Bugera

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Za prvé: Posadit celolampu (i třeba Bugeru) na behringer je zh*vadilost
Za druhé: ne každý si umí nastavit zvuk

Slyšels někdy jak hraje pořádná celolampa? U Bugery nejde už ani o subjektivitu ale o jasný rozdíl mezi hrající a nehrající celolampou.
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

Já slyšel už celolamp. Ale říkám, že pro málo majetný kytaristy to stačí. Mít tvoji aparaturu, tak mluvim asi stejně jak ty, ale ne každej na to má. Takže myslim, že pro ty méně majetný by to bylo dostačující.
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Mít tvoji aparaturu, tak mluvim asi stejně jak ty, ale ne každej na to má.
vždyť o tohle vůbec nejde..s prachama jsem byl vždy na nule..jen jsem prostě chtěl ZVUK...tak jsem se snažil...
Vobrstak

Příspěvek od Vobrstak »

Hodně lampových aparátů jsem měl a ještě nějaký mám a Bugera 333xl mě dost překvapila.Skvěle vypadá a skvěle hraje.Ať si každej říká co chce...:) .Když to nemá značku Mesa,Engl atd.,tak se na to spousta lidí už holt dívá jinak....Bugera je plnokrevný lampáč s plným,tlustým tónem a v kapele se skvěle prosazuje.Toť můj názor a zkušenot :) .
xmarox

Příspěvek od xmarox »

heh o značce tady nikdo nemluvil naopak bugera se pyšní "kopírkou" peavey...ale prostě né každá lampa hraje...
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

xmarox píše:heh o značce tady nikdo nemluvil naopak bugera se pyšní "kopírkou" peavey...ale prostě né každá lampa hraje...
covece ja mam pocit zes hral na nakej vadnej kus... dej tomu jeste sanci :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

chtel bych nakou tu hlavu a sem dost na rozpacich, dyz tu jedni tu bugeru zabiji a jini naopak..vaham mezi tou 333 a valvekingem, ale tu bugeru si nemam kde vyzkouset :(
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Ja jsem zkousel kdysi 333XL v Brne v musiccenter.cz.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

cerfotoc píše:Ja jsem zkousel kdysi 333XL v Brne v musiccenter.cz.
a pocity?:D
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Už si to sice moc nepamatuju, ale byl sem fakt mile překvapenej, za tu cenu je to masakr! :) Nevím jak je natom se spolehlivostí, ale nebál bych se toho.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

oukej diky...asi si tez nekdy udelam cestu do brna, ale nechtelo by se mi tam jen proto abych zjistil ze to vubec nehraje, thx
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

abych se trochu připojil, slyšel jsem teď jednu bugeru, hrál jsem na ni, jasný, není to zázrak a opravdu se to nerovná 3x radžším aparátům, ale za ty prachy je to clekem fajn, není to na poblití, dá se to, dá se z toho dostat celkem příjemnej zvuk kterej asi nikoho nepohorší nebo nezhnusí.
v téhle cenové relaci celkem rozumná alternativa.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

tak jasne, mesina to nebude zejo,ale aby tam ty lampy nebyly jen na ozdobu
xmarox

Příspěvek od xmarox »

covece ja mam pocit zes hral na nakej vadnej kus... dej tomu jeste sanci Smile
Ono ten neprůbojný charakter zvuku jde slyšet dokonce i na nahrávkách na YT. Je mi jasné, že je to levný lampový apec a že nebude hrát jako mesa...ale opravdu jsem si ozkoušel neskutečné množství aparátů a tomuhle zvuku něco chybí. Dají se za tyhle prachy koupit fajn bazarové věci..
Demogorgon

Příspěvek od Demogorgon »

xmarox píše:
covece ja mam pocit zes hral na nakej vadnej kus... dej tomu jeste sanci Smile
Ono ten neprůbojný charakter zvuku jde slyšet dokonce i na nahrávkách na YT. Je mi jasné, že je to levný lampový apec a že nebude hrát jako mesa...ale opravdu jsem si ozkoušel neskutečné množství aparátů a tomuhle zvuku něco chybí. Dají se za tyhle prachy koupit fajn bazarové věci..
Fajn pro jaký styl zvuku? A hodíš prosím několik příkladů těch bazarovek?
xmarox

Příspěvek od xmarox »

haha téma o bazaru tady je a určitě nejednodušší bude si ten bazar projet sám...Opravdu se vyplatí si přišetřit a kdo tvrdí, že to nejde ať nehraje raději vůbec...na to co mám jsem si našetřil všelijak ale hlavně jsem mezitím nekupoval nic jiného "dočasně"..raději jsem odehrál tunu koncertů na půjčované ampy a dělal si přehled o tom co mi sedí nejvíc..proč sám sobě nalhávat, že to hraje dobře jen kvůli toho, že jsem líný si vzít druhou práci nebo brigádku apod a koupit pořádný apec?? Který když už bude nejhůř za skoro stejnou cenu kdykoliv prodám? nebo můžu klidně vyměnit za podobně kvalitní amp akorát prostě jinou charakteristiku apod???

....když už je někomu líno projet si bazar...teď jsem někde zahlíd laney Vh100R za nějakých 17 tis...na to jak ta hlava hraje je to fajn cena, zvukově naprosto jinde!

Spousta lidí tady lamentuje jak je všechno drahé atd...ale sami maj jednu kytaru na hraní jednu na doma a něco na "tuning", jedno kombo na doma, jedno do zkusebny a k tomu nějakou zbytečnou krabičku nejlépe...samo ze všechny kytary a komba total low-end...chce to jen přemýšlet...a máte zvuk jak se patří..
PEKEN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PEKEN »

Opravdu se vyplatí si přišetřit a kdo tvrdí, že to nejde ať nehraje raději vůbec...
Tohle mi příde jako "nemáš Mesu, tak nehraj". Sorry, ale já si Bugeru nekupoval jako ňáký provizorium, ale jako slušnej apec, kterej by mi měl vydržet ňákou dobu a sem s ní maximálně spokojenej. Už sem to tady psal (a určitě né já), ale každej hledá jinej zvuk a tak vůbec.

Co se týče pučování aparátů, tak já teda neznam nikoho, kdo mi dá palici a řekne nech si jí třeba měsíc a pak mi jí přivez. Zkoušení typu že na koncertě si zahraješ hoďku na cizí aepc si nemyslim že by bylo směrodatný a mělo ukázat co mi sedne.

Jeden příklad - jednou sem taky potřeboval hrát na cizí apec. Přijel sem a byl sem nadšenej, když sem viděl, že si zahraju na MB duala. Ale moje nadšení rychle opadlo. Zahrál sem si na něj, ale bez toho, abych moch si zatočit s jakýmkoliv poťákem. Já se osobně nedivim, protože než sem si já nakroutil ten svuj zvuk, tak to taky ňákou dobu trvalo a taky bych nestál vo to, aby mi s tim ňákej douda točil. A nakonec to dopadlo tak, že sem byl rád, když sem to moch zabalit a jít se radši vožrat, protože mi z toho bylo na blití. Tim v žádným případě nechci na MB házet špínu, nebo tak, ale tohle zkoušení mi nic neřiká.

Jinak k další věci: ukázky na YT - už sem to tu taky psal - na ty se už vůbec nekoukam, protože zvukově sou úplně někde jinde (a to podotýkam, že podstatně), než realita. Nevim, ale příde mi to, žes musel mít fakt vadnej kus, nebos na to vůbec nehrál a poslouchal to na YT. A teď do mě!!! :lol:

Další věc: bazar už taky zavrhuju. Když si tady pročítam fórum, co sou lidi schopný s aparátama udělat, nebo předělat a podobně, tak si radši vezmu něco novýho. Na bazaru můžeš určitě kápnout na velice dobrý věci, ale taky určitě na blbý lidi, s kterejma v případě problému nebude domluva vůbec o ničem. A to je podle mě ještě větší problém. A pochybuju, že by ti někdo koho neznáš taky něco pučil třeba na tejden a pak ste se domluvili, jestli jo a nebo ne.

No a co se týče druhý práce apod., tak nejsem magor, abych zabíjel i tu trochu volnýho času v další práci. To je ale otázka každýho z nás, jak se zařídí. Já sem prostě s bugerou spokojenej a ten ušetřenej čas radši strávim u kytary a budu hrát...
Schecter C-7 Black Jack (7 str., SD Active Blackouts), Yamaha SE 312 ->Bugera 333 XL -> Marshall 1960A ...a pak takový ty drobnosti kolem
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

hele, já ti nevím, ale pro studenta vydělat si na mesu hlavu a box znamená tak rok omezit cvičení na naprostý minimum, a to si myslím že nestojí za žádnej apec.
a rozhodně nevidím důvod proč by neměl hrát někdo kdo se spokojí s kombem za desítku(obvzlášť když se mu jeho zvuk líbí nebo mu stačí).

-offtopic-
stejně je většina zvuku v rukách a ne v kombu a kytaře. (i když je řeč o extrémech, sice vychrochtanej stagg z kterýho trčí dráty, do toho píchnutá neudržovaná jolana s původníma strunama zní fakt příšerně, ale zas si k tomu přirovnej podobně extrémně příšernýho kytaristu na slušným apecu.. rozhodně bych radši poslouchal toho schopnýho na těch příšernostech)
-konec offtopicu-
PEKEN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PEKEN »

Naprostej souhlas s Graywolfem!!!
Schecter C-7 Black Jack (7 str., SD Active Blackouts), Yamaha SE 312 ->Bugera 333 XL -> Marshall 1960A ...a pak takový ty drobnosti kolem
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Graywolf píše:hele, já ti nevím, ale pro studenta vydělat si na mesu hlavu a box znamená tak rok omezit cvičení na naprostý minimum, a to si myslím že nestojí za žádnej apec.
a rozhodně nevidím důvod proč by neměl hrát někdo kdo se spokojí s kombem za desítku(obvzlášť když se mu jeho zvuk líbí nebo mu stačí)
patříš mezi lidi kteří musí mít vedle sebe ke cvičení aparát aby zvládli cvičit? chyba

mě na bugerách štve hlavně jedna věc - špatná dostupnost k odzkoušení

edit: haha, lol... moc hezký 7000. příspěvek... to je číslo, případám si starej :-D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“