DI Box

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
skubanek

DI Box

Příspěvek od skubanek »

ahoj nemáte někdo zkušenosti s DI boxem?
potřebuju nějaké informace moc tomu nerozumim.
Chápu to asi takhle do DI boxu připojím výstup ze zesilovače např kabel 100W z di boxu vede jeden kabel k repráku a druhý přímo do mixu?
a tím se zbavím zvučení basy přes mikrfon? chápu to správně?
nemáte nekdo zkušenosti třeba s BEHRINGER - GI 100 - DI box?
nebo můžete mi neco poradit? mam lampovou hlavu 100W
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

tak, jak to píšeš to můžeš udělat ale radil bych zvučit podle toho, co píšeš basu přímo...tzn. basu zapojíš do DI output do mixu a Thru do hlavy... cpát DI mezi zesilovač a box mi přijde docela divoký... (i když vím, že to možný je)...

jinak pokud mermomocí potřebuješ DI až za zesilovačem, není na něm nějaký Line OUT??? či effect out??? - bral bych signál asi odtamtud...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
skubanek

Příspěvek od skubanek »

bohužel žádny out tam nemám pouze výstup na bednu.
Jens Ludwig
Odborník

tak byh to bejt tebou bral přímo z basy

skubanek

Příspěvek od skubanek »

a nebudu přicházet o signál?
Jens Ludwig
Odborník

ne - pokud použiješ aktivní DIbox - třeba zmiňovaný Behringer DI100 nebo GI100

skubanek

Příspěvek od skubanek »

a když to budu brát přímo před hlavou není to škoda když už mám lampovou hlavu abych přišel o ten zvuk lamp?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

GI100 jde myslim pripojit i mezi zesak a bednu, takze o zvuk lamp neprijdes :) Ale radsi si to over, nejsem si tim 100% jisty. Kazdopadne takovyhle splittery na silovej signal se delaji.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

no hlavně jde o to, že ten GI100 nemá vlastní impedanci, takže než zapneš hlavu, tak musíš mít propojenej GI s boxem....

Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Teda já slyším prvně, že by se DIbox zapojoval na VÝSTUP zesilovače?!
Všechny DIboxy, které jsem kdy viděla, nebo které spoluhráči kdy použili, tak se zapojují PŘED zesilovač, tedy do nezesílené signálové trasy.
Vlastně mi uniká i smysl PROČ to dávat jinam??? DI box je přece zařízení, které eliminuje zemnící smyčky v aparatuře a který dokáže i převádět symetrický a nesymetrický signál, tedy nic výkonového!!!

Zvučit basu mikrofonem, tedy jinak než z předzesíleného signálu mezi korekcemi a koncovým zesilovačem (běžně to v basových aparátech bývá jako "line out", nebo se dá v nouzi využít konektorů případné efektové smyčky), tak to mi přijde trochu složité a zbytečné, neboť to zvuku basy nikterak nepřidá na barvě zvuku, a´t je to lampové, nebo tranzistorové (narozdíl od kytary).
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Monikad: Jde o to, ze ten behringer je multifunkcni, krome diboxu to umi i simulaci reproboxu a prave splitnuti signalu ze silovyho vodice. Proto jsem taky na konci psal spis o splitteru, funkce DI boxu jako takoveho nas v tom pripade vubec nezajima. A proc to davat jinam? Protoze to, co se signalem udelaji flasky v preampu a (u basy asi predevsim) v konci je neco, co je dost zadouci. Je fakt, ze u basy to neni takovej rozdil jako u kytary, ale stejne si na tom nekteri potrpi.
Somnus Aeternus
skubanek

Příspěvek od skubanek »

já si myslím že flaška u basy je dost podstatný rozdíl ve zvuku.

Já pokud dobře chápu návod na straně 6
http://www.behringerdownload.de/GI100/G ... _Rev_A.pdf

tak ve druhé variantě je to asi zapojeno přímo ze silového výstupu z hlavy a pak zpět do cabinetu.
ale jistý si úplně nejsem.
zítra tam budu muset zavolat a zeptat se prodejce zda to chápu dobře.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Chapes to spravne :) Dulezity je mit zapojenou tu zatez a samozrejme pouzit adekvatni (tj. silovou) kabelaz, ale to ti asi rikat nemusim. Na druhe strane je pak symetricky vystup linkove urovne.
Somnus Aeternus
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Wohma píše:Monikad: Jde o to, ze ten behringer je multifunkcni, krome diboxu to umi i simulaci reproboxu a prave splitnuti signalu ze silovyho vodice. Proto jsem taky na konci psal spis o splitteru, funkce DI boxu jako takoveho nas v tom pripade vubec nezajima. A proc to davat jinam? Protoze to, co se signalem udelaji flasky v preampu a (u basy asi predevsim) v konci je neco, co je dost zadouci. Je fakt, ze u basy to neni takovej rozdil jako u kytary, ale stejne si na tom nekteri potrpi.
Aha.. tak to je jiná:)) DI box znám, tmty splittery a jiný simulátory, to jako bubenice, anui jako bývalá zvukařk/osvětlovačka moc neznám.
lampy v preamp modulech basových aparátů jsou důležitý z hlediska zvuku, v samotným výkonovým konci už to ale zas tak nic moc neřeší. Dle mýho ucha to je dokonce nic moc, dbát na snímání BASOVÉHO lampového zesíku z repráku mikrofonem.
Mluvím o živým hraní, možná že studiově si s tím někdo chce hrát a vychytat jemné rozdíly soundu, no živě to je "mnoho práce pro nic".. :roll:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak to souhlasim, nazivo to nema sanci nikdo poznat :) Maximalne jini basaci, anebo potom i beznejsi lidi, ale to jen v pripade klidnejsi muziky. U rocku a zvlaste pak metalu neni moc sance.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“