dilema: LINE 6 POD XT nebo ZOOM G7.1ut ?
Pravidla fóra
dilema: LINE 6 POD XT nebo ZOOM G7.1ut ?
Dobrý den všem,
Velmi vás prosím o názory k následujícímu:
Koupil jsem v aukci na ebay.com Fendera Stratocastera (AM) a je to moje první elektrika vůbec. Nyní řeším klasický problém "kam to připojit". Samozřejmě vím, že nejlepší řešení je kombo, které také hodlám časem pořídit (finanční otázka)- zatím u mne "vede" Fender Hot Rod Deluxe.
Proto jsem se rozhodl, že koupím kytarový multiefekt a dočasně hrát přes PC případně aktivní repro.
Dost mi ale záleží na tom, abych ten multiefekt nemusel okamžikem koupí toho komba vyhodit - jinými slovy abych jeho efekty s vypnutými simulacemi a modelingy mohl nadále využívat zapojené v fx smyčce..
Na tomto místě bych se rád omluvil všem Heavymetalovým hráčům - nechť mi odpustí, ale jejich názory mne moc nezajímají. Hraji, resp. snažím se hrát jako Mark Knopfler tj. zajímá mne jeho myšlení a technika hry a jeho kytarový zvuk. Dále pak styly jako blues či bluesrock a podobné.
Po dlouhém hledání padlo rozhodnutí na uvedené dva modely: LINE 6 POD XT nebo ZOOM G7.1ut.
Osobně se více přikláním k té G7.1ut - jednak má minimálně na vstupu lampu 12AX7 a hlavně jsem před časem objevil tento výborný portál, kde je po zaregistrování možno stáhnout patche se zvuky a simulacemi nej(žádanějších) kytaristů resp. konkrétních skladeb:
http://giasso.s42.eatj.com/ZooM/home.jsp
Je tam i ten Knopfler a je to k nerozeznání stejně jako u těch ostatních. Schválně poslechněte ukázky...
Naopak ve prospěch PODa Line6 mluví jeho rozšíření a bezesporu i zvuková kvalita protože jeho efekty používá i řada úspěšných a známých kytaristů a to dokonce i ve studiu! Viz např. Radim Hladík a jeho rozhovor s ním na http://www.music-store.cz a řada dalších.
Takže... Můžete psát svoje zkušenosti, doporučení, porovnání pokud jste někdo oba nebo některý z nich měl/máte a pomohl mi správně se rozhodnout i s ohledem na budoucí koupi celolampového komba (viz výše)
Děkuji všem!
Velmi vás prosím o názory k následujícímu:
Koupil jsem v aukci na ebay.com Fendera Stratocastera (AM) a je to moje první elektrika vůbec. Nyní řeším klasický problém "kam to připojit". Samozřejmě vím, že nejlepší řešení je kombo, které také hodlám časem pořídit (finanční otázka)- zatím u mne "vede" Fender Hot Rod Deluxe.
Proto jsem se rozhodl, že koupím kytarový multiefekt a dočasně hrát přes PC případně aktivní repro.
Dost mi ale záleží na tom, abych ten multiefekt nemusel okamžikem koupí toho komba vyhodit - jinými slovy abych jeho efekty s vypnutými simulacemi a modelingy mohl nadále využívat zapojené v fx smyčce..
Na tomto místě bych se rád omluvil všem Heavymetalovým hráčům - nechť mi odpustí, ale jejich názory mne moc nezajímají. Hraji, resp. snažím se hrát jako Mark Knopfler tj. zajímá mne jeho myšlení a technika hry a jeho kytarový zvuk. Dále pak styly jako blues či bluesrock a podobné.
Po dlouhém hledání padlo rozhodnutí na uvedené dva modely: LINE 6 POD XT nebo ZOOM G7.1ut.
Osobně se více přikláním k té G7.1ut - jednak má minimálně na vstupu lampu 12AX7 a hlavně jsem před časem objevil tento výborný portál, kde je po zaregistrování možno stáhnout patche se zvuky a simulacemi nej(žádanějších) kytaristů resp. konkrétních skladeb:
Je tam i ten Knopfler a je to k nerozeznání stejně jako u těch ostatních. Schválně poslechněte ukázky...
