Crate CA6110DG Gunnison vs. Laney A1
Pravidla fóra
Crate CA6110DG Gunnison vs. Laney A1
Ahojky všichni.Potřeboval bych poradit nebo nasměrovat k čemu se přiklonit.
Chystám se koupit kombo na ozvučenou akustiku Wahsburn společně s mikrofonem na zpěv a foukačky.Rozhoduji se mezi těmito dvěma adepty.
CREAT CA6110DG nebo LANEY A1. Máte s nimi někdo zkušenosti?
Díky Pavel.
Chystám se koupit kombo na ozvučenou akustiku Wahsburn společně s mikrofonem na zpěv a foukačky.Rozhoduji se mezi těmito dvěma adepty.
CREAT CA6110DG nebo LANEY A1. Máte s nimi někdo zkušenosti?
Díky Pavel.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ahoj,
prvně se zeptám, zkoušel si ty aparáty? Ono jsou konstrukčně vcelku odlišné, mají o něco jiný charakter zvuku a "feeling".
Mě osobně přijde zvuk z Crate sympatičtější, věrnější, avšak mluvím o porovnání s kytarou s piezo snímačem, takže netuším, jak to bude spolupracovat s mikrofonem. O zpěvové nebo foukačkové aplikaci už nemůžu hovořit vůbec
prvně se zeptám, zkoušel si ty aparáty? Ono jsou konstrukčně vcelku odlišné, mají o něco jiný charakter zvuku a "feeling".
Mě osobně přijde zvuk z Crate sympatičtější, věrnější, avšak mluvím o porovnání s kytarou s piezo snímačem, takže netuším, jak to bude spolupracovat s mikrofonem. O zpěvové nebo foukačkové aplikaci už nemůžu hovořit vůbec
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Díky za reakci.Dnes jsem si mohl zkusit Laney A1 a myslím že docela dost dobrý.Alespoň co se týče zvuku kytary a kombinace s mikrofonem.Spíš mě ale láká možnost využívat jej i jako odposlech protože má uzpůsobené uložení pod cca 45stupni do prostoru a je laicky řečeno průchozí co se signálu týče.Můžu jej nastavit dle svých představ a posléze to pustit dál zvukaři k dalšímu zpracování do koncového zařízení.Create jsem zatím neměl možnost zkusit ale má o dost funkcí méně.Tak se asi pomalu kloním k Laney.Ale stále ještě vyčkávám na další názory a zkušenosti.
- Nero
- Rádce
Pokud ti A1 sedlo, tak do něj jdi...
Kvalitativně t aparáty jsou na cca stejné úrovni, jen mi to Crate subjektivně víc sedlo, navíc na piezosnímači. Navíc pokud bys chtěl aplikovat ten systém odposlechu s přeposláním zvuku ke zvukaři, tak se ta A1 opravdu jeví jako ideální.
Kvalitativně t aparáty jsou na cca stejné úrovni, jen mi to Crate subjektivně víc sedlo, navíc na piezosnímači. Navíc pokud bys chtěl aplikovat ten systém odposlechu s přeposláním zvuku ke zvukaři, tak se ta A1 opravdu jeví jako ideální.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
První zkušenosti s CRATE.
Ahojky.Tak jsem nakonec koupil to kombo CRATE6110 DG.
Slyšel jsem na něj většinou samé výborné ohlasy a když už jsem ho zkoušel tak jsem neodolal.Nakonec mám prý možnost jej do 30 dní vrátit pokud nebude vyhovovat.Což mi připadá solidní.Koupil jsem ho v Kytary CZ v Praze na Děkance.Ale píši hlavně ohledně jedné možná normální věci která mě ale nejak netěší.Pokud nastavím výšky na maximum a volume na vstupech a celkovou na cca 50% tak mi z něho leze dost slyšitelný šum a to i při nezapojených vstupech.Jediná možnost jek to omezit je potlačit Piezo na nejnižší hlasitost a to se mi nechce.Proto se chci zeptet zdali je to normální jev a nebo je to prostě jeho špatná vlastnost.
Jinak je to opravdu super kombo hlavně v individualitě možností nastavení efektů k jednotlivým vstupům.
Tak prosím o radu či zkušenosti.S pozdravem Pavel.
Slyšel jsem na něj většinou samé výborné ohlasy a když už jsem ho zkoušel tak jsem neodolal.Nakonec mám prý možnost jej do 30 dní vrátit pokud nebude vyhovovat.Což mi připadá solidní.Koupil jsem ho v Kytary CZ v Praze na Děkance.Ale píši hlavně ohledně jedné možná normální věci která mě ale nejak netěší.Pokud nastavím výšky na maximum a volume na vstupech a celkovou na cca 50% tak mi z něho leze dost slyšitelný šum a to i při nezapojených vstupech.Jediná možnost jek to omezit je potlačit Piezo na nejnižší hlasitost a to se mi nechce.Proto se chci zeptet zdali je to normální jev a nebo je to prostě jeho špatná vlastnost.
Jinak je to opravdu super kombo hlavně v individualitě možností nastavení efektů k jednotlivým vstupům.
Tak prosím o radu či zkušenosti.S pozdravem Pavel.
- Nero
- Rádce
Při vytažení výšek je vcelku běžný chytat nějaký šum - přímo z pieza, případně z nekvalitních kablíků. Je také možné, že piezo něco chytá. Nicméně se mi nezdá, že by šlo o chybu komba. Optimální by bylo ozkoušet to na jiném kombu...
Jinak doufám, že krom této maličkosti bude sloužit dobře...
Jinak doufám, že krom této maličkosti bude sloužit dobře...
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce