Hele, s tímhle jsem měl jednou stejnej problém:) Moc taky nechápu, zda má smysl v tomhle tematu pokračovat, když se autor sic na něco ptá, ale stejně od základu uznává jen svoji "domnělou" pravdu, nevím, proč to vůbec zakládal, dyž to sám ví nejlíp.)rasomaso píše:precet sis to vubec?60'Rock_N'_Roll píše:Hrál chlape, hrál....Marshall 1959 SLP Reissue.rasomaso píše:60s: ne nehral jsem na Metropulous, jen rikam co jsem cet na forech a podobne nazory lidi ktery tomu narozdil od nas dvou opravdu rozumej. Tys taky nehral na klon tak nevim co tu meles, je jasny ze ten Marshall bude znit super, ale o tom tenhle topic snad neni ne? Ptal ses na rozdil mezi replikou a originalem. Ty proste odmitas akceptovat, ze u Marshallu platis za znacku, ale tak to proste je u vetsich firem...
Originál vs. replika
Pravidla fóra
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Škoda, že už ho nemáš. Přímé porovnání s čímkoliv jiným by mě dost zajímalo.Tonda píše:Na Kopálkovu Plexi jsem hrál někdy v polovině 80.let... Jolana Diamant s diMarzio HBRed Bull píše:... českou plexi udělanou ještě kdysi Kopálkem - údajně to byl mistr v oboru a jeho lampové zesilovače jsou údajně lepší než originály, to jsou Doležalovy slova. Já osobně jsem po Kopálkovy pátral po bazarech, či po jiných zmínkách, ale tenkrát jsem nenašel nic.![]()
to byly časy ..
Ale o tom zvuku už si toho moc nepamatuju.. hrálo to jako kráva, to jotaky tenkrát nebylo moc s čím srovnávat, nic tu nebylo..
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
no ja na nej jeste cekam, koupil jsem ten 20 W Lead & Bass
a jeden typ tady z fora mi na to postavi ten case, ma nick mmjuz a prispevek na predchozi strance, tak kdyz tak PM at nepecem offtopinky

Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
nemel jsem vedle sebe reissue a handwired, slysel jsem ty hlavy s urcitym casovym odstupem ale rozdily mi tam prisly minimalni.
zrovna ten lead and bass mam docela naposlouchanej (je to ta 20w handwired hlava zejo), to by me zajimalo jak bude hrat
ad kopalek: kamarad mel pred casem kopii 1987 marshalla (50w plexi) a znelo to lip nez rozdall.
zrovna ten lead and bass mam docela naposlouchanej (je to ta 20w handwired hlava zejo), to by me zajimalo jak bude hrat
ad kopalek: kamarad mel pred casem kopii 1987 marshalla (50w plexi) a znelo to lip nez rozdall.
- 60'Rock_N'_Roll
prosimtě ***** si oko jo?60'Rock_N'_Roll píše:Tak to gratuluju.... to musí bejt něco....rasomaso píše:no ja na nej jeste cekam, koupil jsem ten 20 W Lead & Bassa jeden typ tady z fora mi na to postavi ten case, ma nick mmjuz a prispevek na predchozi strance, tak kdyz tak PM at nepecem offtopinky
![]()
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ono snad skoro všechno zní lépe, než výtvory podivína Rudy Rožďalovského. Jednoho Kopálka používá např. v Praze Petr Slezák z kapely Sladký Konec. Je to vstřícný člověk, jistě ho rád k testu propůjčí. Mě se ten zvuk vždycky líbil. O proti originálu Marshall hraje více v basech i ve výškách. Když to napíšu blbě, tak fenderovštěji. Mimochodem ten slavný aparát Plexi Jim Marshall ukradl právě Leošovi Fenderovi. Když mrknete na schéma, tak je to takřka přesný Bassman. A když do Marshallu dáte americké elektronky 6L6, tak tam sice bude maličký rozdíl, ale pořád to bude Marshall, právě kvůli tomu výstupáku, jenž je u Fenderů mnohem kvalitnější. Má výrazně širší rozsah. Jinak naprosto sohlasím s Turbo Mackem. Také nemám rád nějaké kopie. Je to prostě krádež a hotovo. Zlodějny mi vadí. Není nad originály.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pánové na své antipatie máte SZ, zvlášť žádám 60'Rock_N'_Roll, aby si nechal rýpavé poznámky pro své vrstevníky tady na to nikdo není zvědavý. Remcání na mou osobu prosím po SZ. Jakýkoliv OT pod tímto příspěvkem bude smazán bez upozornění.
- 60'Rock_N'_Roll
rasomaso píše:prosimtě ***** si oko jo?60'Rock_N'_Roll píše:Tak to gratuluju.... to musí bejt něco....rasomaso píše:no ja na nej jeste cekam, koupil jsem ten 20 W Lead & Bassa jeden typ tady z fora mi na to postavi ten case, ma nick mmjuz a prispevek na predchozi strance, tak kdyz tak PM at nepecem offtopinky
![]()
Ježiši marja, moc se omlouvám, ale to sem vážně myslel tak, že to musí bejt něco. Profesiobální kopie Plexi musí bejt super! Rejp tro nebyl! Vážně sem to myslel tak, že je to dobrý. Jestli ste to pochopili jako rýpnutí, tak za to se o mlouvám. Taky bych rád měl takovýhle ceriatone, zláš po tom, cpo sem viděl stránky ceriatone.com. Vpadaj moc hezky! ta cena je taky super.Red Bull píše:Pánové na své antipatie máte SZ, zvlášť žádám 60'Rock_N'_Roll, aby si nechal rýpavé poznámky pro své vrstevníky tady na to nikdo není zvědavý. Remcání na mou osobu prosím po SZ. Jakýkoliv OT pod tímto příspěvkem bude smazán bez upozornění.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
OK budiž pokud to bylo takhle myšleno není co řešit a proč na sebe zpětně útočit. Směle pokračujme v započatém tématu.
aha tak to sorry
ono to vyznelo dost prapodivne no, kazdopadne ohledne ty dvacitky tam dost casto ctu ze tem reissue selhavaly vystupni trafa, takze tam bych uz z principu koukal po jiny znacce i kdybych byl ochotnej zaplatit cenu za Mko 
- 60'Rock_N'_Roll
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ono je potřeba vzít v úvahu, že pokud si objednám přímo od výrobce z Malajsie takovouhle věc, prakticky tím ztrácím možnost reklamace, páč to dopravné bude dosahovat k celkové ceně zesilovače. A zrovna pokud odejde výstupák, tak to bude dost velký problém. V tom případě je lepší mít originál, který tu má svůj autorizovaný servis, nebo si tu kopii nechat udělat od nějakého tuzemského výrobce, kterému by to v případě problémů šlo omlátit o hlávku. Je to na každém, jak se k věci postaví a kolik je ochoten riskovat.
JMP - jim marshall production - predtim JTM - jim and terry production60'Rock_N'_Roll píše:A jakej je rozdíl mezi JMP a SLP a MK ?
SLP - super lead plexiglass
MK nevim
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Digitech Bad Monkey ->
- 60'Rock_N'_Roll
to jsou jen oznaceni, pod cim se vyrabely. nejsou to ruzny zesilovace, jako treba fender bassman, silverface, blackface apod.....
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
- turbo_MaCk