Naopak ve prospěch PODa Line6 mluví jeho rozšíření a bezesporu i zvuková kvalita protože jeho efekty používá i řada úspěšných a známých kytaristů a to dokonce i ve studiu! Viz např. Radim Hladík a jeho rozhovor s ním na http://www.music-store.cz a řada dalších.
Takže... Můžete psát svoje zkušenosti, doporučení, porovnání pokud jste někdo oba nebo některý z nich měl/máte a pomohl mi správně se rozhodnout i s ohledem na budoucí koupi celolampového komba (viz výše)
Děkuji všem!
pokud bys upřednostňoval ten zoom jen kvuli tomu že má lampu, tak to bych nebral jako +, a to proto, že chceš mít lampové kombo, a v repru od kompu nebo v bednách to stejně nepujde slyšet.
Výhoda zoomu je ta že narozdíl od XTčka může být ovládan nohama - XT to nemá, mužeš přepínat jen ručně nebo si koupit externí footswitch který taky něco stojí.
osobně bych šel asi do zoomu, a nebo bych se v této cenove relaci podival po bossovi - ME-70ka vypadá lahodně, pokud chceš vrazit takové peníze do multáku a pak i do komba rozhodně bych doporučoval zajet do hudebnin a pár udělátek skusit
edit: ale zas bossik má nevýhodu že nemá USB připojení k počítači, což ty dva předchozí mají, tak pokud chceš nahrávat zvuky tak máš smůlu
Výhoda zoomu je ta že narozdíl od XTčka může být ovládan nohama - XT to nemá, mužeš přepínat jen ručně nebo si koupit externí footswitch který taky něco stojí.
osobně bych šel asi do zoomu, a nebo bych se v této cenove relaci podival po bossovi - ME-70ka vypadá lahodně, pokud chceš vrazit takové peníze do multáku a pak i do komba rozhodně bych doporučoval zajet do hudebnin a pár udělátek skusit
edit: ale zas bossik má nevýhodu že nemá USB připojení k počítači, což ty dva předchozí mají, tak pokud chceš nahrávat zvuky tak máš smůlu
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
No nevím,podle mě když si chceš koupit lampový kombo potom,tak multiefekt k tomu je jako myslím k ničemu i s vypnutejma simulacema do smyčky.Myslím že bys měl lepší si koupit Line6 toneport třeba UX1,budeš mít komplet nahrávací studio se všema krabičkama ,zesilovačema atd.A potom si koupit kombo plus pár krabiček,protože lampáč si nejlíp rozumí s krabicema,no a ten toneport ti furt zůstane jako dost dobrý studio a na trénovaní je to myslím jako dělaný,toť má rada
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
panedge ma do jiste miry pravdu, to je taky smer kterym muzes jit... pokud ti nevadí krabičky tak je to v podstatě lepší řešení... s multákem se víc vyblbneš, můžeš do těch USBčkových nahrávat preseety. ale krabky jsou prostě krabky. přečti si tu v efektech o tom téma, která varianta je pro tebe přijatelnější:
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=12374
pokud se rozhodneš pro multák, tak platí to co jsem psal nahoře
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=12374
pokud se rozhodneš pro multák, tak platí to co jsem psal nahoře
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
za mě zcela nečekaně LINE6 ale pro tebe spíše v pedálové verzi Live aby se to do ovládání vyrovnalo Zoomu
Speciálně pokud máš strata a chceš hrát nemetalové věci je POD ta pravá volba, jelikož 90% aparátů a 90% efektů je v POD právě simulací vintage věcí... Ostatně, stačí se podívat na výpis efektů které POD simuluje.. defacto jen nejslavnější modely co kdy byly vyrobeny, čili si myslím že tyto efekty s vypnutou simulací aparátů ke svému stratu a lampáči určitě oceníš.
