Hraní Nirvany

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
franta46

Hraní Nirvany

Příspěvek od franta46 »

Zdravím všechny, snažím se hrát Nirvanu, ale bohužel vždycky, když hledám nějaký materiál např. tabulatury atd. tak najdu několik verzí. Potřeboval bych ale přesně ty verze, které hrál Kurt Cobain. Neznáte prosím někdo nějaké stránky, kde bych to našel či nemáte nějaké materiály, které byste mi mohli zaslat? Ještě jeden dotaz podle čeho je nejlepší hrát Nirvanu (tabulatura?)
Díky moc všem.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

řek bych že nejlepší je učit se to oposlouchat ;) nic lepšího ti asi neporadim, myslim že na www.ultimate-guitar.com najdeš asi nejvíc tabů, pak ještě ta stránka 911tabs. Každopádně nikde není žádná "přesná" verze vypíchnutá zpravidla, chce to to oposlouchat když to chceš mít přesně. Nebo to hrát tak jak chceš ty ne? :wink:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Si pusť nějaký koncert (záznamů je více než dost), tam není problém ty 4 akordy na jeden song odkoukat :D
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja todelam tak ze si sezenu tab a z nej nak vychazim, este moc nejsem schopny to uplne odposlouchat uplne cele, ale dyz mam tab a pustim si treba ten koncert tak se to da celkem presne poupravit
ahomonicky

Příspěvek od ahomonicky »

McKozias píše:ja todelam tak ze si sezenu tab a z nej nak vychazim, este moc nejsem schopny to uplne odposlouchat uplne cele, ale dyz mam tab a pustim si treba ten koncert tak se to da celkem presne poupravit
Taky jsem kdysi chtel hrat Nirvanu, ale jeste jsem nehral s nikym, kdo by to dobre zazpival.
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Tak když mám tab, tak si ho pustím, no a jestli to zní +- dobře tak je to dobře. Tak jak Kurt to nezahraješ nikdy, vždycky líp :D
Final Frontier
franta46

Příspěvek od franta46 »

Ten jeho hlas je prostě dokonalej. Škoda ze na to nenÍ nějakej efekt pomocí kterýho bych dosahnul stejnýho hlasu. :lol:
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

No možná buď i rád :D to by byl opruz kdyby už i zpěváci napodobovali hlasy jejich vzorů :lol: stačí že je to tak u ostatních hudebníků občas :)
Final Frontier
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Stejně to hrál pokaždý jinak, takže univerzální tab nenajdeš...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
afektband

Příspěvek od afektband »

Naposlouchej to. Já Nirvanu vždycky odposlouchával a nikdy jsem neměl jedinej problém. Nechá se to zahrát na jeden poslech.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Jaguar master píše:Tak když mám tab, tak si ho pustím, no a jestli to zní +- dobře tak je to dobře. Tak jak Kurt to nezahraješ nikdy, vždycky líp :D
další chybné dogma... kurt hrál špatně.... ne nehrál, rozhodně hrál líp jak ty
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

turbo_MaCk píše: další chybné dogma... kurt hrál špatně.... ne nehrál, rozhodně hrál líp jak ty
http://www.rollingstone.com/news/covers ... 59/page/11
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tele.kom píše:
turbo_MaCk píše: další chybné dogma... kurt hrál špatně.... ne nehrál, rozhodně hrál líp jak ty
http://www.rollingstone.com/news/covers ... 59/page/11
bohužel tyhle ankety, žebříčky a realita jsou někde úplně jinde :-D

každopádně nirvanu není nejmenší problém odposlouchat - i pro začátečníka to nemusí být nijak extrémně těžké :-) tabulatury jsou mnohdy nepřesné u kterékoliv kapely, člověk musí hodně poslouchat a taby brát jen jako usměrnění - například rytmy si povětšinou musí vyvodit sám :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

dobrej kytarista svou hudbou něco říká... kurt to dokázal. Pro mě je to větší kytarista, než slash a zakk dohromady.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Pavel321

Příspěvek od Pavel321 »

turbo_MaCk: No sorry, ale to je nehorazna pi*ovina cos napsal... :D
Guitars: Epiphone SG G400 Cherry Lefty - Seymour Duncan SH-6 Bridge + Neck
BaCH Explorer Ebony Lefty
Strings: D´Addario 10
Picks: Dunlop - zelený, Dulop Slide
Effects: Dunlop MXR ZW-44 Overdrive, EHX Pocket Metal Muff
Accessories: ORX, Rockcase, Rockcable
Electro-Acoustic guitar: Ashton
Regular John

Kurt byl skvělý jako skladatel, ale průměrný jako kytarista. Na koncertech nikdy žádný pořádný kytarový výkon nepředvedl, jamovat neuměl, sólovat taky ne. Byl výjimečný spíš zvukem a rozbíjením nástrojů :) Jinak Nirvanu hrál samozřejmě jen on sám nejlíp, měl takový svůj neohrabaný styl a to se mi na něm líbí...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

tak vtom pripadku ais mame nastupce http://www.youtube.com/watch?v=N1krkgvwHbo
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

tak mistři... http://www.youtube.com/watch?v=28JqQENMbeU
kterej z vás něco takovýhoto složil? a Kdo to zvládne zahrát a zazpívat, klidně si vám dojedu vysmát do xichtu :P CO ty kombo až o prázkách?
http://www.youtube.com/watch?v=qT0dsO_O ... re=related
Regular John

turbo_MaCk píše:tak mistři... http://www.youtube.com/watch?v=28JqQENMbeU
kterej z vás něco takovýhoto složil? a Kdo to zvládne zahrát a zazpívat, klidně si vám dojedu vysmát do xichtu :P CO ty kombo až o prázkách?
http://www.youtube.com/watch?v=qT0dsO_O ... re=related
Ty seš pěkně mimo, tady se rozebírá jak Kurt uměl hrát a ne jak uměl skládat. Na Heart-Shaped Box není nic těžkého, to bych ti klidně zahrál (ale nezazpíval, nezpívám).
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

toš já ybch t to taky zahrál... otázka je kolik si složil podobných válů... Troufám si tvrdit, že bych to zahrál i zazpíval, ale není to nic lehkého. Naprostá kktina tvrdit, že je blbej kytarista. Blbej kytarista, co dokázal víc, ne žmi všichni dohromady. Opravdu, enchápu, co si dokážete tím, že ho označíte za nulu. šichnis tejně dobře víme, že nuly sme mi, co tu yvsedáváme na fóru, naprosto zvráceně obdivujeme aparáty a kytary, místo aby sme se snažili cokoliv vytvořit.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“