mini-anketa: jaké trsátko používáte na metal a rock?
Pravidla fóra
co rikate na nestandartni trstaka viz treba
http://www.boogiestan.com/index.php?prislusenstvi
mel sem, sice uz je to dlouho, moznost hrat na medeny a bylo tu gut, urcite to melo jinej zvuk(ted nechci tvrdit lepsi/horsi) je to uz dlouho...tohle bude podle me hodne podobny...
mel sem, sice uz je to dlouho, moznost hrat na medeny a bylo tu gut, urcite to melo jinej zvuk(ted nechci tvrdit lepsi/horsi) je to uz dlouho...tohle bude podle me hodne podobny...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
taky Jazz IIIDrobák píše:Korty:když už tu může bejt "jaký trsátka používáte",tak tu může nejt i tohle,myslim je že je to samý,ale jen víc specifikovaný...
Co se týče mě tak hraju s Jazzem III(1.36mm) a sem naprosto spokojen,když ale třeva hraju v E ladění a hraju nějakej struming s PM tak šáhnu po ultatexovym dunlopu 0.83,to aby se trsátko nezasekávalo,ale používám ho málokdy.jazz III je prostě muj
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes
Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Jo, pídím se po kovovým trsátku. Rád bych to vyzkoušel. Měli sem do ČR dovážet nějaký s kolekcí Joe Satriani, měl jsem ho v Praze objednaný, ale nedošlo.Jinde jsem na něj nikde nenarazil. Tak snad si ho zkusit udělatnity píše:co rikate na nestandartni trstaka viz treba
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
Trošičku kovovému trsátku podobný zvuk má Brain .88 sestříhaný do hodně tupého tvaru hodně tupými nůžkami - spousta výšek a škrábe to hrozně. Nicméně zkoušel jsem jen samodomo plechové trsátko, ktrému jsem dostatečně nezabrousil a nevyleštil hrany, takže bych od dobře udělaného plechového očekával podobný zvuk jako od Jazz III, ale kovovější, cinkavější. Prostě jako tvrdý materiál.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Zase jsem se vrátil k želvám. Dlouhodobě na drsné riffy a zároveň použitelné a rychlé na sóla mi přijde zelená želva (myslím 0.83 už se odrbal obrázek).
0.73 je fajn, ale na sekačku s palm mutingem není tak dobrá jako 0.83
Ta je dobrá na bojí, kompromis.
0.73 je fajn, ale na sekačku s palm mutingem není tak dobrá jako 0.83
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Na elektriku buď 0,73 Brain, taký to červený, nebo Jim Dunlop 0,64, takový oranžový, teď jsem narazil na nějaký zlevněný G'n'M, za 5,- jedno, tak jsem nakoupil haldu, maj takovej pěkně rašplovej povrch. Co jsem tak zkoušel, tak 0.54 je tak optimální, nějakej křehčí a tvrdší plast, ale aspoň je dřív asi zpřelámu, než poztrácim 
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
na rock a metal používám jedině dunlop 0,88 mm. Struny - GHS 10-46
Výborně se s nima hraje. Někdy je dobrý šáhnout i po tlustšim trsátku, ale tyhle jsou supr http://musiccenter.cz/Dunlop-418P88-12-ks/:3:30970
Epiphone LP studio
Marshall MG 100 DFX
Marshall MG 100 DFX
Včera jsem si koupila trsátka Sharkfin Landstrom design, znáte je někdo?