Nechci nijak hanit zoom, určitě je to dobrý multiefekt, ale Line6 "kope jinou ligu" ostatně.. kolik slavných kytaristů hraje na Zoom a kolik na výrobky Line6
Speciálně pokud máš strata a chceš hrát nemetalové věci je POD ta pravá volba, jelikož 90% aparátů a 90% efektů je v POD právě simulací vintage věcí... Ostatně, stačí se podívat na výpis efektů které POD simuluje.. defacto jen nejslavnější modely co kdy byly vyrobeny, čili si myslím že tyto efekty s vypnutou simulací aparátů ke svému stratu a lampáči určitě oceníš.
Nechci nijak hanit zoom, určitě je to dobrý multiefekt, ale Line6 "kope jinou ligu" ostatně.. kolik slavných kytaristů hraje na Zoom a kolik na výrobky Line6
- Effect Models based on*:
LA-2A® Compressor
Noise Gate
Fuzz Face
Big Muff Pi®
Tubescreamer®
ProCo Rat
Octavia
CS-1 Comp/Sustainer
Dynacomp
Vetta™ Comp
Auto Swell
Mutron III
Line 6® Sine Chorus
CE-1 Chorus Ensemble
Line 6® Flanger
A/DA Flanger
MXR® Phase 90
Uni-Vibe
Opto Tremolo model from the
1965 Fender® Deluxe Reverb® Vox® V847 Wah
Custom Vox® V847 Wah
Bias Tremolo model from 1960 Vox® AC-15
Colorsound Wah-Fuzz
Maestro® Boomerang Wah
Leslie® 145
Jen Electronics Cry Baby Super Wah
Vibratone
RMC Real McCoy 1 Wah
Auto-pan
Arbiter® Cry Baby Wah
Boss® DM-2
Sub Octaves Synth Effect
Deluxe Memory Man
Digitech Whammy Pitch Effect
EP-1 Tube Echoplex
Maestro® Bass Brassmaster
Roland® RE-101 Space Echo
Sans Amp Tube Driver
Sweep Echo
Volume (Pre- or Post-Amp Routing options)
Line 6® Digital Delay
Post-EQ
Line 6® Stereo Delay
Vetta Wah
Large Plate Reverb
Ping Pong Delay
Vintage Plate Reverb
Reverse Delay
Slap Plate Reverb
Fender® Deluxe Spring Reverb
Cavernous Reverb
Fender® Twin Spring Reverb
Chamber Reverb
King Spring Reverb
Rich Chamber Reverb
Small Room Reverb
Large Hall Reverb
Tiled Room Reverb
Brite Room Reverb
Dark Hall Reverb
Medium Hall Reverb
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Předně děkuji vám všem za odpovědi a náměty...
Několik poznámek: Předně já ty uvedené efekty (a následně i to kombo) chci koupit přes bazar nebo inzerci, nové v obchodech je to teď ještě dražší než dřív. Zrovna teď někdo nabízí toho Zooma za 4,5k tj. cca za polovinu...
Krabičky zatím zavrhuju - jednak je to cenově dost náročné, ale hlavně nevím jaké pořebuji a jak je případně zkombinovat k dosažení zvuku o kterém mám řekněme konkrétní představu. Pořízením kvalitního multiefektu se k tomu řešení můžu za čas dopracovat díky jeho univerzálnosti a variabilitě.
pupack:
Promiň, ale na základě čeho soudíš, že Line6 "kope jinou ligu"? Podle mne to už dávno neplatí od té doby, co Zoom používá novou generaci DSP právě v modelech G7.1ut nebo G9.2tt. Dříve opravdu platilo, že Zoom byl (v odpovídající cenové hranici) na "druhém konci" žebříčku kvality v porovnání s Line6 a osobně si myslím, že právě to je důvod proč na ně "tolik" slavných kytaristů hraje.
