Marshall EL34 100/100, 50/50

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
ondies
Kontaktovat uživatele:

Marshall EL34 100/100, 50/50

Příspěvek od ondies »

Zdravím, nemá někdo českej manuál na tuhle věc? Zajímalo by mě, jak fungujou ty jednotlivý kanály. Kdybych měl tu 100/100, dá se zapnout jen část toho zesíku aby to tolik neřvalo a zároveň ty lampy byly vyšťavený?
Koukal jsem, že je tam spousta výstupů, není mi jasný jakej výstup je na co...?

Děkuju za případné odpovědi na moje dotěrný otázky :-D
Trainman
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall EL34 100/100, 50/50

Příspěvek od Trainman »

ondies píše:Zdravím, nemá někdo českej manuál na tuhle věc? Zajímalo by mě, jak fungujou ty jednotlivý kanály. Kdybych měl tu 100/100, dá se zapnout jen část toho zesíku aby to tolik neřvalo a zároveň ty lampy byly vyšťavený?

Není nic jednodušího než ze stovkovýho zesáku vytáhnout dvě koncový lampy :D Další řešení je power brake. Ale nejlepší řešení je nekupovat si stovku, když jí nevyužiju. :wink:
Cort X-6 (customized by petrpeter) x Dunlop CryBaby Classic x Guyatone PD-1 x Peavey VK-R8 x HB 212 (V30) straight horizontal cab (a už mi spadnul z půlmetru na nohu :-D
afektband

Příspěvek od afektband »

Když vyndáš dvě koncový lampy tak si skoro vůbec nepomůžeš, spíš naopak. Dynamika v kopru a hraje to pořád hodně nahlas.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Trainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trainman »

afektband píše:Když vyndáš dvě koncový lampy tak si skoro vůbec nepomůžeš, spíš naopak. Dynamika v kopru a hraje to pořád hodně nahlas.
Tak negativní změnou zvuku bude trpět zesilovač každým zásahem, nicméně já když vytáhnul z rackové stovky 2 lampy, tak jsem snížení výkonu pocítil. :idea:
Cort X-6 (customized by petrpeter) x Dunlop CryBaby Classic x Guyatone PD-1 x Peavey VK-R8 x HB 212 (V30) straight horizontal cab (a už mi spadnul z půlmetru na nohu :-D
afektband

Příspěvek od afektband »

Trainman píše:
afektband píše:Když vyndáš dvě koncový lampy tak si skoro vůbec nepomůžeš, spíš naopak. Dynamika v kopru a hraje to pořád hodně nahlas.
Tak negativní změnou zvuku bude trpět zesilovač každým zásahem, nicméně já když vytáhnul z rackové stovky 2 lampy, tak jsem snížení výkonu pocítil. :idea:
To já když to vytáhl, tak to sice hrálo potišejš, ale vůbec se mi nelíbilo jak, tak jsem je nacpal zpátky. Doma na to nehraju a ve zkušebně to můžu pustit, takže mi těch 100W vůbec nevadí.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
ondies
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall EL34 100/100, 50/50

Příspěvek od ondies »

Trainman píše:
ondies píše:Zdravím, nemá někdo českej manuál na tuhle věc? Zajímalo by mě, jak fungujou ty jednotlivý kanály. Kdybych měl tu 100/100, dá se zapnout jen část toho zesíku aby to tolik neřvalo a zároveň ty lampy byly vyšťavený?

Není nic jednodušího než ze stovkovýho zesáku vytáhnout dvě koncový lampy :D Další řešení je power brake. Ale nejlepší řešení je nekupovat si stovku, když jí nevyužiju. :wink:
díky no, já se spíš ptal, jestli se dá zapnout třeba jen nějakej okruh, ve kterym není plnejch 100W... a nejsem tak blbej abych si kupoval 100 když ji nevyužiju, ale spíš jde o to, že na velkejch pódiích nebo na open-air by se mi spíš hodila ta 100, v klubech stačí těch 50...
ale děkuju za (ne)pochopení :-):-D
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

No nevím, jestli je to ještě aktuální, ale zareaguju... Hele mám Marshalla 9100, tedy to samý, ale naštěstí jen 50W+50W (v 6L6), randál jak kráva... Co se vyndavání lamp, tak to u tohoto zesiku neřeším, ale v řadě případů jsem hrál jenom na jednu půlku - pokud hraješ na menších pódiích, tak je i ta 50+50 verze moc. Nevím, jaký máš zkušenosti, ale stejně ti většina CZ zvukařů nechce stavět druhej mikrák a jedeš mono, takže nemá smysl hrát na pódiu stereo a do PA posílat půlku.

Českej návod nepotřebuješ, není tam nic složitýho. 2+2 výstupy na bedny, to je jasný, přepínače výstupní impedance, to taky, pak jsou tam 2+2 vstupy, to je proto, že můžeš jet do jednoho vstupu mono a krátkou jack-jack šňůrou to propojit s druhým kanálem a mít v obou koncích ten samý randál. No a mezi jackama pro vstupy a výstupy jsou 2 jacky pro nožní spínání voicingu (což jsem nikdy nevyužil, protože je mám pořád zapnutý ručně)...

Vyndavání 2 lamp je občas dobrý, používám to v jiných svých zesilovačích... hne se trochu barva, ale je to bez problému. Vyndavání lamp v zesilovačích třídy AB, což je i tenhle Marshall, je bez problému... Obecně jsem ztrácel pocit jen u Marshallů JCM 900 při přepnutí z 50 na 25, ale tam je to změnou zapojení lampy a to už mi vadilo (ale pár jinejm lidem taky ne...). V dalším zesiku mám teda místo 4 jenom dvě lampy a hraje to v poho (jak jinak...).
Obrázek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

afektband píše: To já když to vytáhl, tak to sice hrálo potišejš, ale vůbec se mi nelíbilo jak, tak jsem je nacpal zpátky. Doma na to nehraju a ve zkušebně to můžu pustit, takže mi těch 100W vůbec nevadí.
protože si to nenabiasoval... skara už se to řešilo 3x v téma o omezení hlasitosti :roll:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“