stavba lampoveho preampu
stavba lampoveho preampu
Ahoj.Tak jsem se rozhodnul, že se pustim do výroby nějakýho lepšího preampu.Moc se v preampech nevyznám, ale koukal jsem na Mesu V-Twin a vypadáto fajne.Ale bohužel nikde neni návrh plošňáku a na vlastni navrh si netroufnu, to schema je docela složitý.Tak vás tady chci požádat o nějaký rady, postřehy, nápady na výrobu něčeho podobnýho a třeba i nějaky detailnější fotky v-twinu uvnitř.Nikde žádná fotka není.Myslim rozmístění součástek atd.Díky
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- Nero
- Rádce
Je pravda, že podlahová verze je možnostma chudší a zvukově prý o něco méně podařenější než rack. Asi si rozmysli sám, co bys chtěl.
Kdybys chtěl, mám tu podlahovou verzi - elektronice moc nehovím, s tím ti nepomůžu, ale mohl bych ti nafotit střeva (výhledově, až se mi domů dostane nějaký kvalitnější foták).
Kdybys chtěl, mám tu podlahovou verzi - elektronice moc nehovím, s tím ti nepomůžu, ale mohl bych ti nafotit střeva (výhledově, až se mi domů dostane nějaký kvalitnější foták).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo kdybys to nafotil,tak to bylo fajn.A jak to máš napájený?Jenom 12V trafo?Nero píše:Je pravda, že podlahová verze je možnostma chudší a zvukově prý o něco méně podařenější než rack. Asi si rozmysli sám, co bys chtěl.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
poč stavíš kopii 800vky, když chcež uplně jinej zvuk... podle mě bude chyba už v koncovým stupní, chce to 6L6ky... jinak byh to rači dělal do zesíku, než na podlahu či rack...už tam máš trafa a dost ušetříš
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Nero
- Rádce
Já tu JCM 800 mám už pár měsícu hotovou.V tý době sem neměl o lapovejch zesilovačích žádný poznatky.Řek sem si je to lampa a to mě stačí.Teď už vim že chci pořádně hutnej zvuk.Tak proto ta Mesa.A nechce se mě zase vrážet prachy do 100W výstupáku a napájecího trafa.Těch 50W je ůplně vyhovujících.Proto ten koncovej stupeň z 800 
- einsteincz
- Kontaktovat uživatele:
o ten V-twin bych se přihlásil taky - nejlepe plošňák oboustranně. A taky by mě zajimalo co jsou tam použité za ty FET tranzistory, ve schématu nejsou popsané.
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player 
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
když si byl schopnej postavit ten aparát, tak budš i schopnej upravit to messa schéma na 50W. trafa použiješ stejný, patice též, šasi též a součástky taky možná až na pár vyjímek... Podle mě by to stálo za kompletní překopání. Věř mi, že na tý hutnosti se podílí i konec. Ty EL34ky kreslí v průraznejch středech. Hutnej zvuk to může bejt, ale rozhodně ne basovýškovej. MYslím,ž e budeš spokojenější, když to předěláš, než když uděláš preamp pak zjistíš, že to furt není ono. Njvětší investice bude pár 6l6, jehož cena je asi 600-1500 kč.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
nebál bych se o to, že trafo neutáhne další dvě eccčka, kde každá má žhavení If 300mA a proud Ia 1,2mA
teda pokud to trafo nedělal fakt nějakej dement.
teda pokud to trafo nedělal fakt nějakej dement.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
- Nero
- Rádce
Nero:Jo moc díky.Jinak to trafo jsem delal sám, tak že s tou demencí to bude možná pravda
.Proud z vynutí 320V sem udelal na cca 300mA, ale to žavení bude velkej problém.2x EL 34=3A + 3x 300mA.Mám to dělaný na 5A.A už tak byly potíže sehnat tak sylnej drát(d=2mm).Nechci zase moc ryskovat.Až udělám plošák V- TWINU tak sem hndim odkaz:-).
S tím žhavením to máš blbé - ale dá se to vyřešit přidáním dalšího (malého) trafa jen na žhavení těch dvou lamp - aby dávalo buď 6,3V/600mA nebo 12,6V/ 300mA - jestli bys z toho trafa to žhavící napětí usměrnil, vyfiltroval a stabilizoval (a to 12,6V krásně jde), tak máš zdroj bezbrumového napětí pro první 2 lampy v předzesilovači. 
Nero:Nemohl by ses kouknout co je to tam za ty FET tranzistory,Ve schematu nejsou.Měly by bejt kiusek od toho optočlenu přes 470k odpor.Optočlen je ten integráč s 6 nožičkama.Díky.Jinak už budu mít překreslený to schema doEaglu, tak že by ten plošák moch bejt za pár dní.Akorát nevim jak rozestavět ty součástky na plošák.