..a navíc řadu těch simulací vintage efektů/aparátů má ta G7.1 taky:
http://www.musiccenter.cz/Zoom-G7.1ut/M ... u/:3:16165
... případně se dají sestavit - viz ten odkaz co jsem linkoval výše. Rozhodně se na to podívej(te):
Několik poznámek: Předně já ty uvedené efekty (a následně i to kombo) chci koupit přes bazar nebo inzerci, nové v obchodech je to teď ještě dražší než dřív. Zrovna teď někdo nabízí toho Zooma za 4,5k tj. cca za polovinu...
Krabičky zatím zavrhuju - jednak je to cenově dost náročné, ale hlavně nevím jaké pořebuji a jak je případně zkombinovat k dosažení zvuku o kterém mám řekněme konkrétní představu. Pořízením kvalitního multiefektu se k tomu řešení můžu za čas dopracovat díky jeho univerzálnosti a variabilitě.
pupack:
Promiň, ale na základě čeho soudíš, že Line6 "kope jinou ligu"? Podle mne to už dávno neplatí od té doby, co Zoom používá novou generaci DSP právě v modelech G7.1ut nebo G9.2tt. Dříve opravdu platilo, že Zoom byl (v odpovídající cenové hranici) na "druhém konci" žebříčku kvality v porovnání s Line6 a osobně si myslím, že právě to je důvod proč na ně "tolik" slavných kytaristů hraje.
..a navíc řadu těch simulací vintage efektů/aparátů má ta G7.1 taky:
http://www.musiccenter.cz/Zoom-G7.1ut/M ... u/:3:16165
... případně se dají sestavit - viz ten odkaz co jsem linkoval výše. Rozhodně se na to podívej(te):
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Petr_70
g7 i g9ka už jsou na trhnu od roku 2007 a moc tedy mezi slavnymi rozsirene nejsou... kdežto na line6 hraje kvanta.. Ale to je fuk ta volba je na tobě.. jen pisu svuj nazor hlavne vuci tomu co jsi psal ze chces hrat =
kdyz se kouknu na vypis efektu u te sedmičky, je idealnejsi spis na tvrdsi styly, staci se podivat jake jsou tam zkresleni atd, aspon ze je tam ten tubescreamer..
jinak kompresory jsou "noname" postradal bych pro to co chces hrat, treba dynacomp, CS-1, Knopfler tusim pouzival CS2..
chybí modulační delay...Knopfler pouzival TC2290 coz je paradni modulacni delay
v POD jsou vyborne Plate reverby (pro blues atd jak pises)
atd atd... proste v POD jsou vintage krabičky vždy konkretnich modelu... kdezto Zoom je zamerenej na novejsi zvuky, tvrdsi zkresleni, a modernejsi zvuk a vetsina efektů nejsou zalozene na konkretnich modelech az na par vyjimek..
Jen se ridim tim co jsi psal ze chces hrat, proto rikam ze ma volba by byla jasna pro PODa
g7 i g9ka už jsou na trhnu od roku 2007 a moc tedy mezi slavnymi rozsirene nejsou... kdežto na line6 hraje kvanta.. Ale to je fuk ta volba je na tobě.. jen pisu svuj nazor hlavne vuci tomu co jsi psal ze chces hrat =
kdyz se kouknu na vypis efektu u te sedmičky, je idealnejsi spis na tvrdsi styly, staci se podivat jake jsou tam zkresleni atd, aspon ze je tam ten tubescreamer..
jinak kompresory jsou "noname" postradal bych pro to co chces hrat, treba dynacomp, CS-1, Knopfler tusim pouzival CS2..
chybí modulační delay...Knopfler pouzival TC2290 coz je paradni modulacni delay
v POD jsou vyborne Plate reverby (pro blues atd jak pises)
atd atd... proste v POD jsou vintage krabičky vždy konkretnich modelu... kdezto Zoom je zamerenej na novejsi zvuky, tvrdsi zkresleni, a modernejsi zvuk a vetsina efektů nejsou zalozene na konkretnich modelech az na par vyjimek..
Jen se ridim tim co jsi psal ze chces hrat, proto rikam ze ma volba by byla jasna pro PODa
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
OK, díky za názor - do určité míry jsi mne přesvědčil
.
