnsJEWM
(Mimochodem nahrát si na album něco, čeho pak na livku nejseš schopnej nebo si nedoneseš dost muzikantů, je vždycky prasárna. Nebo to pak můžeš zahrát ještě o třídu líp jako Jimi
)
(Mimochodem nahrát si na album něco, čeho pak na livku nejseš schopnej nebo si nedoneseš dost muzikantů, je vždycky prasárna. Nebo to pak můžeš zahrát ještě o třídu líp jako Jimi
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
hele z těch odpovědí tady jsem trochu zmatenej, takže nevim jestli se ptáš na tohle, ale možná ti to pomůže... pokud ti jde jen o ten přechod mezi čistym a zkreslenym zvukem, tak si můžeš zkusit hrát s volume na kytaře... spoustu lidí to tak dělá, že třeba hraje ten "čistej" s volume třeba na 3 a pak akorát osolí volume na 10 a jde ti z toho zkreslenej. Samozřejmě záleží na "clean up" faktoru tvýho vybavení (zesík, efekty...).
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nějak netuším, jeslti tohle patří do efektů, neo spíše do nahrávání. Tak si vyber...
Mj. kdyby to patřilo do efektů (což si stejnak nemyslím), tak by jedinou volbou pro tebe byl Morley FX Blender
Mj. kdyby to patřilo do efektů (což si stejnak nemyslím), tak by jedinou volbou pro tebe byl Morley FX Blender
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
no, když to vezmeš... tak tahle sekce má v popisu i "nahrávání do PC"Nero píše:Nějak netuším, jeslti tohle patří do efektů, neo spíše do nahrávání. Tak si vyber...
jnak te nFX blender mě nenapadl, to je zajímavé řešení, ale pro nahrávání řekl bych nevyužitelné, jestliže se nahrává každá kytara do jiné stopy
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hej, zrada, tohle se musí dořešit, když už tu máme sekci Nahrávání...Dark Axel píše:no, když to vezmeš... tak tahle sekce má v popisu i "nahrávání do PC"Nero píše:Nějak netuším, jeslti tohle patří do efektů, neo spíše do nahrávání. Tak si vyber...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008