Tou úzkou špičkou se mi docela dobře hraje a sóluje, používám dost měkký trsátka, takže ještě menší odpor mi vyhovuje... takže kdo je na tom podobně, Sharkfin je podle mě dobrej tip

Tou úzkou špičkou se mi docela dobře hraje a sóluje, používám dost měkký trsátka, takže ještě menší odpor mi vyhovuje... takže kdo je na tom podobně, Sharkfin je podle mě dobrej tip
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Jóóó, to je stará klasika, která se před dvaceti lety vyráběla i tady. Říkali jsme jim žraločí ploutve, kvůli jejich tvaru. Špičkou se hrajou sóla, nebo vybrnkávání a když se s citem hraje doprovod těmi vroubky, dává to plnější zvuk, který by se dal trošku přirovnat k dvanáctistrunce. Využíval jsem je spíš na akustice, nebo pro struny 10 a silnější. Určitě to není pro ty, kdo do kytary mydlí jako blázni. Trhači, buď hrajte něčím jiným, nebo se naučte hrát s citemweselow píše:Včera jsem si koupila trsátka Sharkfin Landstrom design, znáte je někdo?
Gibson SG-SFWCH
- Giof
- Kontaktovat uživatele:
Neuvěřitelné!Buldokill píše:Jóóó, to je stará klasika, která se před dvaceti lety vyráběla i tady. Říkali jsme jim žraločí ploutve, kvůli jejich tvaru. Špičkou se hrajou sóla, nebo vybrnkávání a když se s citem hraje doprovod těmi vroubky, dává to plnější zvuk, který by se dal trošku přirovnat k dvanáctistrunce. Využíval jsem je spíš na akustice, nebo pro struny 10 a silnější. Určitě to není pro ty, kdo do kytary mydlí jako blázni. Trhači, buď hrajte něčím jiným, nebo se naučte hrát s citemweselow píše:Včera jsem si koupila trsátka Sharkfin Landstrom design, znáte je někdo?
Giof píše:Neuvěřitelné!Buldokill píše:Jóóó, to je stará klasika, která se před dvaceti lety vyráběla i tady. Říkali jsme jim žraločí ploutve, kvůli jejich tvaru. Špičkou se hrajou sóla, nebo vybrnkávání a když se s citem hraje doprovod těmi vroubky, dává to plnější zvuk, který by se dal trošku přirovnat k dvanáctistrunce. Využíval jsem je spíš na akustice, nebo pro struny 10 a silnější. Určitě to není pro ty, kdo do kytary mydlí jako blázni. Trhači, buď hrajte něčím jiným, nebo se naučte hrát s citemweselow píše:Včera jsem si koupila trsátka Sharkfin Landstrom design, znáte je někdo?
Tou úzkou špičkou se mi docela dobře hraje a sóluje, používám dost měkký trsátka, takže ještě menší odpor mi vyhovuje... takže kdo je na tom podobně, Sharkfin je podle mě dobrej tipHlavně když Sharkfin je v doslovném překladu .... guess what..
ale chtěl bych taky zkusit s tímhle hrát... myslím, že pro mě by to bylo trsátko akorát..
Jasně , že to je doslovnej překlad. Ale před dvaceti lety jsme tomu tak říkali a věděli jsme prd. Bolševik to sem z venku nepouštěl a nedivil bych se, kdyby to od nás venku neokopčili, tak jako spoustu dobrých nápadů a patentů. Komouši byli na tohle děsný tupci. To mi potvrdí každej pravověrnej rocker. Z jazyků jsme uměli jen rusky a po americku možná tak Hallo Dolly. A vyráběly se tady u nás Jolana-Luby. Možná bych ten červenej kousek celuloidu i někde vyštrachal.
Gibson SG-SFWCH
Z 1.0 jsem za 8 let došel na 0.46
:D nějak se mi s tím blátem dobře hrajou doprovody, a když chci tak si to přimáčku "nakrátko" a přisóluju si
:D ale nedávno jsem ztratil origo trsátko s vyraženým logem jolana
hrálo se s ním parádně..ani nevím jak bylo tlusté..ale jazz III mám taky rád ale to spíš na tokovéto domácí drnkání 
jinak jsem si teď vyaukroval od danyho trsátko mesa boogie 0.88 ale to bude asi jen na ozdobu
:D
jinak jsem si teď vyaukroval od danyho trsátko mesa boogie 0.88 ale to bude asi jen na ozdobu
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
-
radek.hofmann
- Kontaktovat uživatele: