Ztmavení javorového krku

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Regular John

Ztmavení javorového krku

Příspěvek od Regular John »

Máte někdo zkušenosti se "ztmavením" jakorového krku, jaké jsou třeba na Fenderech? Jde mi o to, že dnes jsou ty maple necky na standardních modelech hrozně bledé a nevypadá to tak pěkně, jako ty staré... Na custom shopy, reliky apod. už to nějak ztmavují...

Na netu jsem našel způsob ztmavení pomocí hnědého krému na boty, nezkoušel to někdo? Nejde mi o to, aby to mělo vyloženě takový ten vintage vzled, prostě jen aby to bylo tmavší jako třeba na této fotce... Na druhou stranu tu kytaru nechci nějak znehodnotit...

Obrázek
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

tak to by mě taky zajímalo...A to se ten krém aplikuje přes lak?Přijde mi jako blbost,aby to tim lakem prolezlo až do dřeva...
Regular John

Je mnoho možostí, jak vytvořit zašlý lak. Jednou z možností je tělo přelakovat zažloutlým lakem, který vytvoříme přidáním malého množství žluté barvy do krycího laku. Dále je možno tělo lehce zmatovatět brusným papírem a následně natřít černým krémem na boty a rozleštit.

zdroj: http://www.mojeinfo.com/Fender.html
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Regular John píše:Je mnoho možostí, jak vytvořit zašlý lak. Jednou z možností je tělo přelakovat zažloutlým lakem, který vytvoříme přidáním malého množství žluté barvy do krycího laku. Dále je možno tělo lehce zmatovatět brusným papírem a následně natřít černým krémem na boty a rozleštit.

tak s tou žlutou bych se asi bál..jak se má něco ředit,vim že to přepísknu. :lol: :oops: Jinak teda s tim krémem to zní zajímavě... Škoda že mam černou kytaru s pečlivě namořenym palisandrem. :lol:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no oni to neztmavuji jen na custom shopy a relicy... ono je to tmavsi na pulce mexicke produkce (snad vsechny Classic a Classic Player) :D

proste je to jen jinak barevnym lakem, jinak v tom nehledej nic jineho...

i svetly lak casem dost zloutne, jednou jsem mel doma asi 14 let stareho mexikana, ktery byl teda fest zluty... i puvodne bile telo bylo krute nazloutle. mozna by ten lak slo nejak umele zestaret pomoci svetla - jak na to ale netusim. kazdopadne krem na boty mi neprijde jako moc dobry napad
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

nejjistější je koupit kytaru s už takovým krkem. :) -> nebo jeno krk

Nápady s krémem na boty bych asi raději nerealizoval. :D
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Regular John

Měnit krk nepřipadá v úvahu :) No a při koupi jsem hlavně hleděl na to, jak to hraje a ne, jestli to má tmavý krk :)
No to je jedno, jen mě to tak napadlo, možná bych to zkusil na nějakém rozbitém krku, určitě ne na svojem Fenderu...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Krém na boty bych nechal... na boty :lol: jinak ty fotky jsou obě ujetý jiným směrem, takže takovej rozdíl to určitě nebude. Spíš mi přijde jako že kdybych je v PSku srovnal tak budou ty krky skoro stejný. Jinak spíš bych doufal že to zestárne a zežloutne. :) UV světlo... těžko říct co by s tim udělalo horský sluníčko, jestli by se nějak nezdeformovalo to dřevo. Nebo kdybys to nechával na slunci, každopádně myslim že to žloutnutí právě způsobuje UV.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Regular John

Tak holt budu nechávat strata přes léto na balkóně :lol:
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

No jak jsem o tom teď přemýšlel tak to může bejt i působením kyslíku, kdo ví. Ale stejně jsem vždycky myslel že to bude tim UV. Nevim jak je to u toho krku, ale jak maj starší straty olympic white takovou tu nažloutlou barvu tak to je myslim tim UV. Tak hodně štěstí při opalování. :lol:

B.B.Kingblues
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.B.Kingblues »

Regular John píše:Je mnoho možostí, jak vytvořit zašlý lak. Jednou z možností je tělo přelakovat zažloutlým lakem, který vytvoříme přidáním malého množství žluté barvy do krycího laku. Dále je možno tělo lehce zmatovatět brusným papírem a následně natřít černým krémem na boty a rozleštit.

Urob to lodním lakem ten je žltý 100%.ale predtím dole ten starý--kremem na boty to dobre dodrbkáš............ta pridaná žltá farba do laku , je fakt dobrá blbost
<b>Fender strat mex</b>
<b>Gibson ES-335</b>
<b>Epiphone akustika*Jolana Syrinx * Jolana Diamant</b>
<b>Fender 150s * addaria 12/13</b>
<b>Fender twin reverb * Regent 30 W-tranz.</b>
<b>Jim Dunlop 0.67</b>
<b>Digitech RP200 A</b>
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

To bych neřek, samozřejmě že to nebude balakryl ale něco spešl. Warmoth dělá žlutý krky tak že přidá něco do laku co to zbarví.

Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“