Ale zeptám se možná hloupě, ale na té mnou odkazované stránce jsou ke stažení patche pro toho Zooma i s ukázkami a zní to neskutečně věrně a přesvědčivě. Je tam Knopfler, Gilmour aj.
Nebylo by možné z toho zdrojáku uvedená nastavení nějak modifikovaně aplikovat i na toho PODa (efekty, příp. ampy) ?
Nemám k tomu bohužel manuál, můžu se jen dohadovat co ta všechna nastavení znamenají.
Plácnu sem výpis jednoho takového (Knopfler - Going Home z alba Local Hero):
G7EDpatch
{
Name { MK Clean }
Comment {
// This patch was made by giasso
// ** http://giasso.s42.eatj.com/ZooM/ **
}
PatchLevel { 36 }
Tempo { 120 }
PedalFunction { PRE-AMP CH A/B }
AmpSel { A }
AmpA { on, Fender Clean, 47, 30, 80, Pre }
AmpB { on, VOX Clean, 79, 21, 1, Pre }
EQ_A { on, 1, 0, 10, 9, 6, 4 }
EQ_B { on, 5, 3, 0, -1, 0, -1 }
ZnrA { off, NoiseGate, 4 }
ZnrB { on, ZNR, 11 }
Comp { on, RackComp, 28, 10, 5, 44 }
Wah { off, Booster, 5, 9, 6, 84 }
Cabi { off, large, middle, Dynamic }
Mod { on, Delay, 150mS, 4, 5, 16 }
Del { off, Echo, 100mS, 20, 8, 40 }
Rev { on, Spring, 20, 1, 4, 68 }
Arrm { 0, 0, 255, 0, 0 }
Pedal {
1 ( 34, 0, 100, enabled )
2 ( 0, 0, 100, disabled )
3 ( 0, 0, 100, disabled )
4 ( 0, 0, 100, disabled )
}
}
Díky moc za případnou odpověď a předem se omlouvám, jestli je tahle úvaha nesmyslná... Ale opravdu mu to zní jako originál!
Ale zeptám se možná hloupě, ale na té mnou odkazované stránce jsou ke stažení patche pro toho Zooma i s ukázkami a zní to neskutečně věrně a přesvědčivě. Je tam Knopfler, Gilmour aj.
Nebylo by možné z toho zdrojáku uvedená nastavení nějak modifikovaně aplikovat i na toho PODa (efekty, příp. ampy) ?
Nemám k tomu bohužel manuál, můžu se jen dohadovat co ta všechna nastavení znamenají.
Plácnu sem výpis jednoho takového (Knopfler - Going Home z alba Local Hero):
G7EDpatch
{
Name { MK Clean }
Comment {
// This patch was made by giasso
// ** http://giasso.s42.eatj.com/ZooM/ **
}
PatchLevel { 36 }
Tempo { 120 }
PedalFunction { PRE-AMP CH A/B }
AmpSel { A }
AmpA { on, Fender Clean, 47, 30, 80, Pre }
AmpB { on, VOX Clean, 79, 21, 1, Pre }
EQ_A { on, 1, 0, 10, 9, 6, 4 }
EQ_B { on, 5, 3, 0, -1, 0, -1 }
ZnrA { off, NoiseGate, 4 }
ZnrB { on, ZNR, 11 }
Comp { on, RackComp, 28, 10, 5, 44 }
Wah { off, Booster, 5, 9, 6, 84 }
Cabi { off, large, middle, Dynamic }
Mod { on, Delay, 150mS, 4, 5, 16 }
Del { off, Echo, 100mS, 20, 8, 40 }
Rev { on, Spring, 20, 1, 4, 68 }
Arrm { 0, 0, 255, 0, 0 }
Pedal {
1 ( 34, 0, 100, enabled )
2 ( 0, 0, 100, disabled )
3 ( 0, 0, 100, disabled )
4 ( 0, 0, 100, disabled )
}
}
Díky moc za případnou odpověď a předem se omlouvám, jestli je tahle úvaha nesmyslná... Ale opravdu mu to zní jako originál!
