NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

ony vubec ty tokai efekty jsou super, mam compressor a ten ve smycce zni uplne blbe, ale jak ho soupnes primo za kytaru, tak nema konkurenci, porovnaval jsem s Boss, Maxon, Ibanez a este necim, akorat zas uz nevim cim, asi Aria, vsechno japonci...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

dodatečně bych chtěl pochválit rasáka za jeho guitar plaing... opavdu to má koule...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

hehe :lol: diky, mimochodem koukal jsem v hand-made na tvuj topic o tom Marshallu co sis postavil a ten zvuk je fakt peknej, vim ze se mi taky libilo jak hrajes ale uz nevim jestli sem ti to tam napsal no, je to docela davno :D Ja bych si doma nepostavil plexinu ani z lega takze respekt 8) :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

zas nepřeháněj, nestavěl sem to celé.... a pokud vím, hrál sem tam docela noob věcy :lol: vlastně sem ani nikdy nevěděl, ajkej tón příjde teď :lol:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Příspěvek od Kinx »

donedavna jsem resil problem se stridanim kytar - hraju na prs se silnejma humbuckerama a na strata se slabsima singlama, na aparatech je potreba pri vymene prekroutit cely korekce a gainy - na to pri koncerte samozrejme neni cas, takze jsem hledal optimalni krabku.

k mymu velkymu prekvapeni vsechny pozadavky na zvuk prozatim splnil proco turbo rat :)) nastaveni drive na 9h, filter na 3h a volume taky na 3h me dostane presne tam kam potrebuju pricemz 1700 za novou krabku neni takova palba :)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

No tak jsem ten topic jen tak ze srandy prošel a zjistil že mám/měl jsem z citovaných:
SD Twin Tube Classic
Catalinbread Super Charged
Barber Direct Drive
Moc rád bych někdy vyzkoušel ovedrivy od Mad Professor - Blue Sky Ovedrive a Sweet Honey Overdrive, i když ta cena je teda dost hrozná. Hráli jste na ně někdo?
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Jester píše:No tak jsem ten topic jen tak ze srandy prošel a zjistil že mám/měl jsem z citovaných:
SD Twin Tube Classic
Catalinbread Super Charged
Barber Direct Drive
Moc rád bych někdy vyzkoušel ovedrivy od Mad Professor - Blue Sky Ovedrive a Sweet Honey Overdrive, i když ta cena je teda dost hrozná. Hráli jste na ně někdo?
A jakej byl ten Twin Tube SD v reálnym životě :?:
I´m wheels... movin´wheels
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Tonda píše: A jakej byl ten Twin Tube SD v reálnym životě :?:
No bohužel ten jsem zkoušel jenom s kombem Fender SuperChampXD a to zřejmě nebyl ten správný partner (kombo bylo sice s lampovým koncem, ale s tranzistorovým předzesákem). Dohromady to nehrálo nic moc. Takový zvuk jako je na PGS, o tom jsem si mohl jenom zdát. Bohužel jsem se ho se ztrátou zbavil dřív, než jsem koupil Rockera a měl ho tak možnost pořádně vyzkoušet.
Koupil ho kluk s AC30 a ten si liboval, jak to hraje.
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Může sloužit Boss OD-3/SD jako nakopávadlo? Nebo jaké by jste doporučili? Potřebuju 1. na clean tone jemné zkreslení a za 2. na překreslené sóla. Anebo co říkáte na mxr gt-od?
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Joey01 píše:Může sloužit Boss OD-3/SD jako nakopávadlo? Nebo jaké by jste doporučili? Potřebuju 1. na clean tone jemné zkreslení a za 2. na překreslené sóla. Anebo co říkáte na mxr gt-od?
Boss SD lze v klidu použít jako nakopávadlo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Může sloužit Boss OD-3/SD jako nakopávadlo? Nebo jaké by jste doporučili? Potřebuju 1. na clean tone jemné zkreslení a za 2. na překreslené sóla. Anebo co říkáte na mxr gt-od?
Každopádně s tranzistorem (hybridem) to až tak fungovat nebude jako u lampy...jinak za mě gt-od, ta krabka mě dostala postupně asi na třech aparátech a vždycky perfektní
RickX

Příspěvek od RickX »

Jester píše:Moc rád bych někdy vyzkoušel ovedrivy od Mad Professor - Blue Sky Ovedrive a Sweet Honey Overdrive, i když ta cena je teda dost hrozná. Hráli jste na ně někdo?
já jo, co by tě zajímalo?
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

xmarox píše:
Každopádně s tranzistorem (hybridem) to až tak fungovat nebude jako u lampy...jinak za mě gt-od, ta krabka mě dostala postupně asi na třech aparátech a vždycky perfektní
Ano, toho jsem si vědom, ale Overdrive na clean tone snad nebude zas tak strašný, to samé u těch sól, a co už, mám chuť si něco koupit :wink:
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

RickX píše:
Jester píše:Moc rád bych někdy vyzkoušel ovedrivy od Mad Professor - Blue Sky Ovedrive a Sweet Honey Overdrive, i když ta cena je teda dost hrozná. Hráli jste na ně někdo?
Jak to hraje? :wink:
No na těch ukázkách z PGS se mi ten zvuk hodně líbí, tak jestli jsi z toho vytáhl nějaký podobný zvuk? Jenom jsi to zkoušel nebo sis nějaký koupil? Případně na čem jsi to zkoušel ...
Díky.
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Screwdriver od Skreddyho je podle mne nejlepsi overdrive.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

yeeshkul píše:Screwdriver od Skreddyho je podle mne nejlepsi overdrive.
+1
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

yeeshkul a Electronic Orange jedno jsou (dle avataru)?
Bych se chtěl zeptat kolik stojí klon Screwdrivera (vodka&juice)?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

2 wikxzen
Díky za info, o ceny už jsem si i stihl napsat. :D
RickX

Příspěvek od RickX »

Jester píše:
RickX píše:
Jak to hraje? :wink:
No na těch ukázkách z PGS se mi ten zvuk hodně líbí, tak jestli jsi z toho vytáhl nějaký podobný zvuk? Jenom jsi to zkoušel nebo sis nějaký koupil? Případně na čem jsi to zkoušel ...
Díky.
Zkoušel jsem to na Mesa Boogie Express 5/50 112 kombu. Popravdě to bylo hodně podobné zvuku ve videích PGS, o něco víc se mi líbil Sky Blue než Sweet Honey, přišel mi víc čitelnější, já mám radši transparentnější overdrivy, tak proto. Jinak nekoupil jsem ani jeden, jen jsem to chtěl slyšet na vlastní uši.. V overdrive pořadníku teď mám na prvním místě VintageFX Colordrive :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“