Prechazel jsem (asi pochopitelne) z Marshalla na Mesu, a to hlavne kvuli prenosnosti a zejmena touze experimentovat
Prvni veci, ktere jsem si vsimnul po zapojeni, je rozdil v hlasitosti. EVM ma citlivost 100dB oproti 97dB v G12ce, ovsem myslel jsem, ze tohle vykompenzuje absence vice reproduktoru. Velice jsem se mylil, EVMko je mnohem hlasitejsi, vcera jsem dokonce odehral zkousku asi na polovicni hlasitost (!) oproti Marshallu a vsichni (vcetne me sameho) me pry dobre slyseli. S 1960kou jsem hraval na 4-5, ted stacila necela trojka. Plyne z toho, ze budu asi muset koupit vykonovou brzdu, protoze zvuk Screamera se otvira nekde u 4ky
Co se tyce rozdilu ve zvuku, tak tam je to slozitejsi. Nevim, jestli je to akustikou v nasi zkusebne nebo nejakym psychoakustickym jevem, ale rozdily ve zvuku se pri vytaveni na beznou zkouskovou hlasitost dost ztracely, rozdil byl decentne v basech, ale jinak jsem nic zasadniho neslysel (ono taky mezi jednotlivyma pokusama byly 2-3 minutky pauza, behem toho se to snadno vytrati z pameti). Proto jsem se rozhodl nahrat to na mikrofon, bohuzel tam je zase problem, ze urcujicim faktorem je poloha mikrofonu a tim padem se tezko dela objektivni hodnoceni. Snazil jsem se u obou boxu najit aspon priblizne sweet spot a nahrat stejny riff, vysledek byl takovy, ze Marshall ma vice nosovy zvuk, Thiele zase spis temnejsi a trochu nas*anejsi. Hodlam jeste nahrat zvuk na kondenzatorovy mikrofon cca 2m od bedny, nebude to sice TEN zvuk, ale myslim, ze to bude dost objektivni porovnani zvukovych rozdilu tech dvou boxu.
S trochou stesti dodam behem vikendu ukazky, kdyby mel nekdo nejaky dotaz, nevahejte se ptat.