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Sou to vsecko jen kecyyyyy. Zajdi do kramu,nebo si to puc a porovnej. Kazdej to slysi krapet jinak. Ja treba zkousel PODa a zkresleni slusny, ale efekty ..... Zooma jsem slysel z rychliku,ale neurazil. Digitech zkresleni drina (ale da se,POD byl ale lepsi) ale zase efekty super.
Tak, a ted se v tom vyznej. Zkratka, co clovek a ucho, to nazor
Tak, a ted se v tom vyznej. Zkratka, co clovek a ucho, to nazor
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Ja bych byl asi nejvíc pro PoD x3 live , to je klasa slyšel jsem to , viděl jsem to a do ted na to slintám , v létě jsem si málem koupil zoom g9.2tt , ale nakonec jsem si stejně koupil notase , kdybych ja měl ty prachy tak jdu do X3 live , přijde že má lepší skreslení , efekty a celkově je to takový promakanější. Myslím , že nejlepší bude když zajedeš někam do hudebnin a vyskoušíš.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
pupack:
Abych řekl pravdu, čím dál víc o tom PODu XT přemýšlím - líbí se mi mj. i kvalitní zákaznická podpora, tedy pravidelné aktualizace software i firmware...
Ještě krátce k poznámkám výše:
je vidět, že máš přehled - Knopfler skutečně používal kompresor Boss CS-2 i dynamický delay TC2290.
Bohužel ale ani jeden z nich POD XT neobsahuje...
Chci se zeptat - nejsou náhodou třeba obsaženy někde v rámci těch aktualizací, nebo alespoň modelovacích packů (např. collectors classic)?
Co jsem se díval, tak TC2290 má až M13
Mě by se spíš hodil ten CS-2 - má ho kupodivu třeba Digitech RP150, který se dá sehnat za 1500,-
Děkuji za odpověď.
Abych řekl pravdu, čím dál víc o tom PODu XT přemýšlím - líbí se mi mj. i kvalitní zákaznická podpora, tedy pravidelné aktualizace software i firmware...
je vidět, že máš přehled - Knopfler skutečně používal kompresor Boss CS-2 i dynamický delay TC2290.
Chci se zeptat - nejsou náhodou třeba obsaženy někde v rámci těch aktualizací, nebo alespoň modelovacích packů (např. collectors classic)?
Mě by se spíš hodil ten CS-2 - má ho kupodivu třeba Digitech RP150, který se dá sehnat za 1500,-
Děkuji za odpověď.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Nooo PODxt ma CS1 - a upřímě, je to pořád simulace, nevím jestli poznáš rozdíl mezi CS2 nebo CS1, každopádně tu CS1ku tam používám hodně rád. Navíc je tam MXR Dynacomp, což je také legendární kompresor/sustainer ten využívám asi nejvíc. Digitech má možná v papírech CS2, ale mezi námaPetr_70 píše:pupack:
Děkuji za odpověď.
Co se týká delaye, používám tam simulaci Memory Man, který má to podstatné, co dělá TC2290 dokonalou, a to je modulace chorusem na zdelayovanej zvuk. TC2290 je digitální delay a tím, že i PODxt je digitální zní opravdu velice totožně ten Memory man... ostatně na U2 to právě ocenuju, Edge používá také TC2290
Ty rozšiřující balíčky se týkají spíše aparátů, ale stačí se mrknout na www.line6.com tam to bude přesně vyjmenované.
Co se M13 týká, to je pecka, to bude můj příští nákup, snad někdy
OK, děkuji ti za odpověď a za ochotu
Jestli dovolíš, když jsi takový znalec Line6 - neporadil bys mi, kde třeba najdu nějaké dobré zvuky na Marka Knopflera?
Jde mi o to, že když si ten Pod XT koupím (asi přes aukci/bazar) tak bych s těch zvuků mohl vyjít jako "odrazový můstek" k vlastním experimentům. Předpokládám, že to jejich nastavení (použité ampy/efekty, jejich pořadí atd..) v ovládacím software (GearBox nemýlím-li se?) snadno přečtu...
Někde jsem přečetl, že nejkvalitnější zvuky pro Line6 jsou k nalezení na http://guitarport.com , ale upřímně řečeno tam není s Knopflerem téměř nic
Něco málo jsem našel v tomto balíku přímo na webu line6:
http://line6.com/media/customtone.com/L ... change.zip
Děkuji ještě jednou.
Jestli dovolíš, když jsi takový znalec Line6 - neporadil bys mi, kde třeba najdu nějaké dobré zvuky na Marka Knopflera?
Jde mi o to, že když si ten Pod XT koupím (asi přes aukci/bazar) tak bych s těch zvuků mohl vyjít jako "odrazový můstek" k vlastním experimentům. Předpokládám, že to jejich nastavení (použité ampy/efekty, jejich pořadí atd..) v ovládacím software (GearBox nemýlím-li se?) snadno přečtu...
Někde jsem přečetl, že nejkvalitnější zvuky pro Line6 jsou k nalezení na http://guitarport.com , ale upřímně řečeno tam není s Knopflerem téměř nic
Děkuji ještě jednou.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Píšeš správně, v gearboxu si nastavíš snadno svůj zvuk. Nejvíc presetů od lidí je přímo na stránkách Line6.com v menu položka "customtone" ( http://line6.com/customtone/ )tam určo nějakého Knopflera najdeš, ale je třeba brát v úvahu že ty presety jsou od lidí, každý má jinou kytaru, jiné snímače, jiná sluchátka či repro atd atd čili ti to stejně nebude znít tak jako tomu kdo to vytváří.Petr_70 píše:OK, děkuji ti za odpověď a za ochotu![]()
Někde jsem přečetl, že nejkvalitnější zvuky pro Line6 jsou k nalezení na http://guitarport.com , ale upřímně řečeno tam není s Knopflerem téměř nic![]()
Děkuji ještě jednou.
Ale svůj ton si tam vyrobíš opravdu rychle a sám v tom Gearboxu. Stačí začít výběrem aparátu .. a pak jen přidáváš co je potřeba
takhle to vypadá

Tohle je mi samozřejmě jasné, proto jsem psal, že ty presety mě zajímají především proto, abych se měl od čeho "odrazit", když například nevím z čeho a v jakém pořadí sestavit efektovou cestu abych dosáhl zvuku, kterého dosáhnout chci.pupack píše:...ale je třeba brát v úvahu že ty presety jsou od lidí, každý má jinou kytaru, jiné snímače, jiná sluchátka či repro atd atd čili ti to stejně nebude znít tak jako tomu kdo to vytváří.
Jinak díky za ochotu a tvůj čas
Zdar. Píšeš, že nemáš zkušenosti s elektrickou kytarou, takže bych to moc neřešil. Se zoomem zkušenost nemám, ale s každým podobným multiefektem najdeš zvuk kterej ti bude vyhovovat. Ale nikdy to nebude stejný zvuk jako má tvůj kytarový vzor. Protože ani jeden z nás není Knopfler, Edge, Clapton nebo Slash
Já používám POD X3 live a můžu ti ho jen doporučit. Měl jsem i XT live, ale X3 je ještě o chlup lepší. Navíc má dvě signálový cesty. Ale být tebou tak bych koupil ledvinu, XT nebo X3. Na domácí cvičení ideální a koncert se s tím dá taky odehrát. Navíc se při editaci na PC naučíš jaký máš při tvorbě zvuku možnosti a co která krabička dělá.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomoc
přes program Line6 Monkey přes který si aktualizuješ firmware, gearbox atd je tam záložka "backup and restore" tlačítko "load bundle" ale nejdřív si ty původní presety musíš stáhnout tady http://line6.com/customtone/factorypresets/05k4r píše:Čau, mám nově Line6 PODxt live a zkoušel jsem co to umí. Je opravdu good, ale omylem jsem si přepsal tovární presety a nevím jak je dostat zpět, dost mi to vadí. Může mi někdo z vás pomoct jak na to?