Burlaci - solo

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
ahomonicky

Burlaci - solo

Příspěvek od ahomonicky »

Ahoj pánové, vím, že Kabati zde nejsou příliš oblíbenou kapelou, my je prostě sem tam hrajem...nicméně teď jsme dělali další věci od nich a narazil jsem na Burlaky solo. Předpokládám, že to už určitě někdo z vás hrál, či máte lepší uši. Taby jsem nikde nenašel, tedy pokud to již někdo máte hotové, či o nich víte, pomůže mi to. Na a technika sóla...můžu si ho udělat po svém, ale je to natolik ujetý, že bych ho rád dodržel. Dle mého se jedná pouze o práci s delayem. Nebo jsem vedle a je tam ještě něco navíc ? Předem díky za pomoc.

PS : nejsem příliš velký teoretik ( bohužel spíš žádný ), ale díky Nerovi a jeho článku jsem už celkem pronikl aspoň do základů. Jen jsem tam nenašel nikde škálování akordu. Mam pocit, že tam se jmenuje taková ta posloupnost, které akordy v rámci stupnice k sobě sedí. Možná to má ale jiný název
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Podle mě je to jen o delayi nebo nějakým echu a flažoletech , kdybych měl delay tak ti to odposlouchám aby to tak nějak znělo , ale jelikož jsem bez tak nemužu sloužit :-( ale počítej teda určitě s tím psycho dlouhym delayem.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

zkreslení + whammy + delay
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
nity

Příspěvek od nity »

zkus kouknout na nejakou live verzi...treba sem http://www.youtube.com/watch?v=lV3MWHRQ9wE
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
ahomonicky

pupack píše:zkreslení + whammy + delay
Jsi si jistej tim Whammy efektem ? Ja mam pocit, ze by to melo jit cele jen delayem a samozrejme zkreslenim. Ale zatim delam ten zaklad, neb delame i Zizen, tak jsem toho mel ted 2 dny dost a na to solo jsem se jeste nevrhl, zatim sonduju. Ja si prave rikal, ze jestli to nekko s kapelou uz hraje nebo to pro zabavu nacvicil tak by mi to usetrilo praci. Ten whammy totiz nemam, X3 je stale v oprave a ani nevim, zda ho ma vubec. Jinak vlastnim jen DL4 delay a chorus od Bosse, tak si budu muset nejak poradit s tim. Ale jestli to bez whammy nepujde, budu muset nekde pujcit, ci na bazaru splasit nez dojde X3
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

ahomonicky píše:
pupack píše:zkreslení + whammy + delay
Jsi si jistej tim Whammy efektem ? Ja mam pocit, ze by to melo jit cele jen delayem a samozrejme zkreslenim. Ale zatim delam ten zaklad, neb delame i Zizen, tak jsem toho mel ted 2 dny dost a na to solo jsem se jeste nevrhl, zatim sonduju. Ja si prave rikal, ze jestli to nekko s kapelou uz hraje nebo to pro zabavu nacvicil tak by mi to usetrilo praci. Ten whammy totiz nemam, X3 je stale v oprave a ani nevim, zda ho ma vubec. Jinak vlastnim jen DL4 delay a chorus od Bosse, tak si budu muset nejak poradit s tim. Ale jestli to bez whammy nepujde, budu muset nekde pujcit, ci na bazaru splasit nez dojde X3

no to solo se hraje hlavne na vicero kytar, je tam slyset zvuk normal, pak o oktavu nize asi.. + ten hlavni motiv takovej "rozladenej" to je prave podle me whammy pedal, ostatne podobny, neli stejny zvuk totiz hraju v pisni od U2 Beautiful day, tam je podobně uchylne pidi solo s whammy...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
ahomonicky

no to solo se hraje hlavne na vicero kytar, je tam slyset zvuk normal, pak o oktavu nize asi.. + ten hlavni motiv takovej "rozladenej" to je prave podle me whammy pedal, ostatne podobny, neli stejny zvuk totiz hraju v pisni od U2 Beautiful day, tam je podobně uchylne pidi solo s whammy...[/quote]

No asi to pujde jen s delayem. Zkousel jsem to ted se svym guru kytarovym a pokud tam clovek nacpe nejaky flazolety a drzi rytmus s predsazenim, tak se to celkem podoba. Beztak chaos nikdy nudelas presne :-)
lipo

Příspěvek od lipo »

my jsme to vyřešili takhle:
http://www.youtube.com/watch?v=xgcFQh9aXNM 2:53[/url]
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

lipo píše:my jsme to vyřešili takhle:
tak to je hustý :lol: :lol: :lol: ten hlásek je úžasnej :D
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

pupack píše:
lipo píše:my jsme to vyřešili takhle:
tak to je hustý :lol: :lol: :lol: ten hlásek je úžasnej :D
Mladý muž, zhrzený životem, zpívající o čtyřech deckách pod kůží :lol:
Náhodou, v dnešní době, kdy prvňáci neumí pořádně ani říct jak se jmenujou (smrt rodičům, kteří pustí děcko k počítači před dosažením osmi let) je tenhle spíš světlá výjimka :)
Mno a sólo, ač fajně zahrané, se mi tam vůbec nehodilo a navíc bylo potichu :?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no, solko tam trosku nesedi, ale je to zajimave:).a jeslti to zpival prvnak tak to celkem respekt..
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“